Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den maminky. Dnes mě vyšel pozitivní ovulační test. Chci se vás zeptat na zkušenosti, jaký má smysl se snažit o pohl.styk před a po pozitivním ovulačním testu? Poslední pohl.styk jsme měli v neděli večer. Bohužel tento týden mám odpolední směnu, přijdu domů v 23.00 a přítel už spí. Má smysl se ještě snažit o víkendu? Dále se chci zeptat na zkušenosti s bolavým děložním čípkem, vždy začnu mít takové bolesti jako při menstruaci. Ale pochopila jsem že tohle je asi reakce podrážděného čípku a zatím se nemůže jednat o menstruační bolesti když mě test ukazuje ovulaci ![]()
@chipsa
Ovulace nastane za 12-48 hodin po pozitivním výsledku ovulačního testu. To je asi napsáno i v návodu, ne? Ale mohlo by to stačit i v tu neděli, spermie mohou i tak dlouho v těle ženy vydržet živé. nicméně pravděpodobnost se snižuje…
Omlouvám se, návod jsem nečetla, zajímaly mě zkušenosti ostatních a zda se jim povedlo otěhotnět, když se řídily ovulačními testy.
Pred to ma smysl porad, po ovulaci sance velice rychle klesa, tak mozna jeste dalsi den…takze vic nez 3 dny po pozitivnim testu to uz moc nadejne nevidim. Z tehle nedele je sance, pristi vikend uz moc ne. S bolesti cipku neporadim, nemam zkusenost
@chipsa píše:
Omlouvám se, návod jsem nečetla, zajímaly mě zkušenosti ostatních a zda se jim povedlo otěhotnět, když se řídily ovulačními testy.
Vis doufam, jak se pozna pozitivni ovulacni test? Ze je to jinak nez u tehotenskeho? Jen tak pro jistotu, kdyz si necetla navod
Pokud je dnes ovulační test pozitivní, tak je nejlepší se snažit podle mě dnes a zítra. Myslím, že do neděle vajíčko nevydrží. ![]()
Edit.: Do víkendu si myslím, že vajíčko nevydrží.
Jsem v podobné situaci…sex v neděli večer a v pondělí pozitivní OT. Druhá čárka byla úplně tmavá
Tak doufám, že by to mohlo vyjít na holčičku ![]()
@beruska9 píše:
Vis doufam, jak se pozna pozitivni ovulacni test? Ze je to jinak nez u tehotenskeho? Jen tak pro jistotu, kdyz si necetla navod
Letáky nečtu, ale že musejí být na testu dvě čárky ví snad každý:)
@anita.kom píše:
Jsem v podobné situaci…sex v neděli večer a v pondělí pozitivní OT. Druhá čárka byla úplně tmaváTak doufám, že by to mohlo vyjít na holčičku
Pozitivní ovulační test ještě nic neznamená ![]()
@chipsa píše:
2 carky nestaci
Je to podminka sice nutna, ale nikoliv postacujici ![]()
@chipsa píše:
Ale víš, že těch pozitivních ovulačních testů můžeš mít za sebou několik? Ovulace nastává při posledním pozitivním. Prostě nemusí být dvě čárky jen na jednom, ale několik dnů po sobě.
@Pomka píše:
Ale víš, že těch pozitivních ovulačních testů můžeš mít za sebou několik? Ovulace nastává při posledním pozitivním. Prostě nemusí být dvě čárky jen na jednom, ale několik dnů po sobě.
Vím
@Pomka píše:
Hlavne pokud je testovaci slabsi nez kontrolni, tak pozitivni neni
@beruska9 píše:
Hlavne pokud je testovaci slabsi nez kontrolni, tak pozitivni neni
To je taky pravda a taky je fakt, že mně třeba ovulační vycházely vždycky slaběji a přesto ovulace byla.
@chipsa hele, prostě souložte kdy se vám to hodí a kdy je chuť. Na nějakou ovulaci bych se vyprdla, pokud máte pravidelný sex, tak ji nemůžete minout. Jinak já ji na sobě poznala. Píchalo mě v podbřišku tak, že jsem se kolikrát kroutila a trvalo to tak půl dne. Vždy ve stejný den během cyklu, plus mínus jeden den.