Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Kristinka9 píše:
@tini moji urcite ne. Znam napr. Fair credit je to cr schvalene a zadna lichva. Ptam se na takove spolecnosti a ne nejake podvody. Jenze v te spolecnosti fair credit je manazerka jeho majitelka bytu, ktera mu byt pronajima. Tak mu to je blbe o to zadat. Ptam se na takove podobne pujcky. Ale to jsem mela nejspis napsat hned do prispevku. Ja jsem student na VŠ a nastesti takove problemy resit nemusim. I kdyz v dnesni super dobe je lehke se dostat do spatne situace. Dekuji za odpoved
Paneboze ja taky mluvim o „povolenejch statem“, stejne davaji lichvarske smlouvy, ty totiz nikdo nekontroluje, az ten soud. Kdyz zakladas spolecnost, nikdo „nepovoluje“ jaky smlouvy budes uzavirat s klienty. Ale je to asi marny marny a marny. A ne zrovna tu spolecnost bych taky nebrala, tak je tak Fair asi jako jsou nektery Clever.To bych radsi jezdila na kole. A rikala jsem, ze uz psat nebudu, ale me to tak stve, ze na to chce zase nekdo skocit a jeste se hada ![]()
@Kristinka9 píše:
@j.a.n.i1 a ja taky psala, ze je tam lhuta dvou mesicu, po dvou mesicich muze jit do insolvence. Mezitim se mu neco strhava z platu.
To ale neznamená, že by si v ním mohl brát další půjčky, to je doba pro přihlášení všech věřitelů.
@Kristinka9 dluží 30 000? Na to si chce brát insolvenci? Není to spíš tak že původní dluh byl 30000 a s úroky a tak dále to dělá 120000? V insolvenci nastavují splátky mimo jiné tak, aby člověk splatil minimálně 30%, opravdu to nenastavuji na 100 či více procent. Už jen po logice věci by neměla smysl přece. V insolvenci se opravdu nepreplaci. Ale tobě může být jedno jak funguje, ty to tedy snad nikdy nebudeš potřebovat řešit osobně.
Kamarád to bude muset vymyslet. Při nejhorším změnit práci. Popřemýšlet nad prioritami…
Zkusil si už domluvit splátkový kalendář?
@lachtanice86 je mi to fuk jestli veris nebo ne. Vy jste nejaky dluhovy poradnik? Kolik lidi je v insolvenci jde tam napr. s milionem a plati pouze 30% z dluhu. Zakon tohle umoznuje, on to ma z 30tis. na 200tis. a stejne splacet bude 120. Pisu to tady po nekolikate.
@Kristinka9 píše:
@lebambule Matka mu tvrdila ze to plati, byli to nebankovni pujcky. On byl hloupy ze ji veril a prisel na to az kdyz nastoupil do prace. Je mi uplne fuk jestli verite nebo ne. Pokud neznate nejakou takovou spolecnost, tak nemusite odpovidat. Nejspis prispevek mazu, stejne se tu resi spis jeho osobni zivot, dale muj zivot jestli chodim na VS nez nejake ty spolecnosti. Ale dekuji vam za vas cas
Ale ne… Prostě se ti tu všichni snažíme vysvětlit, že tohle řešení je ze všech možných to nejhorší. Vyřiď mu to. Kazda dalsi půjčena koruna zhoršuje jeho situaci.
@Kristinka9 píše:
" Matka mu tvrdila ze to plati, byli to nebankovni pujcky.
Aha, tak tam domluva splátek zřejmě nehrozí. Tak nic. Ale přesto by to měl zkusit, případně to zkusit přes nějakou dluhovou poradnu.
@lebambule píše:
Ale ne… Prostě se ti tu všichni snažíme vysvětlit, že tohle řešení je ze všech možných to nejhorší. Vyřiď mu to. Kazda dalsi půjčena koruna zhoršuje jeho situaci.
Ale ona přece nepřišla poslouchat nějaké kecy o tom, že tomu nerozumí, ona chce vědět, jaká společnost mu (no spíš asi jí) půjčí
@Kristinka9 píše:
@lachtanice86 je mi to fuk jestli veris nebo ne. Vy jste nejaky dluhovy poradnik? Kolik lidi je v insolvenci jde tam napr. s milionem a plati pouze 30% z dluhu. Zakon tohle umoznuje, on to ma z 30tis. na 200tis. a stejne splacet bude 120. Pisu to tady po nekolikate.
Ano, 30% z dluhu, ale ne z původního dluhu, ale z dluhu se všemi úroky, poplatky a co já vím čím dalším. Prostě z celkové částky, kterou by teď měl platit.
@lebambule mate pravdu a oba jsme si toho vedomi. Bohuzel nastala tahle situace a opravdu to budeme muset resit jinak. Jsem sama toho nazoru, ze pokud na neco nemam tak si to proste nekoupim. Ale je ted z toho zniceny ze nema jak jezdit do te prace, tak me napadlo se zeptat tady, jestli nekdo nema zkusenost s necim podobnym.
@j.a.n.i1 ale psat to by vam slo, ja vas vazne miluju vy jste fakt hvezda diskuze. Asi se hodne nudite tak doufam ze jsem vas zabavila ![]()
@lebambule Matka mu tvrdila ze to plati, byli to nebankovni pujcky. On byl hloupy ze ji veril a prisel na to az kdyz nastoupil do prace. Je mi uplne fuk jestli verite nebo ne. Pokud neznate nejakou takovou spolecnost, tak nemusite odpovidat. Nejspis prispevek mazu, stejne se tu resi spis jeho osobni zivot, dale muj zivot jestli chodim na VS nez nejake ty spolecnosti. Ale dekuji vam za vas cas