Dotaz pro učitelky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Petule030 píše:
Určitě říct učitelce, ať je rozsadí. V narvané třídě asi nebude možnost dát klukovi samostatnou lavici, ale rozsadit může vždycky! Ono je taky něco jinýho, když dítě řekne, že „s ním“ nechce sedět (učitel si může myslet, že je to jen kvůli sympatiím), ale když to řekne rodič a vysvětlí, tak to snad učitelka pochopí. Jen prosím, říct to učitelce hezky a nevyšilovat. Fakt miluju rodiče, kteří si myslí, že učitelé dělají všechno schválně proti jejich drobečkům, přitom zrovna tohle učitelce ani nemuselo dojít
neříkej mi, že si učitelka nevšimne takového propadu ve známkách ze dne na den
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anickadomnik Určitě všimne. Však mu je taky dává ona - co jsem pochopila - za zlobení a díky nepozornosti asi kluci neví, co a jak mají dělat. Jenomže třeba učitelku nenapadlo, že by ty známky měly souvislost se zasedacím pořádkem. Ale co my víme… ![]()
No ale rozhodně doporučuji, aby maminka to řekla přímo učitelce, ale v klidu. Není výjimka, že rodiče pro nic za nic vybouchnou, i když se situace dá vyřešit v klidu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 píše:
@anickadomnik Určitě všimne. Však mu je taky dává ona - co jsem pochopila - za zlobení a díky nepozornosti asi kluci neví, co a jak mají dělat. Jenomže třeba učitelku nenapadlo, že by ty známky měly souvislost se zasedacím pořádkem. Ale co my víme…
No ale rozhodně doporučuji, aby maminka to řekla přímo učitelce, ale v klidu. Není výjimka, že rodiče pro nic za nic vybouchnou, i když se situace dá vyřešit v klidu
no dává mu je ona, kluci sedí spolu teprve od pondělí, syn předtím marodil a před maroděním seděl sám, ale učitelka v době jeho nemoci přesazovala ostatní děti a tak mu omylem obsadila jeho lavici. Já za ní půjdu v klidu, jen jsem chtěla vědět jestli to po ní vůbec můžu požadovat protože s paní učitelkou nevycházím v dobrém tak abych nevyvolávala zbytečně další spor. Ale třeba bude po prázdninách vstřícná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anickadomnik Jasně, že za ní zajít
Pokud s učitelkou nevycházíš zrovna nejlépe, tak to asi nebude moc příjemné, ale pokud to není nějaká megera, tak to určitě pochopí a nějak vyřeší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 píše:
@anickadomnik Jasně, že za ní zajítPokud s učitelkou nevycházíš zrovna nejlépe, tak to asi nebude moc příjemné, ale pokud to není nějaká megera, tak to určitě pochopí a nějak vyřeší
právě že je
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anickadomnik píše:
právě že je![]()
![]()
![]()
a jak se pozná megera učitelka??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Selfi píše:
a jak se pozná megera učitelka???
je to myšleno vážně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anickadomnik píše:
je to myšleno vážně?
jo, v podstatě ano… jsem učitelka, takže to třeba budu brát jako pohled rodiče… nemyslím to ironicky.. prostě mě akorát zajímá, jak se chová, když si vyslouží takové hodnocení..
Osobně paradoxně znám jen jednu megeru učitelku a kupodivu není ani starší ročník–je to holka, která má 28 roků… jinak ale když tak přemýšlím nad kolegy, tak megerou bych asi nenazvala ani jednou, ani jednoho…
neber to osobně, jsem taky maminka, takže jsem i v opačné pozici…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Selfi Taky učím, ale „megeru“ si představím např. pod učitelkou, která má syndrom vyhoření, je jí na obtíž cokoliv pro děti uspořádat, s rodiči se ani nesnaží vycházet. Mí kolegové jsou dobří, tam bych nikoho tak neoznačila, ale jedna učitelka, která nás měla na ZŠ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Selfi píše:
jo, v podstatě ano… jsem učitelka, takže to třeba budu brát jako pohled rodiče… nemyslím to ironicky.. prostě mě akorát zajímá, jak se chová, když si vyslouží takové hodnocení..
Osobně paradoxně znám jen jednu megeru učitelku a kupodivu není ani starší ročník–je to holka, která má 28 roků… jinak ale když tak přemýšlím nad kolegy, tak megerou bych asi nenazvala ani jednou, ani jednoho…neber to osobně, jsem taky maminka, takže jsem i v opačné pozici…
ok v pohodě, já jen abych to tu nevypisovala zbytečně. Tak třeba poslední stížnost kdy mi syna nenechala na výletě nasvačit s odůvodněním, že kdyby mimořádnou svačinu dovolila jemu, chtěly by to i ostatní děti a to ona si nemůže dovolit. Bohužel syn je chronicky nemocný a po vynechané svačině zkolaboval. Paní učitelka mi na to řekla, že je jí to líto a pro příště bude lepší pokud syna na školní výlety pro jistotu nebudu posílat. Toto jsem řešila s ředitelem školy, ten mi slíbil, že s paní učitelkou promluví a nebo pokud chci můžu syna přesunout do jiné třídy.
Nebo když k ní do třídy začal syn chodit, šla jsem za ní hned na začátku září abych jí vysvětlila co jeho nemoc obnáší, aby věděla s čím se může setkat a ona mi řekla že jí to nezajímá, že jí stačí co je napsáno v evidenčním listě a nic víc vědět nepotřebuje, za dva dny mi volala zoufalá ubrečená že je klukovi špatně a ona neví co s tím a nechápe jak můžu dítě v takovém stavu vůbec poslat do školy.
Nebo předminulý týden kdy jsem za ní v úterý přišla s tím, že syn je nemocný a jestli by mi mohla připravit plán učení na dobu kdy nebude doma, řekla že ano abych se stavila v pátek že mi ho dá, v pátek to nestihla, přišla jsem znovu v pondělí to také neměla připravená tak jsem jí řekla že se zastavím znovu v úterý a aby mu to napsala jen do konce týdne že to vypadá dobře a v pátek by mohl přijít. Načež jsem ve středu dostala připravený plán učení na další tři týdny.
ten druhý příklad je jen perlička, kterých s naší paní učitelkou máme celkem dost ale ten titul si zasloužila po té první popsané příhodě. Nemám nic proti učitelkám, jen proti této jedné konkrétní a hádej co, minulý rok v květnu měla nastoupit do důchodu a slavnostně nám na třídní schůzce oznámila, že v zájmu našich děti odchod do důchodu odkládá dokud nedovede děti na druhý stupeň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anickadomnik hm… bohužel tohle asi nebude megera učitelka, ale megera jako člověk… :/.. pokud je to tak, jak píšeš, tak je to hodně špatné a přijde mi to teda fakt extrémní… tyhle excesy má jen vůči tvému synovi nebo s ní mají problém i ostatní rodiče…??
Docela mě zaráží, že jste se třeba nějak hromadně neozvali…
A jak se k tomu staví ředitel?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anickadomnik Jsem spíš ta, co se za učitelky bije jako lev. Ale popisované chování se mi příčí, doby, kdy měli všichni všechno stejně jsme slavnostně odzvonili klíči a odepřít péči nemocnému dítěti si titul megera zaslouží. Pevné nervy!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:…taky se většinou biji zuby nehty
@anickadomnik Jsem spíš ta, co se za učitelky bije jako lev. Ale popisované chování se mi příčí, doby, kdy měli všichni všechno stejně jsme slavnostně odzvonili klíči a odepřít péči nemocnému dítěti si titul megera zaslouží. Pevné nervy!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Selfi ozvalo se víc rodičů, pan ředitel nám vysvětlil že je to zkušená pedagožka která jedná vždy v zájmu dětí a pokud se zcela výjimečně stalo že to tak nebylo tak to bylo pouze ojedinělé selhání. Znám učitelku která s ní studovala a ta mi říká že byla divná už na fakultě ![]()
@hanka.br. aspoň vidíš proč než s ní za něčím jdu si nejdrřív dvakrát ověřím zda jdu oprávněně, já mám zkušenost i s jinými učitelkami a na žádnou jinou nemůžu říct nic špatného
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je tu nějaká učitelka prvního stupně, nejépe první třídy, která by mi napsala, jak hodnotí prvňáky? Z čeho je známkuje v českém jazyce - opis, přepis, psaní, diktáty, čtení? Jak hodnotí písemný projev? Kolik chyb je ještě na jedničku? Co se počítá v první třídě jako chyba?
Velice děkuji za všechny reakce.
- Citovat
- Upravit