Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
Jdu si k vám jen vykecat.
Dneska jsem přišla z práce a když jsem tady viděla ten chaos a bordel doma, dítě u počítače ( přišel venku) a muž na Supermana na gauči, tak jsem se měla sto chutí otočit a jet asi na někam na Karibik. Máte taky někdy takové dny, že máte dobrou náladu, ale jakmile vlezete domů, pri pohledu na své blízké, tak vás to hned přejde 😂. A nejradši by jste svým drahým sbalily kufry a poslaly je třeba na ten Karibik? Nebo jsem jediná…. Samozřejmě je miluju, ale občas mě to tak chytne.
A píšu z vany, utekla jsem před nimi na hodinovou koupel 👀 😂
@Sky28 Jooo, znám, moc dobře.
A ještě mě fakt vytočí, když slyším „To je provozní bordel.“, chci vraždit, protože ten provozní bordel druhý den uklízím tři hodiny. Mám po náladě. Ale je fakt, že prostě chlapi to vidí asi jinak.
A tak si přeju jeden den, abych jednou přišla domů a bylo uklizeno, nakoupeno a nemusela bych vše organizovat jak generál.
Nejlepsi je: Co? Kde je bordel? No to bych presne ´´ vrazdila ´´ 😂 😂
To si nepřej. U nás, když je všechno podezřele v pořádku a rodina milovanou matičku vítá mezi dveřmi, je okamžitě jasné, že to smrdí nějakým obzvlášť velkým průšvihem. Když se hned při vstupu o neco přerazim, je svět v pořádku. ![]()
Měla jste se otočit a jít pryč. Poslat jen SMSku, že dnes nepřijdete a není nutné kvůli tomu vyvolávat celostátní pátrání.. Nikde přece není psáno, že musíte být každý večer doma… i hlava potřebuje občasný relax.
Doporučuji rozdat svým drahým přesné pokyny s úkoly, kdo má co do Tvého příchodu splnit. Úkoly musí být úměrné věku a časovým možnostem dotyčných. Potom je riziko, že se vrátíš do bordelu, daleko menší. O prázdninách do práce nechodím, ale dělala jsem to tak před nimi a budu to praktikovat i po nich.
Pokud jde o školní dítě, co chodí samo ven, zvládne drobný úklid i nákup.
Ty máš aspoň tu vanu. My máme sprchu a tam hodinu být nechceš. 🤣
@Sky28 píše:
Ahoj holky,Jdu si k vám jen vykecat.
Dneska jsem přišla z práce a když jsem tady viděla ten chaos a bordel doma, dítě u počítače ( přišel venku) a muž na Supermana na gauči, tak jsem se měla sto chutí otočit a jet asi na někam na Karibik. Máte taky někdy takové dny, že máte dobrou náladu, ale jakmile vlezete domů, pri pohledu na své blízké, tak vás to hned přejde 😂. A nejradši by jste svým drahým sbalily kufry a poslaly je třeba na ten Karibik? Nebo jsem jediná…. Samozřejmě je miluju, ale občas mě to tak chytne.
A píšu z vany, utekla jsem před nimi na hodinovou koupel 👀 😂
Tak já ti to popíšu z té opačné strany. Jsem s děckama sám doma, mladej na Xboxu nebo co to je, mladá si tam cosi kutí v pokoji, já na gauči u bedny s lahváčem. Pohoda jak kráva. A v tom přijde stará z práce a začne pindat že je tam bordel, a začne to „uklízet“. Všude najednou čurbes, hadry, deky lítají vzduchem, vysavač hučí (nesnáším zvuk vysavače!) hází věcmi, břinká nádobím a u toho všeho nadává. Úplně nám rozbije tu pochodovou atmosféru. To mám sto chutí utéct někam na Karibik, jak píšeš.
@Sky28
A byla bys radši, kdyby to bylo obráceně? Tj. chlap u počítače a dítě superman na gauči?
To je zkousnutelný? ![]()
@Pan Dan vůbec se jí nedivím, že je tak při tom pohledu na*raná.