Dotaz pro učitelky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10.11.11 19:20

Dotaz pro učitelky

Ahoj holky, chtěla bych zeptat: Můžeme rozlišovat koncovky u příslovcí? ANO nebo NE? A proč? Děkuji za odpevěďi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14809
10.11.11 19:50

Příslovce je neohebný slovní druh, tak nerozumím, jaké koncovky máš na mysli???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
10.11.11 19:52

Ne, jsou neohebné, tudíž se neskloňují ani nečasují :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
10.11.11 20:15

souhlas, že příslovce jsou neohebné a koncovku nemají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
10.11.11 21:59

Jsem učitelka češtiny, příslovce jsou neohebný druh, jak už psaly holky přede mnou. Tudíž mají jeden neměnný, nesklonný tvar, nerozlišují se kořen-koncovka, apod.
O příponě můžeme mluvit při původu, tvorbě. Např. se příslovce draho tvoří příponou -o od příd. jména drahý.
Jediná přípona, která se u vlastních příslovcí vyskytuje, je u stupňování - rychle-rychleji.

Koncovka jako taková u příslovcí neexistuje, pouze přípony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
12.11.11 10:06
MaryClementine píše:
Jsem učitelka češtiny, příslovce jsou neohebný druh, jak už psaly holky přede mnou. Tudíž mají jeden neměnný, nesklonný tvar, nerozlišují se kořen-koncovka, apod.
O příponě můžeme mluvit při původu, tvorbě. Např. se příslovce draho tvoří příponou -o od příd. jména drahý.
Jediná přípona, která se u vlastních příslovcí vyskytuje, je u stupňování - rychle-rychleji.Koncovka jako taková u příslovcí neexistuje, pouze přípony.

vyčerpávající :palec: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.11 20:06

Moc díky, zkrátka emimino nezklame v ničem. :mrgreen: :potlesk: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.10.14 19:52

Holky mám úplně jiný dotaz ale název diskuze bych dala naprosto stejný. Kluk je ve 4. třídě má ADHD, dříve vývojová dysfázie (ale to už je snad za námi), školu začínal ve speciální třídě kde bylo jen 9 dětí, pak byl zapojený do běžné třídy kde jich je tuším 28, až sem je to ok, ale poslední týden najednou ze samých 1 max 2 nosí domů jen 4 a 5. Dneska už jsem to nevydržela a bouchla, protože kdyby to bylo z češtiny tak to pochopím, ta mu dělá problém od začátku, ale z matematiky, a to je na matematiku nejlepší v ročníku, při dnešním výslechu jsem zjistila, že je od pondělí přesazený k chlapci který má stejný problém se soustředěním jako on a jak se navzájem ruší, tak oba mají pětky protože samozřejmě když dělají blbiny nestíhají vypracovat zadaný úkol. Mluvila jsem i s maminkou druhého chlapečka a ta mi potvrdila, že jejich se taky tento týden prudce zhoršil. Teď co s tím, synovi jsem se snažila vysvětlit, že musí dávat pozor a nesmí dělat blbiny, ale mám obavu, že to moc nepomůže, opravdu mu stačí málo, a co jsem pochopila tak největší problém mají s tím, že se navzájem při psaní strkají lokty apod. Myslíte, že mám možnost chtít po učitelce aby je rozsadila? Kluk mi říkal, že už jí o to žádal, ale ona ho odmítla. Děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
2.10.14 19:57

Urcite bych to po ni chtela zasla bych tam i s druhou maminkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
2.10.14 19:58

Možnost určitě máš. Jestliže má syn dg ADHD, mělo by to být jedno z režimových opatření školy, aby syn seděl pokud možno na klidném místě, nejlépe sám(pokud to lze). Vysvětlovat dítěti s ADHD můžeš horem dolem, schválně to nedělá. Jinak mám taky čtvrtou, některé děti už také nenosí jen jedničky jako doposud, učivo je náročnější, nároky se zvyšují. Ale to váš případ nebude. Radím tedy zajít za paní učitelkou a o přesazení ji určitě požádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
2.10.14 19:59

@anickadomnik Samozřejmě, že by taková možnost měla být, došla bych za učitelkou a slušnou formou ji o toto požádala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
2.10.14 20:01
@j.a.n.i1 píše:
@anickadomnik Samozřejmě, že by taková možnost měla být, došla bych za učitelkou a slušnou formou ji o toto požádala.

Souhlas, a pokud by nechtěla vyhovět, zašla bych za ředitelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.10.14 20:03
@hanka.br. píše:
Možnost určitě máš. Jestliže má syn dg ADHD, mělo by to být jedno z režimových opatření školy, aby syn seděl pokud možno na klidném místě, nejlépe sám(pokud to lze). Vysvětlovat dítěti s ADHD můžeš horem dolem, schválně to nedělá. Jinak mám taky čtvrtou, některé děti už také nenosí jen jedničky jako doposud, učivo je náročnější, nároky se zvyšují. Ale to váš případ nebude. Radím tedy zajít za paní učitelkou a o přesazení ji určitě požádat.

děkuju já chápu že se děti postupně horší, ale prostě je mi divné aby ze dne na den nosili oba místo 1-2 najednou 4-5 a navíc nevím jak tvoje třída ale u nás ještě stále opakují učivo ze 3. třídy. A jak říkám kdyby to byl jakýkoliv jiný předmět, ale zrovna matematika, která mu jediná nikdy nedělala problémy :nevim: :nevim: :nevim: zkusím tam příští týden zajít, zítra se ta bohužel nedostanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.10.14 20:04
@MarieOVMUC píše:
Urcite bych to po ni chtela zasla bych tam i s druhou maminkou
@j.a.n.i1 píše:
@lemanka píše:
Souhlas, a pokud by nechtěla vyhovět, zašla bych za ředitelem.

holky díky za názory, potřebovala jsem se ujistit že jednám správně, jelikož to nebude moje první cesta za paní učitelkou a bohužel ani za ředitelem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
2.10.14 20:10

Určitě říct učitelce, ať je rozsadí. V narvané třídě asi nebude možnost dát klukovi samostatnou lavici, ale rozsadit může vždycky! Ono je taky něco jinýho, když dítě řekne, že „s ním“ nechce sedět (učitel si může myslet, že je to jen kvůli sympatiím), ale když to řekne rodič a vysvětlí, tak to snad učitelka pochopí. Jen prosím, říct to učitelce hezky a nevyšilovat. Fakt miluju rodiče, kteří si myslí, že učitelé dělají všechno schválně proti jejich drobečkům, přitom zrovna tohle učitelce ani nemuselo dojít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat