Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vůbec bych pro další děti nic netahala, zakladatelka si obstarává svoje děti, totéž ať si zařídí druhá maminka. Dcerky odrážedlo bych druhému dítěti nedávala…
@dedrichov Souhlas a nechápu jak takhle někdo může přemýšlet
…
Tak mě by ani nevadilo občas dítku něco půjčit (jakože vzít pro ní něco z našeho vozového parku), mně by víc vadila nabrífovaná montessori-minimalistická maminka s psychologickými kydy ![]()
@Královna Kosmíru píše:
V závěru píšu, že pokud nechce ať se na to vys.ere. Takže tady neni nic k nechápání.
To tam sice je, nicméně to nevysvětluje tvůj argument, že by jí měla zakladatelka něco půjčovat, když paní svému dítěti odrážedlo záměrně nekoupí, neb razí minimalistickou výchovu
@guineapig píše:
To tam sice je, nicméně to nevysvětluje tvůj argument, že by jí měla zakladatelka něco půjčovat, když paní svému dítěti odrážedlo záměrně nekoupí, neb razí minimalistickou výchovu
je zajímavé, že odrážedlo svému dítěti nekoupí, bo minimalistická výchova, ale do dcery zakladatelky psychologicky hustí, aby mu ho půjčila…
Jo, šetřit se dá různě. Někdo rovnou přizná, že lakomec, jiný to nazývá kdečím dobře znějícím ![]()
Já bych taky nebrala odrážedlo navíc pro dítě sousedky, ale nechala bych na tu jednu procházku doma u to naše. Vysvětlila bych předem svému dítěti, že dneska jsme domluvené s tetou a budeme si hrát společně. A vzala bych případně něco, o co se děti můžou podělit a hrát si s tím společně - balon, křídy, bublifuk… Mám ráda win-win strategie, nesnažila bych se sousedku za každou cenu nadřazeně usměrňovat, ani bych se nepodřizovala jejím požadavkům. Snažila bych se to zařídit tak, abychom byli spokojení všichni včetně dětí.
@neila píše:
je zajímavé, že odrážedlo svému dítěti nekoupí, bo minimalistická výchova, ale do dcery zakladatelky psychologicky hustí, aby mu ho půjčila…Jo, šetřit se dá různě. Někdo rovnou přizná, že lakomec, jiný to nazývá kdečím dobře znějícím
Přesně
@Kassy píše:
Já bych taky nebrala odrážedlo navíc pro dítě sousedky, ale nechala bych na tu jednu procházku doma u to naše. Vysvětlila bych předem svému dítěti, že dneska jsme domluvené s tetou a budeme si hrát společně. A vzala bych případně něco, o co se děti můžou podělit a hrát si s tím společně - balon, křídy, bublifuk… Mám ráda win-win strategie, nesnažila bych se sousedku za každou cenu nadřazeně usměrňovat, ani bych se nepodřizovala jejím požadavkům. Snažila bych se to zařídit tak, abychom byli spokojení všichni včetně dětí.
no nejak nechapu, co je na tom win-win, kdyz me dite miluje jizdu na odrazedle a ja mu ho necham, kvuli sousedce doma ![]()
ja nevim blbý odrážedlo, kdybych měla řešit takový k. okotiny furt, tak bych nic jinyho nedělala. Pujcit nekomu kus plastu a tady se z toho dělá
…
@Královna Kosmíru píše:ja nevim blbý odrážedlo, kdybych měla řešit takový k. okotiny furt, tak bych nic jinyho nedělala. Pujcit nekomu kus plastu a tady se z toho dělá
…
Už vidím jak zakladatelka říká svému decku ať neřeší k. okotiny a ten mizerný kus plastu dá kámošce, však o co de
![]()
@guineapig myšlenka dobrá, ovšem mezi 3 a 1,5 letym dítětem dost těžce pravidelně realizovatelná… a dost pochybuji, ze by te to bavilo pořád.
@Královna Kosmíru píše:ja nevim blbý odrážedlo, kdybych měla řešit takový k. okotiny furt, tak bych nic jinyho nedělala. Pujcit nekomu kus plastu a tady se z toho dělá
…
Je potřeba si uvědomit, ze tady není problém ten kus plastu, ale sousedka, která pojala podezření, ze se zeměkoule točí podle jejího vychovného přesvědčení ![]()
…
Nepůjčit. Maminka dotyčného dítěte může vzít pro svou droboť nějakou zábavu, a když děti projeví zájem, vymění si hračky, vystřídají se. Ne že jedna nemá sebou nic a malá se drápe na vše po okolí. Toto se mi u dětí nelíbí, jak si myslí, že vše co vidí, můžou mít.
Jinak to vidím tak, že zakladatelka kmitá celý den okolo dvou malinkých dětí. Starší se už těší na procházku, hurá bude akce - chtěla bych jet na odrážedle.
A pak má koukat na to, jak se na její odrážedlo drápe někdo jiný? Proč?
@neila píše:
@guineapig myšlenka dobrá, ovšem mezi 3 a 1,5 letym dítětem dost těžce pravidelně realizovatelná… a dost pochybuji, ze by te to bavilo pořád.
Teď jsem to nějak nepochopila…Co by mě mělo bavit pořád?
Představte si dva tatínky jak řeší takovouhle k. okotinu, toto je slepičí problém s velkým P jako P. ítšovina. Asi jsem chlap ![]()