Dotěrná sousedka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
7.1.21 21:07
@Královna Kosmíru píše:
Představte si dva tatínky jak řeší takovouhle k. okotinu, toto je slepičí problém s velkým P jako P. ítšovina. Asi jsem chlap :lol:

no počkej, jako že by můj byl štastnej, že ho cizí harant otravuje, nebo jeho miláčka pořád otravuje ať mu něco půjčí?
No to by byl nadšenej, neužít si klidnou procházku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
7.1.21 21:08

Ale jo, chlap by ji poslal do ůpr. dele, to je fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
7.1.21 22:00
@g.sandova píše:
Ale jo, chlap by ji poslal do ůpr. dele, to je fakt

Díky :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
7.1.21 22:47
@markytka3 píše:
no nejak nechapu, co je na tom win-win, kdyz me dite miluje jizdu na odrazedle a ja mu ho necham, kvuli sousedce doma :zed:

Jednoduše: mé dítě si jízdu na odrážedle užije šest zbývajících dnů v týdnu, aniž by se někdo furt dožadoval půjčení. Sedmý den se zabaví něčím jiným s dqlší, dítětem. Já zachovám do budoucna dobrý vztah se sousedkou, aniž bych ji musela pérovat jak malé děcko, že si má vzít vladtní hračky. A sousedka a její dcera budou mít aspoň občas společnost, po které touží.

Já teda tyhlety žabomyší války o blbiny taky nechápu. Přijde mi, že jde jen o to za každou cenu mít nad tou druhou navrch. To je přece naprosto očekávatelné, že když jedno dítě hračku má a druhé ne, tak to které ji nemá, ji bude chtít půjčit, a bude akorát zbytečný řev na obou stranách. U nás to dokonce funguje i tak, že když dcera s kamarádkou vyrazí obě s koloběžkou, tak je většinu cesty mají prohozené, protože to, co má ta druhá, je vždycky lepší :mrgreen:
Já zbytečným stresům radši předcházím než abych je ještě přiživovala, aby někomu něco „došlo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
7.1.21 23:01

@Kassy e tahle druha maminka ale nechce nic půjčit. Mne osobně by nebavilo cizímu dítěti neustále něco půjčovat. Proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
7.1.21 23:27
@Kassy píše:
Já teda tyhlety žabomyší války o blbiny taky nechápu. Přijde mi, že jde jen o to za každou cenu mít nad tou druhou navrch. To je přece naprosto očekávatelné, že když jedno dítě hračku má a druhé ne, tak to které ji nemá, ji bude chtít půjčit, a bude akorát zbytečný řev na obou stranách. U nás to dokonce funguje i tak, že když dcera s kamarádkou vyrazí obě s koloběžkou, tak je většinu cesty mají prohozené, protože to, co má ta druhá, je vždycky lepší :mrgreen:
Já zbytečným stresům radši předcházím než abych je ještě přiživovala, aby někomu něco „došlo“.

tak v tom se shodneme. :-) a opet se ukazuje, cim vice diteti neco je odirano (tablet, sladkosti, v tomto pripade motorka za stovku), tim vice po tom touzi. :nevim:… ja teda asi budu pusobit hodne vybirave, ale me by bylo uplne sumak, jake bych mela vztahy se sousedkou, ktera by se chovala takto. pokud by nepochopila muj dotaz, proc nekoupi sve dceri odrazedlo? slusne bych ji naznacila, ze moje maruska ho dostala, aby na nem jezdila a ne pujcovala, ze chapu jejich minimalistickou vychovu, ale at pak nevyzaduje, aby ma dcerka chodila pesky :-)… kdyby ani toto nepochopila, myslim, ze prochazky s touto osobou by mi nijak nechybely… ona ma minimalistike pojeti sveta, ja zas razim - „Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého.“ :mavam:… a opravdu nevidim jediny duvod, abych svoji marusku presvedcovala, aby kazdou prochazku pujcovala svoji kolobezku/odrazedlo/kolo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
7.1.21 23:31

@Kassy ntb. neni jednim z principu toho montessori, ze dite uci tomu si vymezit svuj prostor a asertivne rici ne, kdyz se mu neco nelibi? matne si pamatuji, ze ma kamoska v tomto taky frcela a povidala mi, ze jak si da dite na koberecek pred sebe cervenou kostku, tak si nepreje, aby si s nim nekdo hral, ze chce si hrat samo, a zelenou ze si muzes prisednout… coz je i tento pripad, kdy rika ne… :nevim: :nevim:… ja se uplne vzivam do situace, kdy takovahle matka-kamoska razi cestu satkovani a kdykoliv bych s ni sla ven, musela bych ji pujcovat svuj kocar :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
7.1.21 23:44
@g.sandova píše:
@Kassy e tahle druha maminka ale nechce nic půjčit. Mne osobně by nebavilo cizímu dítěti neustále něco půjčovat. Proc?

