Insolvence firmy - co teď?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Řešila jsem to samé, ale před pár měsíci..
Klid, nějaké peníze dostanete.
První co musí manžel udělat, je vzít tu výpověď, všechny dokumenty co se práce týkají a jít na příslušný úřad práce, mají tam většinou spešl pracovníka, co se zabývá insolvencemi. Tam s manželem vše sepíše a část peněz z odstupného mu pošlou na účet. Nepošlou mu nejspíše celé, mají určitý strop, ale teď si vůbec nepamatuju ,kolik to dělá (cca 30 tis, ale ber to s rezervou, přesnou částku bych musela vyhledat)
O ten zbytek se musí přihlásit do insolvenčního řízení - já to svoje sleduju tady www.insolvencni-rejstrik.cz. Najdi si tam tu příslušnou firmu a nech si změny posílat na mail… až jim ustanoví insolvenčního spráce, tak pošlete přihlášku pohledávky a pak se musí jen čekat, jestli se na vás dostane ![]()
- Citovat
- Upravit
Musí se přihlásit se svou pohlednávkou insolvenčnímu správci. Na odstupné by měl mít, podle mě nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě jsem zapomněla napsat, že samozřejmě má nárok na odstupné, jestli nemá ve smlouvě uvedeno jinak, tak ve výši tří měsíčních platů
Hlavně v té výpovědi musí být uvedené, že je podávána z důvodu zrušení zaměstnavatele, to si pohlídejte ![]()
- Citovat
- Upravit
To s tím pracákem potvrzuju - já bohužel čekala, že se to snad nějak udělá a tu lhůtu jsem propásla. Myslím, že to bylo do tří týdnů nebo tak nějak. U mě šlo o neproplacenou dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě že že o insolvenci ten den nevěděl, takže má napsáno že odstupné není a ukončení dohodou, takže to nárok asi mít nebude, ale přeci jen co kdyby. Má ukončení přímo na ten den…
Insolvenční rejstřík sledujeme.
Do insolvenčního řízení už se přihlásil i firmě u které dělal před pár lety, dluží mu asi 20tis. a stále se nic neděje… ![]()
- Citovat
- Upravit
nevím o žádné lhůtě… já jsem dostala výpověď v dubnu a na pracáku jsem byla teď nedávno
tam jde o to, jak to insolvenční řízení bude postupovat, třeba u nás bylo poprvé zamítnuto, protože nedodali veškeré nutné podklady a rozjelo se až napodruhé..
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Právě že že o insolvenci ten den nevěděl, takže má napsáno že odstupné není a ukončení dohodou, takže to nárok asi mít nebude, ale přeci jen co kdyby. Má ukončení přímo na ten den…
Do insolvenčního řízení už se přihlásil i firmě u které dělal před pár lety, dluží mu asi 20tis. a stále se nic neděje…
Hm tak to je blbé, pokud tohle podepsal, tak nárok mít určitě nebude…
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Do insolvenčního řízení už se přihlásil i firmě u které dělal před pár lety, dluží mu asi 20tis. a stále se nic neděje…
Tak to je docela škoda. To se neptal proč tu výpověď dostává? Má to už podepsané?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě že už jí podepsal v ten pátek…
Jednatel každýmu říkal jinej důvod proč ho vyhodil, takže důvod není přesně jistý. Ale bylo to asi kvůli té insolvenci. Ale nikde to nemá napsaný.
Možná se majiteli nelíbilo že v červenci už naléhal na dubnovou výplatu
![]()
- Citovat
- Upravit
Zkuste ještě kouknout sem
http://portal.mpsv.cz/…e/insolvence
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Jednatel každýmu říkal jinej důvod proč ho vyhodil, takže důvod není přesně jistý. Ale bylo to asi kvůli té insolvenci. Ale nikde to nemá napsaný.
Možná se majiteli nelíbilo že v červenci už naléhal na dubnovou výplatu![]()
No jsou docela vyčůraní, nechali je podepsat dohodu kvůli tomu, aby nemuseli vyplácet odstupné.. spoléhali na to, že zaměstnanci neví a podepíšou ![]()
- Citovat
- Upravit
madi píše:Anonymní píše:No jsou docela vyčůraní, nechali je podepsat dohodu kvůli tomu, aby nemuseli vyplácet odstupné.. spoléhali na to, že zaměstnanci neví a podepíšou
Možná se majiteli nelíbilo že v červenci už naléhal na dubnovou výplatu![]()
Třeba by tohle bylo přes toho právníka na pracáku taky nějak ošetřitelné
. Když ten úpadek vyhlásili den po těch dohodách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to možné, že by se to dalo nějak napadnout, ale podepsaná dohoda si myslím, že platit bude
u nás ve firmě to udělali podobně a zůstaly jsme jen tři holky na mateřské, které jinak vyhodit nemohli ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jeslti někdo neví jak to je, když už byl stanoven insolvenční správce firmy??? Jde mi o to, že jsem si před cca týdnem byla na UP na insolvenčním požádat o vyplacení odstupného + zbylé dovolené a úřednice mi řekla, že to postupují do Prahy na úřad. Když už byl stanoven ten správce, předají všechny žádosti z toho úřadu v Praze jemu, nebo se to musí nějak podávat znovu přímo u insolvenčního správce? Mám v tom trošku guláš, tak kdyby se našel někdo kdo by poradil budu ráda. Dík všem
- Citovat
- Upravit
Manžel dostal v pátek v práci výpověď a dnes zjistil že v ten samí den (v pátek) se dostala firma do insolvence. Firma mu dluží výplatu za dva měsíce. Co teď? Má nárok na odstupné? Jak z firmy dostat peníze které si vydělal?
Děkuji za rady.