Dotaz na příspěvek na bydlení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Sophie5 píše:
Holky, úřednice z ÚP mi radila, že si právě v říjnu mohu zažádat jak za 2. čtvrtletí, tak i za 3. čtvrtletí. Tak teda nevím, zda mají ty správné informaceJen mi jaksi zapomněla říct, jak se dávka vyplácí a kdy
A nemluvila spíš o dokladech příjmů? Myslím, že doložit můžeš 2. a 3. čtvrtletí, takže ti přijde za 3. a na 4.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano,je to tak.V říjnu můžete zažádat jak za 2. čtvrtletí, tak i za 3. čtvrtletí.
2.čtvrtletí se vyplatí zpětně najednou,dál se už peníze budou vyplácet měsíčně.
- Citovat
- Upravit
@rozand píše:
A nemluvila spíš o dokladech příjmů? Myslím, že doložit můžeš 2. a 3. čtvrtletí, takže ti přijde za 3. a na 4.
Mluvila o tom, že mohu žádat zpětně za 2. a dále pak za 3. Všechno mám už připravené a tiskopisy taky, vše dvakrát
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano,je to tak.V říjnu můžete zažádat jak za 2. čtvrtletí, tak i za 3. čtvrtletí.
2.čtvrtletí se vyplatí zpětně najednou,dál se už peníze budou vyplácet měsíčně.
O tomto kdysi mluvila kamarádka a opravdu říkala, že jí to bylo vyplaceno zpětně. Je to jakási lhůta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sophie5 píše:
Mluvila o tom, že mohu žádat zpětně za 2. a dále pak za 3. Všechno mám už připravené a tiskopisy taky, vše dvakrát
tak pak napiš, jestli to fakt takhle jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď v říjnu žádáš na 10-12/2018 a dokládáš příjem 7-9/2018. Zpětně lze žádat 3 měsíce, tzn. na 7-9/2018 a doložíš příjem za 4-6/2018.
Ono je otázkou, jestli si tu informaci nedostala v září. Kdyby sis totiž dala doklady v září, tak si mohla žádat zpětně od 6/2018 a dokládat přijmy 1-3/2018.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sophie5 můžeš 3 měsíce zpětně. Tedy si můžeš zažádat od 2. července, pokud si budeš žádat dnes. Kdybys přišla ještě v září, mohla jsi stihnout ještě červen, tedy 2. čtvrtletí. Bude ti vyplacen červenec, srpen a září a rovnou si zažádáš na další období a bude ti to chodit do prosince. Pokud budeš mít nárok na obě čtvrtletí.
- Citovat
- Upravit
@terinka4444.. jde to, od července můžeš, pokud si stihneš zažádat do října.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Sophie5 můžeš 3 měsíce zpětně. Tedy si můžeš zažádat od 2. července, pokud si budeš žádat dnes. Kdybys přišla ještě v září, mohla jsi stihnout ještě červen, tedy 2. čtvrtletí. Bude ti vyplacen červenec, srpen a září arovnou si zažádáš na další obdobía bude ti to chodit do prosince. Pokud budeš mít nárok na obě čtvrtletí.
co myslis tim dalsim obdobim?ktere mesice si rovnou zazada?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sophie5 Vyplácí se to ve dvou termínech, záleží, kdy se dostavíš a kdy zpracují tvoji žádost. A je to měsíční dávka. Myslím, že se dostává jako výplata??? Můžeš si vybrat, jak to chceš posílat.
- Citovat
- Upravit
@Kralikcek.. Dostaneš jednu žádost zpětně (na červenec, srpen a září) a druhou na období říjen, listopad, prosinec. Obdobím myslím čtvrtletí.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Kralikcek.. Dostaneš jednu žádost zpětně (na červenec, srpen a září) a druhou na období říjen, listopad, prosinec. Obdobím myslím čtvrtletí.
a rijen,listopad prosinec bude dokladat kdy?
to preci nejde ted,ale az v lednu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Budeš žádat na říjen, listopad a prosinec, ale dokládat příjmy za červenec, srpen a září.
Pokud budeš nejdříve žádat zpětně, tedy aby ti vyplaceli červenec, srpen a září, budeš dokládat duben, květen a červen.
- Citovat
- Upravit
@Kralikcek od ledna si budeš moct žádat na 1. čtvrtletí, tedy na leden únor a březen a dokládat příjmy za říjen, listopad a prosinec. Na to je čas. Spíš si dej pozor na vyúčtování a nájemní smlouvy apod.
- Citovat
- Upravit
Holky prosím poradíte? Jsem samoživitelka a chtěla bych zažádat o příspěvek na bydlení. S přítelem se kterým mám 6 letého kluka jsme mezi sebou domluvení že mi bude dávat 4000 jako výživné. Nemáme to ale na papíře, nechceme do toho tahat sociálku ani soudy. Naštěstí jsme se na všem shodli a domluvili. Ale teď nevím jak doložit takový příjem paní na příspěvkách na bydlení.
- Citovat
- Upravit