Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, pozítří máme letět na týden do Turecka a malej se mi teď vzbudil s rýmou, můžu vám říct, že mám po náladě…
Teď už jen čekám, co z toho bude nebo nebude…Každopádně minimálně tu rýmu mít pozítří prostě bude…Má zatím jen čirou, vodnatou, ale to se ještě může změnit…
Odletěli byste s dvouleťákem s rýmou? Myslím, že tam by se mu to zlepšilo tím vzduchem, ale jde mi o let…Ještě neletěl, tak se děsím bolesti oušek, no a ještě s rýmou… ![]()
Teď mu jdu podstrčit Oscillococcinum, víc asi udělat nemůžu…Nebo Vás něco napadá??
Děkuji
co se poradit s doktorkou
ohledně oušek v letadle ,chápu,že jsi rozladěná,no v tomto počasí se to dalo čekat,ale buď ráda,že to je jen rýma,
Přeji ti,aby jsis dovolenou užila a zůstalo to jen u té rýmy ![]()
My letíme v pátek a taky se děsím, aby nepřišla rýma(ale mám menší dítě). Ale dvouletý už je třeba schopný sám polknout a tím vyrovnat tlak, ne? Nebo žvýkat?
Když se z toho nevyklube nic dalšího, tak bych asi letěla.
Nos asi prokapávat, odsávat, nic lepšího mne nenapadá:(
No nastríkala jsem mu Otrivin, jinak on smrkat umí, odsát už si nenechá (jinak řečeno - jedna osoba by to nezvládla, možná ani dvě…). Jede nás celkem devět, celá familie, malýho asi nakazila jeho 20měsíční sestřenice, která už je bez rýmy, ale o víkendu byli spolu na chatě…(že měla Nelinka rýmu jsem se dozvěděla, až v neděli, když malej přijel)…
Bongiorno18 píše:
No nastríkala jsem mu Otrivin, jinak on smrkat umí, odsát už si nenechá (jinak řečeno - jedna osoba by to nezvládla, možná ani dvě…). Jede nás celkem devět, celá familie, malýho asi nakazila jeho 20měsíční sestřenice, která už je bez rýmy, ale o víkendu byli spolu na chatě…(že měla Nelinka rýmu jsem se dozvěděla, až v neděli, když malej přijel)…
Tak jestli umí smrkat (nějak mi nedošlo, že v tomhle věku už to děti asi umí
), polknout na povel bude asi taky umět. A jestli sestřenice měla jen tu rýmu, tak snad to bude brzy dobrý!
No jenže bohužel není jistý, jestli to chytl od ní, nebo nenastydl, chjo, to zas bude…Právě jsem se dočetla, že hrozý zánět středního ucha, když letí člověk byť s mírnou rýmou…
To se hold uvidí. Hlavně jestli jste pojištění, což asi jste.
A doporučuji pozitivní myšlení, něco ve stylu je mu lépe a lépe, rýma ustává. Vypadá to jako sranda
, ale je to lepší varianta než myslet na to, jak z toho bude zánět ucha ![]()
Tím by se to akorát přivolalo. Držím palce!
Tak kluci oba dost litaj letadlem a s usima nemeli problem. Ale na rymu nijak netrpej. Ale ja vcera letela a s rymou a prvne me bolelo ucho a pekne. Prestalo to, kdyz letadlo kleslo na pristani pod mraky. A ja bych letela i kdyby mel rymu. Spis bych se bala toho prechodu zpatky z toho tepla do zimy ![]()
Ahojky, take jsme leteli s malou na dovolenou s radnou rymou a muzu Ti rict, ze den od priletu tam jsme o ryme nevedeli. Nestresuj se ctenim co vsechno se z toho muze vyklubat. Myslim ze Oscillo jako prevence a morsky vzduch rychle zapusobi a Vy si dovcu bajecne uzijete.
Ahojky, tak myslím to odlehčeně, nedramatizuj
, i když lehko se to řekne.. Byli jsme ve stejné situaci a letěli jsme na Malorku.
My po zánětu ucha a to vyléčeného teprve ten týden s pícháním a rýma švagrová velké průjmy.
Samozřejmě strach, ale ušní mi říkal, že děti to někdy zvládnou lepší jak dospělí, a že nám to dokonce doporučuje..
Letěli jsme manžel bolesti ucha, náš malý klid spal, já taky nic, to samé děti švagrové - taky do dvou let.
Tam sice průjem děti měli, ale hned ustoupili i naše rýma.
My jsme k moři právě jeli k vyléčení rýmy, protože nám dětská říkala, že mořský vzduch pomáhá celkově příznivě na děti.
Vem si odsávačku kdyby, ale to se může cokoliv přihodit i v průběhu, to nemůžeš dopředu vědět. Šťastnou cestu.. doporučuju nenamáčet uši ![]()
Taky myslím, že moře mu udělá líp než kydyb měl tu rýmu tady. jestli ti můžu doporučit ještě si vem s sebou pulsatillu 15CH, kdyby se ta vodanatá rýma změnila na hustší žlutou, zmírňuje to průběh rýmy.
zrovna jí teď dávám vojtíškovi.
na rýmu z nachlazení dulcamaru a postupně jak se ta rýma změní z vodnaté na žlutou tak tu pulsatillu.
ale třeba mu zabere i něco z toho oscilla ![]()
a hodně vitamínu c ![]()
Ahojky,
tak teď jsme na tom podobně - my odlítáme v úterý! ![]()
Malé se to rozjelo o víkendu a mě od včerejška. Neli už je na tom líp, po vyspání začala pokašlávat, soplík už neteče, jen mluví přes nos.
Je to na prd, že vám to vyšlo tak před dovolenou. My se asi do toho týdne dáme do kupy.
Malé strašně moc pomáhají kapky do nosu MAR s mořskou solí a mastím ji tymiánem z Justu (ten nám vždycky pomůže). A vem si, že měla tak dva dny krizové a teď už je v poho. Takže si myslím, že než odjedete tak malý bude v pohodě.
A ten mořský vzduch mu jen pomůže! nezapomeň si vzít kapky do nosu a očí sebou a budeš mít duši v peří. ![]()
užijte si dovču ![]()
Tak dopo ještě na ORL to vypadalo dobře, ale po odpoledním spánku vysmrakl žlutou rýmu a teplota v uchu 38 stupňů…Takže jsem vyřízená, krom toho sama mám taky v uchu 38 stupňů, bolí mě hlava, potím se a vůbec mi není dobře…Největší sranda je, že ten zájezd není stornopojištěný…To jsme zvorali my, zájezd jsme kupovali někdy na jaře v německu a mysleli jsme, že to dopojistíme tady v ČR, ovšem tady nás zaskočili, že to musí být v tentýž den, takže už to prostě nešlo…Tak jen abyste viděli jak se hází z okna cca 40 tisíc…
Jsem totál na dně… ![]()
Tak to je průser ![]()
Poučení pro příště, my už taky všechno pojišťujeme na storno, i když manžel se tváří, že nechápe proč.
Hold zdraví je zdraví. Tak ať jste brzy v pořádku
![]()