Dotaz na příspěvek na bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3255
8.10.18 16:22
@Anonymní píše:
Holky prosím poradíte? Jsem samoživitelka a chtěla bych zažádat o příspěvek na bydlení. S přítelem se kterým mám 6 letého kluka jsme mezi sebou domluvení že mi bude dávat 4000 jako výživné. Nemáme to ale na papíře, nechceme do toho tahat sociálku ani soudy. Naštěstí jsme se na všem shodli a domluvili. Ale teď nevím jak doložit takový příjem paní na příspěvkách na bydlení.

Myslim,ze pouze od soudu potvrzeny papir

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.18 17:22

Mne za dob studii (pred 3 roky) tvrdili, ze staci to tam napsat a dolozit vypis z uctu.

• Citovat
  • Upravit
5254
9.10.18 06:49
@Kralikcek píše:
Myslim,ze pouze od soudu potvrzeny papir

Proč by příjmy (jakékoliv) měly být potvrzovány soudem? Soudy už jsou tak dost zahlcené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3255
9.10.18 07:02
@Luboš P píše:
Proč by příjmy (jakékoliv) měly být potvrzovány soudem? Soudy už jsou tak dost zahlcené.

Nevim,ale myslim,ze na zadost k prispevku na bydleni je potreba papir o vyssi alimentu s razitkem soudu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.10.18 07:22
@Anonymní píše:
Holky prosím poradíte? Jsem samoživitelka a chtěla bych zažádat o příspěvek na bydlení. S přítelem se kterým mám 6 letého kluka jsme mezi sebou domluvení že mi bude dávat 4000 jako výživné. Nemáme to ale na papíře, nechceme do toho tahat sociálku ani soudy. Naštěstí jsme se na všem shodli a domluvili. Ale teď nevím jak doložit takový příjem paní na příspěvkách na bydlení.

tak jen sepište dohodu, dohodu o výši výživného a nechte to úředně ověřit ty podpisy třeba na poště, to tam doložíš, popřípadě k tomu ukážeš výpis z účtu a bude jim to stačit. Na příspěvek na bydlení nemusíš mít soudně potvrzené alimenty. Dohoda mezi vámi stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
9.10.18 08:05
@Kralikcek píše:
Nevim,ale myslim,ze na zadost k prispevku na bydleni je potreba papir o vyssi alimentu s razitkem soudu :nevim:

Obecně platí, že i ústní smlouvy platí, pokud musí být písemné, tak to zákon výslovně stanoví, pokud musí mít ověřené podpisy, tak to zákon výslovně stanoví, pokud musí být formou veřejné listiny (dříve notářský zápis), tak to zákon výslovně stanoví, pokud musí být někým (např. soudem) potvrzené, tak to zákon výslovně stanoví. U smlouvy o výživném jsem nic takového nenašel, to ale neznamená, že to v zákonu není, mohl jsem to přehlédnout, můžete mne, prosím, poučit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3255
9.10.18 08:09
@Luboš P píše:
Obecně platí, že i ústní smlouvy platí, pokud musí být písemné, tak to zákon výslovně stanoví, pokud musí mít ověřené podpisy, tak to zákon výslovně stanoví, pokud musí být formou veřejné listiny (dříve notářský zápis), tak to zákon výslovně stanoví, pokud musí být někým (např. soudem) potvrzené, tak to zákon výslovně stanoví. U smlouvy o výživném jsem nic takového nenašel, to ale neznamená, že to v zákonu není, mohl jsem to přehlédnout, můžete mne, prosím, poučit?

ja znovu rikam,ze nevim,uz jsem se bavila v jedne diskuzi o tom,a prave ze vychazim z da se rict osobni zkusenosti|znama, ktera nakonec musela mit sepsanou dohodu prave u soudu,aby mela narok na prispevek na bydleni..proste ten papir potrebovala,aby dolozila veskere potrebne dokumenty k zadosti a oni ji schvalili a ona ten prisoevek dostala…

Pokud nekdo ma jinou zkusenost,tak mozna ze i to je mozne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
9.10.18 08:25
@terinka4444 píše:
Na příspěvek na bydlení nemusíš mít soudně potvrzené alimenty. Dohoda mezi vámi stačí.

„Dokud není výživné soudně dané, tak prostě není. Tečka.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.10.18 08:27

@Kralikcek nebyl to doplatek na bydlení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.10.18 08:28
@Luboš P píše:
„Dokud není výživné soudně dané, tak prostě není. Tečka.“

zalez už do nory, jsi otravnej, mícháš tunu situací a plácáš. Otravuj někoho jiného, třeba to někdo jiný ocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3255
9.10.18 08:33
@terinka4444 píše:
@Kralikcek nebyl to doplatek na bydlení?

Je to mozne,ona tehdy byla v spatne situaci a bez domova.Ale co si pamatuju,tak opravdu k tomu potrebovala razitko soudu a cekala na nej a vlastne nemela na bydleni,penize,nic…a da se rict,ze jeste s mokrym razitkem od soudu bezela na urad,ten papir dolozit…

Treba uz je ted mozna jen dohoda a razitko na poste :kytka: ,nebo mela akorat tu urednici,ktera chtela radeji papir na vic :nevim:

Ja jsem taky spise pro ustni dohody,nebo dohody mezi partnery,nac k vsemu soudy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
9.10.18 08:42
@terinka4444 píše:
zalez už do nory, jsi otravnej, mícháš tunu situací a plácáš. Otravuj někoho jiného, třeba to někdo jiný ocení.

Ale to jsi napsala ty, takže plácáš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.11.18 08:14

Dobrý den, za jak dlouho po změně pritelovo trvaleho bydliště mohu žádat o PnB? Můžu jít hned a nebude se k nám počítat? Má s tím někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32605
13.11.18 08:19

@Daisy90 Nebude se počítat od té doby, co tam nebydlí. Teď je listopad, o příspěvek se bude žádat v lednu, za 4. čtvrtletí / říjen, listopad, prosinec /. Tak v ty měsíce, které tam ještě bydlí, se počítat bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.11.18 08:27

Tak to jsem v háji. Takže nekolik měsíců nebudu mít ani na najem. ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat