Těhotenství a samovolný potrat

6
28.10.20 09:59

Dotaz těhotenství a sám.pot

Dobrý den maminky. Mám dotaz. Byla jsem těhotná ale přišla jsem o to hned na začátku samovolny potrat. Začla jsem krvácet od 24.9 do 29.9 chtěla jsme se zeptat jestli se to bere jako kdybych měla normální menses a následující měsíc bych měla taky dostat menses nějak v tom datu. Doktor říkal že by se měla dostavit menstruace do konce 10.měsíce, ale stále ještě nemám. Pokud se sám. pot bere jako menstruace tak teď mám jakoby 3dny spozdeni. Je možné že můžu být těhotná hned následující měsíc po sám. pot? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19982
28.10.20 10:10

@Didi100 ne, samovolny potrat bych nebrala jako ms. Pokud si myslíš že bys mohla byt těhotná, si udělej test

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
28.10.20 10:16

Samozřejmě, že je možné, že můžeš být těhotná, pokud proběhl po potratu nějaký ten nechráněný styk, ale stejně tak není nic neobvyklého, že se popotratová menstruce více, či mírně opozdí (protože se opozdí už první ovulace, pokud proběhne), jednoduše bych spíš neočekávala, že menstruace dorazí úplně přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.10.20 11:11

@eryby Dobře děkuju moc. Ještě počkám teda do toho konce měsíce jak doktor říkal. Jinak říkal že kdyby se nedostavila do konce měsíce tak si mám zavolat. Ale nechci tam jít na vyvolání menses, když se může stát že těhotná můžu být jak píšete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
28.10.20 11:42
@Didi100 píše:
@eryby Dobře děkuju moc. Ještě počkám teda do toho konce měsíce jak doktor říkal. Jinak říkal že kdyby se nedostavila do konce měsíce tak si mám zavolat. Ale nechci tam jít na vyvolání menses, když se může stát že těhotná můžu být jak píšete.
Řídila bych se tím, co ti říkal doktor…pokud to do konce měsíce nedostaneš, tak mu zavolej. I když bys byla těhotná, tak vyvolávačka neublíží…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
16.12.20 12:27

Samovolny potrat a znovu těhotná?

Ahojky jsem tu nová. 16.11. jsem měla dostat menstruaci a po dvou dnech zpoždění jsem si udělala test a byl pozitivní, bohužel ale 19.11.se dostavila menstruace a samozřejmě test po ní byl už negativní. Od té doby se snažíme dál, protože jsem žádné komplikace neměla. Zítra 17.12. mám dostat menstruaci, ale hold jsem jedna z těch nedockavych a dnes jsem si udělala test a jsem z toho zmatená. Na jednom je slabý duch, tak jsem si udělala druhý a na něm to nejde vidět, respektive okem tam vážně nepatrnou čárku vidím, ale foťák to nepobral. Přikládám foto testů pro porovnání, vím že to nic znamenat nemusí, ale myslíte že se to mohlo podařit? Ovulaci jsem měla cca 13dni zpět… Děkuji za odpovědi a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
16.12.20 12:29

Přikládám foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.21 10:34

Samovolný potrat - kdy začít znovu zkoušet otěhotnět

Dobrý den,

ráda bych se s Vámi poradila. Po Vánocích jsem prodělala samovolný potrat, vše odešlo samo a nemám žádné komplikace. Ráda bych se zeptala, kdy se můžeme opět začít snažit o miminko? Jestli již můžeme hned po tom co jsem přestala krvácet a nebo mám čekat až do 1 MS? Má s tím někdo zkušenosti? Po fyzické stránce se cítím v pořádku. Na internetu jsem našla mnoho názorů a nevím, zda tedy počkat až po první MS, nebo již můžeme začít hned. Děkuji za Vaše rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
11.1.21 11:29

@Jaňule1991 dobrý den, já tak potratila v listopadu a jelikož mi nic nebylo a psychicky jsem byla taky v pořádku, tak jsme zkoušeli hned po MS a zadařilo se… Někdy se i říká, že už je pohnojena půda a pak to jde jednoduše 🙂… Myslím, že když vám nic nebylo tak nemusíte mít strach a můžete zkoušet dál, ono tělo si to stejně udělá podle sebe 🙂hlavně nad tím moc nepremyslejte a neupinejte se na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
11.1.21 11:31

@Jaňule1991 a tou menstruací myslím ten „potrat“ ona to je totiž normální menstruace, akorát se to vyplavi s ní zároveň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
12.1.21 08:38

@Jaňule1991 byla jsem na tom stejně.. V prosinci též samovolný potrat na kontrole vše v pořádku vše odešlo samo a doktor říkal že klidně můžeme hned že v tom problém nevidí tak jsme se hned tenhle měsíc snažili :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
23.2.21 18:15

Ahoj holky, jak jste dopadly? Řeším teď stejný problém. Před 10 dny konec ms, kdy jsem po dvou týdnech čekání konečně “potratila”, byla to jen bublinka bez embria. Dnes jsem po kontrole, deloha je prý čistá a bez poranění, ale doktor doporučuje počkat 2-3 měsíce. To se mi nechce😀 no už jsme se snažili od Valentýna, myslím ze jsem i v sobotu cítila ovulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
23.2.21 18:19

Mne po zamlklem tehotenstvi radili i gynekolog i doktori po kyretazi nechat minimalne jednu MS. Driv to asi pujde take ale nebude dost silna delozni stena potrebna pro uhnizdeni vajicka. Ta se vytvori az po MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
23.2.21 18:24

@mandle-v-cokolade já prave neměla kyretaz, u te to chápu. Pokud není stěna vysoká tak se neuchyti, ale ti vy nemusel být můj případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
23.2.21 18:26

@Pařížanka1 tak pokud doktor rekl, ze delozni stena je pripravena, tak potom asi neni duvod cekat, kdyz jsi na to psychicky pripravena. Ja se treba musela i oklepat z toho vseho a nejakou dobu trvalo, nez jsem si troufla znovu.
Drzim palce at se podari :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty