Dotaz pro učitelky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nejsem učitelka, ale můj syn dostal dvojku třeba i za chybějící tečku nad písmenkem j. Takže na jedničku bylo vše jen bez chyby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V první třídě jsem velmi shovívavá a pokud dítě dělá pokroky a pracuje tak, jak to nejlépe dovede, dostává jedničky i za práci, která není bezchybná, Chybami se učíme, takže nejsou naši nepřátelé a netrestám děti za to, že je dělají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. syn právě opakovaně dostává dvojky, když zapomene např. tečku za větou, čárku mezi slovy, nebo si poplete slova. Měli k obrázku napsat králík, ale on napsal zajíc. Napsal to správně, ale dostal dvojku, protože c se ještě neučili.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Je tu nějaká učitelka prvního stupně, nejépe první třídy, která by mi napsala, jak hodnotí prvňáky? Z čeho je známkuje v českém jazyce - opis, přepis, psaní, diktáty, čtení? Jak hodnotí písemný projev? Kolik chyb je ještě na jedničku? Co se počítá v první třídě jako chyba?
Velice děkuji za všechny reakce.
proč anonymně-to je intimní dotaz nebo nějak jinak citlivý? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@hanka.br. syn právě opakovaně dostává dvojky, když zapomene např. tečku za větou, čárku mezi slovy, nebo si poplete slova. Měli k obrázku napsat králík, ale on napsal zajíc. Napsal to správně, ale dostal dvojku, protože c se ještě neučili.
Netuším, jak mám reagovat. Za zajíce by dostal pochvalu - holt prostě to tak je. Na druhou stranu - život j tvrdý a možná tvůj syn a jeho spolužáci v něm obstojí daleko lépe, než ti moji rozmazlenci:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EvulinkaH protože předpokládám, že tu pak budu řešit konkrétní problémy, takže ano, je to pro mě intimní, protože nevím, kam se to stočí ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, učitelky. Prosím o pomoc. Doučuji holčičku v první třídě. Potřebuji poradit, jak naučit počítat do desíti. Hrozně si to plete. Jdu na ní velmi pomalu. Pomáhám jí tedy teprve necelý týden a spíš bych potřebovala triky, jelikož má formu ADHD, je nesoustředěná, nevydrží dlouho. Zkoušela jsem pomocí pastelek, obrázků s číslicemi, počítání na počítadle, prstech. Zvládne jen pár příkladů správně. Jsem trpělivá, ale dost mě to trápí
- Citovat
- Upravit
@hanka.br. a ještě dotaz, hodnotíš děti i ze čtení, nebo dostávají známky jen za písemný projev? Syn třeba plnule čte, ale známku za to nemá ani jednu. Případně celkem pěkně píše - porovnání mám, ale za psaní nemá nic. Pořád se střídá jen opis, přepis, diktát. Prakticky denně něco a denně známka. Nechápu, kdy to stíhají nacvičit. Kde mají děti šanci nahnat dobré známky?
A nevím, jak syn obstojí, aktuálně se škola propadla na úplné dno jeho zájmu.
Těší se na kamarády.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, učitelky. Prosím o pomoc. Doučuji holčičku v první třídě. Potřebuji poradit, jak naučit počítat do desíti. Hrozně si to plete. Jdu na ní velmi pomalu. Pomáhám jí tedy teprve necelý týden a spíš bych potřebovala triky, jelikož má formu ADHD, je nesoustředěná, nevydrží dlouho. Zkoušela jsem pomocí pastelek, obrázků s číslicemi, počítání na počítadle, prstech. Zvládne jen pár příkladů správně. Jsem trpělivá, ale dost mě to trápí
Po necelém týdnu očekáváš výsledek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Ćtení a jazykový projev je pro mě základ známky z českého jazyka - s ohledem na to, na jaké úrovni dítě začalo a na jaké úrovni první třídu končí. My ty známky zas tak nehrotíme, takže nahánění známek neznáme. Píšeme nevázaně.
@hanka.br. a ještě dotaz, hodnotíš děti i ze čtení, nebo dostávají známky jen za písemný projev? Syn třeba plnule čte, ale známku za to nemá ani jednu. Případně celkem pěkně píše - porovnání mám, ale za psaní nemá nic. Pořád se střídá jen opis, přepis, diktát. Prakticky denně něco a denně známka. Nechápu, kdy to stíhají nacvičit. Kde mají děti šanci nahnat dobré známky?
A nevím, jak syn obstojí, aktuálně se škola propadla na úplné dno jeho zájmu.Těší se na kamarády.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím anonym, nebo smazat. Holky chtěla bych se zeptat co už se vaší prvňačci za ten půl rok naučili? Já mám dcerku ve speciálce, tak mne zajímá co se učí děti na normální základce. V dceřině škole se zatím naučili psát jen psací i, e, m, me. A to už vaši prvňačci normálně čtou slova složená ze všech písmen? A příklady počítají a odčitaji do 10ti? Děkuji za odpověď ![]()
- Citovat
- Upravit
@hanka.br. prosím Tě, když se jede do školy v přírodě, tak se tam děti neučí? Dnes jsem mluvila s jednou maminkou dívky ze 4.třídy a oni si na 12 dní neberou učení. Mě to překvapilo. Co si pamatuju svou školu v přírodě, měli jsme tam nějakou výuku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosím anonym, nebo smazat. Holky chtěla bych se zeptat co už se vaší prvňačci za ten půl rok naučili? Já mám dcerku ve speciálce, tak mne zajímá co se učí děti na normální základce. V dceřině škole se zatím naučili psát jen psací i, e, m, me. A to už vaši prvňačci normálně čtou slova složená ze všech písmen? A příklady počítají a odčitaji do 10ti? Děkuji za odpověď
- a - do 10, porovnávání do 10 a slovní úlohy.
Z písmen umí - a, b, c, č, d, e, f, h, i, j, k, l, m, n, o, p, r, s, š, t, u, v, y, z. Čtou slova a i delší texty ze slabikáře. S psacím jsou na tom stejně jako s tiskacím.
Co říkala kamarádka mojí mámy, co učí na specce, tak tam mají první třídu roztahanou na 2 roky.
- Citovat
- Upravit
@bublinek píše:
@hanka.br. prosím Tě, když se jede do školy v přírodě, tak se tam děti neučí? Dnes jsem mluvila s jednou maminkou dívky ze 4.třídy a oni si na 12 dní neberou učení. Mě to překvapilo. Co si pamatuju svou školu v přírodě, měli jsme tam nějakou výuku.
Nikdy jsme na školu v přírodě učení nebrali, ale to je naprosto v režii učitelů, kteří ji organizují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit