Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
ahojky, zběžně jsem to spočítala, vzhledem k tomu, že jsou výdaje procentem, tak celková daň vám vyjde 18600 a protože je sleva na dani na každého poplatníka 23640, tak bude daň 0Kč. Tudíž jestli máte zaplaceny na FÚ zálohy na dani, tak vám budou vráceny kompletně.
Proč ne? Příjmy má docela malé
pokud opravdu patří do paušálu 60%, tak mu vyjde nízký základ daně. Když si odečte sebe, tak je na nule. Vrátí mu tedy všechny platby + odečet za tebe za 6 měsíců, pokud to počítám dobře ![]()
Moc vám děkuju
U těch paušálních výdajů jsem právě udělala otazník, pže tím si nejsme jisti. Manžel dělá v projekci (tvorba výrobní dokumentace).
za tebe mu ale nic nevrátí, protože i tak mu vyjde nulová daň. Vrací se pouze zálohy a bonusy na děti.
Maky.p píše:
Proč ne? Příjmy má docela malépokud opravdu patří do paušálu 60%, tak mu vyjde nízký základ daně. Když si odečte sebe, tak je na nule. Vrátí mu tedy všechny platby + odečet za tebe za 6 měsíců, pokud to počítám dobře
Odečet za manželku se nevrací, stejně jako se nevrací na poplatníka - pokud nejsou zaplaceny zálohy… Pokud vyjde nulová daň, vrací se jen na dítě + teda příp. zaplacené zálohy
martinka456 píše:
za tebe mu ale nic nevrátí, protože i tak mu vyjde nulová daň. Vrací se pouze zálohy a bonusy na děti.
děkuju za info ![]()
Pardon za mylnou informaci, za manželku se opravdu nevrací, zapletla jsem se do dětí
Takže mu vrátí jen zálohy ![]()
Maky.p píše:
Pardon za mylnou informaci, za manželku se opravdu nevrací, zapletla jsem se do dětíTakže mu vrátí jen zálohy
Ahojda, můžete mi někdo poradit? Mám dělat přiznání pro jednoho známého. Přinesl Potvrzení od zaměstnavatele o zd. příjmech ze zč. a tam na řádku č.18 má vypsanou částku /ručně/ jinak to má normálně vyjeté z počítače. Ještě jsem se s tím nesetkala a vůbec nevím co je to za částku a jestli ovlivňuje základ daně. Pomůže mi někdo??
Hani jsem úplně mimo, nevím přesně kdo je nerezident. Tak nějak tuším, že je to člověk, který tady nemá trvalý pobyt nebo cizinec. Ale to on právě není.Žije tady od narození, takže marně přemýšlím, proč to má vyplněný. ![]()
Jen čistě hypoteticky: kdyby byl nerezident, tak ten řádek se připočítává do příjmu?
Zjednodušeně řečeno je nerezident cizinec, který je u nás jen „za prací“. Osobně jsem se s řádkem 18, popravdě řečeno, ještě nesetkala, ale pokud není cizinec, vůbec bych se tím nezabývala. Myslím si, že do základu daně tato částka nevstupuje.
Hanko díky moc.
Já jsem to právě viděla taky poprvé. Takže zjišťuji a sbírám informace. Asi se na to vyprdnu a budu to ignorovat. Nejdřív jsem myslela, že té paní účetní, která to vystavila zavolám a zeptám se. Ale když to neovlivňuje daň, tak na to prdím.
Mám dotaz
Manžel je OSVČ, na internetu si předběžně spočítal daně za rok 2011 (než nám to vyřídí účetní), vyšlo mu, že by nám měli vrátit veškeré zálohy na daně, kt. posílal během celého roku. Ptám se, zda je to možné (já tomu moc nevěřím
). Manžel spočítal, že by nám mělo být vráceno celých 25 000. A zdravotní a sociální by se nemělo zvedat. Můžete se k tomu, prosím, vyjádřit? Je to reálné? Moc děkuju 
Obor podnikání - projekce
Příjmy za rok : 310 000
Zaplac. zálohy na daně : 25 000
Zálohy na soc. pojíštění : 21 000
Zálohy na zdr. pojištění : 21 000
Slevy : poplatník, nepracující manželka 6 měsíců
Paušální uplatnění výdajů : 60 % (?)