Exotická dovolená s dvouletým děckem

17180
21.9.10 09:52

exotická dovolená s dvouletým děckem

ahojky

příští rok uvažujeme s manželem o nějaké větší dovolené. Chceme využít toho že já jsem doma a on má možnost si vzít dovolenou třeba na měsíc v celku. Jenže malé budou dva roky a chceme jí vzít s sebou a váháme kam vyrazit.

Ideální poměr by byl - klidně dražší letenka ale levnější ubytování a strava na místě (něco jako je asie), ale aby to šlo přizpůsobit takhle malému děcku. Chceme i něco vidět, takže nejen se válet u moře, ale nějaké koupání a teplo bych brala taky.

Já jsem v tomhle trošku srab, takže přemýšlím nad civilizovanějšími zeměmi kvůli malé (jídlo, pití, teplota, lékařská péče), ale ty zase vyjdou už dost draho i když i tuto variantu nezavrhujeme. Zatím máme vyhlídnutou kanadu, kde mě teda trošku chybí to teplo :lol: :lol: :lol:

Nemáte někdo tip na takovouto dovolenou, která by splňovala naše požadavky i co se týče malé? :oops: :oops: :oops: i třeba jen nahoďte zemi kde jste byli spokojení (evropu když tak ne) a která vás překvapila tím, že se to s takhle malým děckem dá zlvádnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1587
21.9.10 10:19

Manžel je Maročan, jezdíme tam pravidelně na léto bydlet, takže mám zemi projetou (dítě zatím čekáme); je to krásná exotika, s prckem OK, péče se jako všude platí, ale pro cizince OK, lékárny na každém rohu. Voda pitná z kohoutku po celém pobřeží. Je tam spousta památek, ale na koupání a válení na pláži to není, nemají udělaná ta turistická letoviska :(. Spíš si promysli, zda chcete jet s CK nebo na vlastní pěst, páč s CK můžeš v podstatě kamkoliv, mají to vychytaný… Sousedi jeli loni se dvěma prckama do Tunisu a byli nadšení. Nebo ti pak zbývá Chorvatsko. Asi bych se nepouštěla do Asie, spíš kvůli vzduchu a množství očkování, co musíš mít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
21.9.10 10:28

Mě by takovém případě lákaly USA. Nebo Turecko, ale v červenci a srpnu je tam dost vedro, pokud budete chtít víc cestovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3389
21.9.10 10:33

přesně turecko super…pamatky teplo krásné moře výborné jídlo…a je tam spousta hotelu kde jsou zaměřeni na děti maj animační programy…ale to bych jela s prckem spíš září říjen…v srpnu je tam moc horko… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
21.9.10 10:36

Brácha byl s ročním klukem na Fidži. :wink: :wink: :wink: Přijeli naprosto spokojený. Ale oni spali pod stanem a tak vůbec na divoko.
Civilizovanější teplá země mě napadá Austrálie. To by mohlo bejt úplně bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
21.9.10 10:42

Panuš já jsem srabík největší, takže u mě by prošla jedině varianta - Máchovo jezero.. :mrgreen:
Ale k tvému dotazu - s dvouletou bych zkusila nějakou tu evropu ( Eli byla s tatínkem Turecko, Kréta) aby vyzkoušela její letecké schopnosti a výdrž na pláži.
A nějakou echt exotiku s delším letem bych prubla až jí budou tak 4 roky. S takovým dítětem už je domluva, řekne ti co mu vadí, nechá si vysvětlit časové údaje a nevyžaduje neustálý dohled ( tím myslím držení za ruku, nošení atd) a jistojistě už jí jako vy..( navíc už z toho i více má)
Co takhle Černá Hora..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
21.9.10 10:47

Já mám zkušenosti s Novým Zélandem. Země je to bezpečná po všech stránkách (zdravotně, politicky i počasím), nemusíte mít očkování. S dětmi se tam dá cestovat stejně jako u nás, kempy i ubytovny jsou dokonce vybavenější… Akorát to teda není nejlevnější. Cesta ani pobyt :-(((

Pak jsme ještě byli v Thajsku a na Tajwanu a také jsme byli nadšeni, ale s dítětem nevím, jak bych řešila očkování… Ale za cenu zdejších ubytoven se tam dá pořídit luxusní hotel a tam není žádný problém s hygienou. Jen to ta vlhkost vzduchu je pro našince neobvyklá… Ale pokud byste jeli do nějakého letoviska u moře, tak naprosto bez problémů. My jsme cestovali i po horách na severu a tam už nebyli na turisty tak moc vybaveni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
21.9.10 10:54

zkus kouknout na stránky www.airstop.cz, nabízí zájezdy do exotick.zemí s německýma CK. My byli letos na Ibize s nima a bylo to super, ve srovnání s tím, co za hotely a služby nabízí české CK, to byla fakt pecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
21.9.10 10:59

A co zkusit třeba Floridu :think: , tam bych se nebála ani s dvouleťákem, akorát ten let aby jste zvládli a pak si myslím pohodička 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sebross
21.9.10 11:23

My byli s 22mesicnim synem v Mexiku (all inclusive, ale hodne jsme cestovali a i jedli mimo v mistnich restauracich) a vse v naprostem poradku! Byli jsme nadseni.

• Citovat
  • Upravit
3818
21.9.10 11:57

A co Jihoafricka Republika??? Ale v lete tam maji vlastne zimu…
A nebo Egypt? V lepsim hotelu neni absolutne zadny problem…ockovani snad nemusis ani resit, a muzes i navstivit okolni zeme, jako Jordan ( Petru, Mrtve more ) atd… :nevim:

Do Egypta bych klidne jela i ted s prckem, ale bohuzel muj chlap na to neni…radeji by cestoval sam se mnou a az bude malej vetsi, tak pak ho teprve vzit s sebou.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
21.9.10 12:36

jeeee díky za tipy, asii nechci právě kvůli těm vedrům a dusnu, USA bohužel padlo, manžel tam byl kdysi pracovat a procestoval je celé a nechtělo by se mu tam znovu :cry: Egypt a podobné země mě bohužel tolik nelákají navíc mi to přijde, že tam můžu jet kdykoliv. :nevim:

Zeland už je trošku z těch dražších a měla bych i strach s tím dlouhým letem, ale taky mě napadl.

Liz co se týká věku 4 let, tak příští rok chceme začít pracovat na dalším prckovi, takže se pak zase pár let nehneme nikam, proto chceme využít příští rok. :lol: Jinak jsem právě taky srab, takže proto to možná tolik řeším. Zastávám názor, že dítě je dobře kdekoliv hlavně když je s rodičema a je mi jasné, že by z toho malá až tolik neměla, ale tady sobecky přiznávám, že to vymýšlíme kvůli nám, jen to chceme pro ní přizpůsobit. :lol:

Když to tak po sobě čtu tak jsem asi pěkně vybíravá :oops: :oops: :oops: :oops:

Ale teď jsem trošku zapátrala a našla jsem mauritius a vypadá to lákavě, je tam možnost i nějakého cestování, není potřeba očkování apod. Budu pátrat dál.

Jo jinak bych raději bez cestovky, zatím jsme to tak měli vždycky a vyhovuje nám to víc i mi přijde, že se dá sehnat levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
21.9.10 12:36

Jo a nemusí to být nutně v létě, to je vcelku jedno kdy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
21.9.10 13:14

No, za me urcite Australie, nadherna priroda, o dostupnosti lek.pece, ubytovani a jidle ani nemluve :wink: Let by byl samozrejme horsi, o tom zadna, ale s nama letelo tusim 5 miminek 8-o

Co se tyce Asie, tak treba Bali a Thajsko jo, to neni takova „spina“ jako treba Sri Lanka, dobry, bylo tam hodne lidi s malyma detma, ale tam jak psaly holky to ockovani by se asi nejak muselo resit, plus obcas asi tezsi sehnat jidlo pro dite + lek.pece.
Malajsie vyspela zeme, na zapadnim pobrezi vyspelejsi nez CR, takze tam bych se taky nebala, totez Singapur, ovsem zase je tu delsi cesta…

Pro to decko i pro Vas by asi ta Kanada byla fajn (jo a kamoska tam jeste minuly tyden mela 30 stupnu, takze i to pocasi by asi bylo ok :mrgreen: )…

Jeee, chci taky nekam jet :wink: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
24.9.10 21:38

Tak my chceme jet na jaře s malým nejspíše do Thajska. Už jsme tam byli sami a pokud se člověk pohybuje po turistických trasách tak úplně v pohodě. Vždyt rýži nebo nudle na tom se nic zkazit nedá…plus ovoce. A všude jsou obchody s potravinami a tam se dá koupit skoro vše. :wink: Sezona je prosinec/březen tak spíš ke konci sezony, aby nebylo takové vedro. Ale my tam byli třeba v září a taky se to dalo.

Jinak za mě taky Jižní Amerika - Chile, Ekvádor. Nádherné země, dá se cestovat i ve vyšších nadm. výškách, kde už nemoci nehrozí. Skvělá autobusová doprava a ubytování je docela na úrovni. Ceny za hubičku. Všechno chce přizpůsobit 2letému dítěti, ale nebála bych se. Máme procestované. :wink:

Jinak řešíme stejné dilema někam ještě vycestovat a možná už na cestě plodit další dítko… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí