Daň z příjmu FO za rok 2011

Anonymní
29.2.12 20:37

Daň z příjmu FO za r 2011

Ahoj holky, ráda bych se zeptala, kde zjistím na daňovém přiznání, jakou čátku bych měla dostat zpět od FÚ? A zdali zaměstnavatel tuto částku vyplácí celou dle přiznání ve mzdě? Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
456
29.2.12 20:53

Ahoj částku najdeš v řádku 91 daňového přiznání, když je tam mínusová položka, tak to znamená, že ti vrací, když je tam plusová, musíš doplácet ty. Druhé otázce moc nerozumím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
29.2.12 20:59

Taky mi příjde dotaz trošku zmatený. Buď si sama podáváš daňové přiznání, sama vypočítáš, odevzdáš na Fú a ten ti pak pošle do konce dubna paníze na účet nebo složenku a nebo ti vyúčtování dělá zaměstnavatel, ten žádné přiznání na Fú neodvádí a peníze, pokud je přeplatek, ti vyplatí normálně ve výplatě (asi taky dubnové). Pokud máš pocit, že ti vyplatil málo, tak můžeš požádat zaměstnavatele o potvrzení příjmů a vypočítat si podle toho daně sama, ale bez toho potvrzení o zdanitelných příjměch to neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.12 21:12

Já se omlouvám, jsem z toho taková trochu zaskočená.
V srpnu jsem končila v zaměstnání, protože jsem měla novou práci, jenže jsem otěhotněla a od 22. 8. jsem byla na nemocenské. V lednu mi přišlo potvrzení, že si platím životní poj. Býv. zaměstnavatel mi dal potvrzení o přijmech a řekl, ať si udělám daňové přiznání. Dnes mi to donesla účetní a zaskočila mě částka v řádku 91,kde je -8600,–Kč. Tahle částka mi přišla velká, protože když nám toto daňové přiznání odváděl zaměstnavatel, tak nám vraceli cca 700,–Kč.
Snad to je už pochopitelnější :)

• Citovat
  • Upravit
7479
29.2.12 21:18

Jo tak už chápu v jiných letech u zaměstnavatele byl přeplatek 700 a nyní to přiznání je na částku 8600. Pokud si neuplatňovala u zaměstnavatele nic jiného než tu životku a nebyla víc nemocná (v těch minulých letech), tak by těch 700 bylo přiměřených. Teď to mohlo naskočit dost tou dlouhodobou nemocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.12 21:27

Jo aha, tak to pak jo…moc děkuju za radu! Mě ta částka zaskočila, tak jsem si říkala, že účetní se někde sekla:-D

• Citovat
  • Upravit
5533
27.3.12 20:20

Jak vyplnit daňové přiznání

:oops: :oops: :oops:
Holky, mně už normálně hrabe. Celý den se šťourám v účtech a v daňovém přiznání a vůbec nevím, jak ho mám vyplnit :oops: :oops: :oops:
Stáhla jsem si tento formulář:
http://www.businessinfo.cz/…01625/59433/?tn
(Přiznání k dani z příjmů FO) a nevím, kam mám jakou sumu vyplnit. Vlastně jsem zvládla jen tu první stránku :oops: :lol:
Jsem OSVČ, do července vedlejší PP, od srpna hlavní PP.
Kam mám vyplnit svoje výnosy, náklady, slevu na poplatníka?
Můžu si zdanit i pronájem kanceláře? Mám pronajatou jednu místnost od manželovi příbuzné ve stejném domě, kde bydlíme a smlouvu máme sepsanou jen tak růčo strůčo mezi sebou :think:
Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
27.3.12 20:23

Ráda bych ti poradila, ale za mě to dělala daňová poradkyně, takže já jsem to jenom donesla na FÚ…promiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.12 20:43

terez myslím si když dojdeš na finačák a poprosíš je aby ti s tím pomohli tak ti poradí, vem sebou malý prezent, já nosím bombošku, vždy ta investice stojí za to. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
5533
27.3.12 20:46
@Anonymní píše:
terez myslím si když dojdeš na finačák a poprosíš je aby ti s tím pomohli tak ti poradí, vem sebou malý prezent, já nosím bombošku, vždy ta investice stojí za to. :pankac:

Anonymko, když já tam byla a baba mě vyhodila, že mám přeci všude vzory a ona nemá čas tam se mnou něco vyplňovat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8659
27.3.12 20:48

tterka příjmy, výdaje a zisk musíš vyplnit do přílohy č.1, tu musíš stáhnout zvlášť a co ti vyjde v ní pak vyplňuješ do toho hlavního listu. Sleva na poplatníka je taky na tom hlavním formuláři, někde na konci. Stáhni si pokyny k vyplnění, ty ti trochu pomůžou. Víc neporadím :nevim: já to měla mnohem jednodušší (bez žádných pronájmů atd.)Pokud budeš mít štěstí na úřednici, pomůže ti to vyplnit, když budeš mít všechny podklady s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
27.3.12 20:52
@tterka píše:
Anonymko, když já tam byla a baba mě vyhodila, že mám přeci všude vzory a ona nemá čas tam se mnou něco vyplňovat :?
:cert: tak je to u mě bl.ka, je tam od toho, aby ti stím poradila, je placena z tvých daní. Fakt co si ty kra.vky o sobě někdy myslí. :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
27.3.12 20:52

Tak si stáhni na http://www.danovapriznani.cz/…zickych-osob formulář, kde vyplníš své údaje a list ZAV, odtamtud si to formulář vyplní do všech kolonek. Až na děti, ty si tam musíš najít a dopsat sama, pokud chceš bonus. Máš tam i pro zdravotní poj. a ossz formuláře, taky se ti samy spočítají, jen doplníš uhrazenou výši záloh. A taky přehled o majetku a závazcích si budeš doplňovat sama. A abys měla jistotu, že nemáš chybu, zkus si na http://adisspr.mfcr.cz/…r/uvod.faces vyplnit elektronický fformulář, který umožňuje kontrolu chyb v přiznání. Posílat to elektronicky nemusíš, jen si to v tom zkus. Pronájem kanclu je samozřejmě náklad/výdaj, pokud máte alespoň nějakou smlouvu.

Na to, že ani nevíš, co se kam dopisuje, tak to teda řešíš za 5 minut 12 …sorry za šťouchanec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
27.3.12 21:12

Ahoj holky, mam taky dotaz, minulí rok jsem podnikala, živnost jsem přerušila k 12.1.2012 budu muset příští rok odevzdávat přiznání za těch 12 dní nebo bude stačit nějaké čestné prohlášení že jsem už nepodnikala… já vím že je to dopředu ale zeptat se můžu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
27.3.12 22:19
@katyca píše: :cert: tak je to u mě bl.ka, je tam od toho, aby ti stím poradila, je placena z tvých daní. Fakt co si ty kra.vky o sobě někdy myslí. :cert:

No, možná by ses měla vyjadřovat slušně, ona tam není od toho, aby za nikoho (a kor za podnikatele) vyplňovala daňové přiznání.
A moc by mě zajímalo kolik toho na daních zaplatíš, že je z nich tak placená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák