Dotaz pro učitelky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Já nevím, jak staré máš dítě, u nás třeba učitelky opravují jen chyby, které se týkají probraného učiva a zbytek přehlížejí, pokud se jedná o složitější text
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Už jsem tu loni psala. Letos mám na učitelky jiný dotaz. Jak se mám jako rodič zachovat, když v opravených a oznamkovaných cvičeních v sešitě nacházím opakovaně větší množství neopravených chyb. Nezlobím se, že má syn díky tomu lepší známky, jen mě zajímá, co se ode mě čeká. Mám taktně upozornit učitelku? Mám to nechat syna opravit a tím ho učit podvádět, mám to úplně nechat být a neřešit?
Jaká třída? jedná se o jevy, které už dítě zná?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. ano, jedná se o jevy, které dítě zná. Prostě jednou to opraví a v další větě to je vynechané. Nejde o gramatické jevy, ale vynechaná písmena, háčky, čárky.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@hanka.br. ano, jedná se o jevy, které dítě zná. Prostě jednou to opraví a v další větě to je vynechané. Nejde o gramatické jevy, ale vynechaná písmena, háčky, čárky.
Tak to jsou taky jevy. Já bych to jako učitelka nerada viděla opravené od rodičů, ale příležitostně se zeptat můžeš. Určitě se mi to taky někdy stane, doufám, že ne v takové míře, aby si toho rodič všímal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. zeptat se na co? Zatím jsem synovi vysvětlila, že to je schválně, aby se učil hledat chyby. Pokud mají víc jak 4 chyby přepisují celé cvičení.
A zeptám se tě. Řešila bys zhoršování pozornosti? Syn naprosto nezvládá soustředění, proto tam má chyby. Je pomalý, nesoustředí se. Opíše větu, naseká tam 5 chyb - háčky, čárky, písmena. Je to postupně horší.
Mám vydržet nebo zkusit PPP?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@hanka.br. zeptat se na co? Zatím jsem synovi vysvětlila, že to je schválně, aby se učil hledat chyby. Pokud mají víc jak 4 chyby přepisují celé cvičení.
A zeptám se tě. Řešila bys zhoršování pozornosti? Syn naprosto nezvládá soustředění, proto tam má chyby. Je pomalý, nesoustředí se. Opíše větu, naseká tam 5 chyb - háčky, čárky, písmena. Je to postupně horší.
Mám vydržet nebo zkusit PPP?
Zeptat se, jestli je to záměr. V jaké je syn třídě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. není to záměr. Těžko bude záměr, když 8× háček/čárku doplní a 3× to nechá.
Syn je druhák.
- Citovat
- Upravit
@listento u dys dětí třeba ano, ale já se ptám na konkrétní případ, kdy opravdu učitelka nemá doporučeno neopravovat.
Jinak u nás učitelky mají opravovat všechny chyby, ale ty, co se nepočítají, tak opravují méně agresivní barvou - modře, zeleně.