Však já neříkám půjčovat. Já říkám zařídit se tak, aby ten požadavek vůbec nemusel být odmítán a nevznikaly tak zbytečné konflikty. Dítě fakt neubude, když jednou za týden absolvuje procházku bez odrážedla. Já svým dětem zcela běžně říkám „ne, tohle s sebou dneska brát nebudeme, k programu, který dnes máme, se to nehodí“, když chtějí tahat koloběžky do divadla, obří plyšáky na celodenní výlet nebo vlastní autíčko do herničky. Fakt mi nepřijde divné říct „Anežka odrážedlo nemá, tak necháme dnes doma i to naše, ať si spolu můžete pořádně hrát“. Protože když jedno dítě ujíždí na odrážedle a druhé ťape pěšky, vzájemná interakce je nulová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
7.1.21 23:48
@Kassy píše:
Však já neříkám půjčovat. Já říkám zařídit se tak, aby ten požadavek vůbec nemusel být odmítán a nevznikaly tak zbytečné konflikty. Dítě fakt neubude, když jednou za týden absolvuje procházku bez odrážedla. Já svým dětem zcela běžně říkám „ne, tohle s sebou dneska brát nebudeme, k programu, který dnes máme, se to nehodí“, když chtějí tahat koloběžky do divadla, obří plyšáky na celodenní výlet nebo vlastní autíčko do herničky. Fakt mi nepřijde divné říct „Anežka odrážedlo nemá, tak necháme dnes doma i to naše, ať si spolu můžete pořádně hrát“. Protože když jedno dítě ujíždí na odrážedle a druhé ťape pěšky, vzájemná interakce je nulová.

mam uz deti velke, ale nejak si nedovedu predstavit, ze by si triletacka nejak vyhrala s rok a pul starym batoletem… dle meho je to cele fake. uz jen to, ze triletacka bude dracit na poradnem koloodrazedle a 18ti mesicni asi na nej tezko dosahne. o kolobezce nemluve… proporce triletaka a 18ti mesicniho batolete jsou dle meho kapinku odlisne… ostatne autorka nereaguje, coz je dalsi znamka copywrittera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
7.1.21 23:58

@Kassy Fakt mi nepřijde divné říct „Anežka odrážedlo nemá, tak necháme dnes doma i to naše, ať si spolu můžete pořádně hrát“.

me taky neprijde divne rici, ale v pripade, ze se s mamkou anezky domluvim, ze jdeme na prochazku a ne ze pujdu kolem plotu a ona na me zavola, ze se pridava ci se do prochazky nejak vtirne… tak jak to popisuje autorka… mam taky kamosky minimalistky, vegetarianky, makro-stravovatelky a kdyz k nam prijdou na ohlasenou navstevu, snazim se pripravit pohosteni a vse, tak aby se jim u me libilo. nedavno k nam makro-stravovatelka necekane (kapinku nevhod) prisla, na stole buchta a fakt jsem ji neletela uklizet :-) aby se ji nahodou jeji ditko nedotklo. proste jsem ji rekla, ze jsme prave s detma upekly buchtu na kterou se deti tesi,… bylo pak na ni, aby sve ditko od ni odtrhla bo ono to nezna a samozrejme chtelo ochutnat… :nevim:,ale abych se stavela do pozoru, deti zahanela od prave rozjedeneho jidla, jen pro to, ze ona vyznava nejakou svou teorii… to fakt ne… v tomhle pribehu.. ano, uznavej si minimalismus, ale ne na ukor potreb meho ditete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
8.1.21 00:30
@markytka3 píše:
mam uz deti velke, ale nejak si nedovedu predstavit, ze by si triletacka nejak vyhrala s rok a pul starym batoletem… dle meho je to cele fake. uz jen to, ze triletacka bude dracit na poradnem koloodrazedle a 18ti mesicni asi na nej tezko dosahne. o kolobezce nemluve… proporce triletaka a 18ti mesicniho batolete jsou dle meho kapinku odlisne… ostatne autorka nereaguje, coz je dalsi znamka copywrittera

Syn si v tomhle věku běžně hrál i s dětmi ještě staršími než tříletým, takže možné to klidně je. I když z příspěvku mi spíš přijde, že tady jde spíš o tu maminku-sousedku, že si chce pokecat, než že by šlo o ty děti. S tím odrazedlem, co tak sleduji v okolí, tak na něm jezdí i děti, kterým je kolem tří let. Je to různý. Kolobezky se teď vyrábějí i pro malé děti, mají tři kolečka a nastavitelná řídítka, takže na ní klidně může jezdit dítě v roce a půl i tříleté. Jednu takovou máme doma a syn na ní bez problémů jezdil asi od toho roku a půl a poprvé na ní jel, když si ji půjčoval od téměř tříletého kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
8.1.21 00:37
@Hlaholice píše:
Syn si v tomhle věku běžně hrál i s dětmi ještě staršími než tříletým, takže možné to klidně je. I když z příspěvku mi spíš přijde, že tady jde spíš o tu maminku-sousedku, že si chce pokecat, než že by šlo o ty děti. S tím odrazedlem, co tak sleduji v okolí, tak na něm jezdí i děti, kterým je kolem tří let. Je to různý. Kolobezky se teď vyrábějí i pro malé děti, mají tři kolečka a nastavitelná řídítka, takže na ní klidně může jezdit dítě v roce a půl i tříleté. Jednu takovou máme doma a syn na ní bez problémů jezdil asi od toho roku a půl a poprvé na ní jel, když si ji půjčoval od téměř tříletého kluka.

no je fakt, ze ja si do toho projektuji sve deti, bo ony pred tretim rokem jezdily na kole bez pridavnych nebo dracily na koloodrazedech a na plastovou motorku by nesedly bo by mely kolena za krkem. a jak pises o te kolobezce, co mate doma, tam ale musite nastavovat riditka pro 18ti mesicni batole jinak nez pro triletaka, ze? me to tak k sobe nejde nejak propocionalne… to ze moji triletaci „ukradli“ 18ti mesicni nejake to odstrkovadlo, to jako jo, ale naopak?… ale jak pisi, mam deti uz na prvnim stupni, a prd si pamatuji :), ale tohle mne trklo pri precteni uvodniho prispevku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
8.1.21 00:47

Říkám si, jestli by to přátelství nebylo lepší utnout úplně. Sice je fajn mít podobně starou sousedku na hraní, ale nikde není psáno, že si holky v budoucnu budou rozumět. Ani není úplně tak jisté, zda budou chodit do stejné školy a školky, možná bude sousedka chodit do nějaké soukromé alternativy. Co je ale docela jisté, pokud se sousedka výrazně nezmění, je to, že podobné věci budou k řešení pořád. Ta malá sousedka bude chtít pořád něco půjčovat, velká bude stále kafrat zakladatelce do vychovy a stále jí bude překračovat jakousi osobní hranici (prostě bude stále vlezla). Mně osobně by nevadilo ani něco půjčovat neustále, ale v případě, že by k tomu byl jiný důvod, než že to není v souladu se sousedcinou výchovou. Vadí mi ten princip, že ona to z nějakého nesouhlasu svému dítěti nekoupí, ale pak po jiném dítěti vyžaduje půjčení. Ale mně by hlavně opravdu hodně vadilo, že se mi mé dítě snaží přemluvit. Ano, její dítě ještě nemluví, tak ať se za něj klidně zeptá. Ale ať respektuje jeho odpověď a nerejpe se v ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
8.1.21 01:00
@markytka3 píše:
no je fakt, ze ja si do toho projektuji sve deti, bo ony pred tretim rokem jezdily na kole bez pridavnych nebo dracily na koloodrazedech a na plastovou motorku by nesedly bo by mely kolena za krkem. a jak pises o te kolobezce, co mate doma, tam ale musite nastavovat riditka pro 18ti mesicni batole jinak nez pro triletaka, ze? me to tak k sobe nejde nejak propocionalne… to ze moji triletaci „ukradli“ 18ti mesicni nejake to odstrkovadlo, to jako jo, ale naopak?… ale jak pisi, mam deti uz na prvnim stupni, a prd si pamatuji :), ale tohle mne trklo pri precteni uvodniho prispevku

Ano, u té kolobezky lze přenastavit řídítka, ale je to snadné a je to otázka pár sekund. A co se odrazedla týče, tak ono asi i záleží na tom, jaké je to odrazedlo a jak jsou ty děti vysoké (nebo spíš jak mají dlouhé nohy). Znám děti, které na to plastové odrazedlo pořádně dostaly až po druhých narozeninách. Ony ten rozdíl ve výšce vůbec nemusí mít nějak zásadní. A navíc ona na něm ani nemusí ta sousedka nutně jezdit. Některé děti baví si s ním hrát nebo ho tlačit, prohlížet si ho. Stačí, že je to něco, co se jí líbí a sama to nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
8.1.21 01:07

@Hlaholice no vidis, na tohle jsem uplne zapomela, tlaceni odrazedel pred sebou za riditko a sedatko v pidi veku :mrgreen:… ostatne, to nic nemeni na mem nazoru, ze pokud se mi to nelibi, nelibi se to ani me dceri… neni jediny duvod, takoveto prochazky absolvovat :-)… sousedske vztahy, nesousedske vztahy… myslim, ze naopak takovehle ustupky a des v ocich, kdy se zas na me sousedka nalepi, k zadnemu utuzovani sousedskych vztahu stejne nepovede :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí