Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj holky,
jsem šátkařka a pro syna jsem si nedávno pořídila Manducu. Ráda bych se Vás zeptala na dvě věci:
Ahoj, tak sice nemám manducu, ale jiné nosítko, ano dítě, je níž, to je normální, časem si zvyknete. Hlavně mi to tedy vadilo na zádech, když byla malá, tak neviděla, proto jsme pak zase začaly používat šátek.
A věci: já mám ledvinku coleman Hip, pak ještě šitý Onbag - to, když potřebuju táhnout víc věcí. Mrkni na netu po nějaké velké ledvince. Seženeš tak do 500
Jinak přemýšlím, že tu svou prodám, onbag mi vyhovuje víc…
Tak já nevím, ale já mám Kryštůfka docela vysoko. Určitě nad pasem. Máš utažené popruhy?
Tašku nemám, zatím chodíme jenom do školky,to nemám nic do obchůdku a to mám nákupní nebo jsme na horách a to má manžel batoh. Ale ledvinka zní dobře!
Dagmar: dítě v nosítku je určitě celkově níž než v šátku… jde ale o zvyk…
souhlasím, určitě je níž, ale nepřišlo mi to nijak výrazné…
zkus víc utáhnout popruhy..
s věcmi jsem taky měla problém, ale my nosili hlavně do přírody (na horách, na chalupě) a to jdeme ve dvou..
Nataša: no ono jde taky oto, jak byla zvyklá vázat šátek, já jsem vázala dost vysoko, tak to pak pro mě byl skok
Někdo váže níž ![]()
Saxano, promiň, jak vypadá „Onbag“ - zkoušim googlovat, ale vyjíždí mi evidentně něco asi jiného. O co jde?
![]()
Nerada se vtírám do cizí diskuse, ale tohle taky teď řeším a Onbag neznám.
Děkuju!
Onbag je řekla bych takový batoh přes šátek/nosítko.
V manduce jsem prcka taky měla nízko, jak jsem dala bederní pás výš jak nad bedra tak strašně ztěžknul a pronesl se, ač měl jen necelých 8 kilo (v roce).
Na plenky a tak mám taky ledvinku Coleman Hip. Tam se toho vejde ![]()
Tak já nešátkovala, tak mi to nízko nepříjde - upnutí mám tak na břichu a zadek dítěte teda výjde tak nějak do pasu…zase výhoda, že jednou, jsem dala o krapet níž a vyšlo mi to i na kojení ![]()
věci se dají dát do klas.ledvinky
KOrena: no ale do lededvinky se ti toho moc nevejde, i když je velká. Na nákupy a celkově mi onbag vyhovuje víc, hlavně když malou sundám, tak mi nevadí ledninka, ale mám v podstatě batoh ![]()
Rampepurna píše:
Saxano, promiň, jak vypadá „Onbag“ - zkoušim googlovat, ale vyjíždí mi evidentně něco asi jiného. O co jde?![]()
Nerada se vtírám do cizí diskuse, ale tohle taky teď řeším a Onbag neznám.
Děkuju!
on se onbag asi běžně v obchodě koupit nedá. co já vím, tak to holky různě šijou. je to taková teška s dlouhými popruhy, dá se dáta na záda přes nebo pod dítě a ty popruhy vést přes ramena jako batoh.
Manducářky a zároveň šátkařky, můžu mít ještě dotaz ? ![]()
Dnes jsem vzala synka do Manducy…jak jsem uvedla výše, mám zatím jen zkušenost se šátkem…mě se prozdě zdá, že i když má nožičky na „žabiřku“, že stejně není tak zakulacenej jak v čátku..může to snad být i tím, že se ručičkama tak spíš jemně vzpíná a kouká na všecky strany a já ho furt spravuju a podsazuju, ale on si dělá co chce ![]()
Tak nevím, zda to mám nějak blbě nastavený nebo co… Snad kdyby si opřel hlavičku a spinkal, byl by vác kulatější, ale v „photovostním“ režimu není ![]()
Takže, přeháním to už ? Nebo to je v Manduce normální ? Závěrem se omlouvám, ale jsem strachem posedlá matka a furt kontroluju ergonomickou polohu i v šátku ![]()
Taky bych se chtela prizivit
jsou nam 4,5 mesice, 65cm, 7030g, dneska jsme si vysli poprve a ja mam porad pocit, ze je v tom nejak zkrouceny, je mi jasny, ze na dalku se to poznat neda, ale co me prekvapilo, ze mel otlačeny stehna. Nemuzu ho tam dat nejak blbe, abych mu neublizila? Ani ho v tom nechci trapit, on si nerekne, byl vyvalenej jak puk
Dalsi vec je, ze jeste nedrzi hlavu, ale uz je tak velky, ze mu z nositka hlava couha, s tim se asi taky neda nic delat, ze. Jsem mu ji pridrzovala, ale porad z toho mam nedobry pocit…chjo, mela bych pockat az bude starší? Nebo jste taky pridrzovaly (i - abych neurazila pany
) ..pripadam si uplne neschopna ![]()
Hlavicku jsem jistila kapuckou. Pokud ve 4,5m nedrzi alespon castecne hlavu, tak musite zabrat s pasenim koni. (pokud mate nejaky handikap, tak se omlouvam)
Pokud je dite zhroucene na jednu nebo druhou stranu, je manduka malo dotazena, dite musi byt fakt prilepene na nosici. Nesmite se toho bat, zkratka dotahnout, vzdyt kdyby to bylo moc, tak to zas povolite.
Pokud se otlaceji nozicky, je mozne zkusit ho chytnout za lytka a trochu vic podsadit, to by melo zajistit i zakulaceni zad, ale uplne kulata uz je mit nebude, protoze pater uz ma nektere zahyby hotove, neni to jako s malickym mimi, ktere jeste nedrzi hlavu, to opravdu musi mit zada kulatoucka.
Dalsi moznost pro otlaceni je, ze je mu manduka mala, zalezi na velikosti ditete. Nam byla manduka jakztakz do roka a pak uz to mel tak do pulky stehen a tim padem nohy vic viseli a otlaceli se. Presedlali jsme na batoleci nosidlo a problem vyresen, zas ma latku od kolinka ke kolinku.
Jeee, dííííky moc, tak ja s nim zkusim jeste zahejbat, ja se asi bala, aby tam nebyl dokulata moc a tak ma mozna ten zadek podsazeny malo. Hned zitra otestuju, ted uz nemam energii
Hlavičku jakž takž drží, zdalo se mi, že až moc
ale nechtela bych neco podcenit,porad mi prislo, ze bych i tak mela byt opatrnejsi; jinak paseme o 106 uz minimalne mesic a pul,mozna i dyl, takze je snad ok. Uf …jeste jednou moc diiik