Dovolená - komplikace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.8.21 07:50

Dovolená - komplikace

Někdy mám pocit, že nám dovolenou někdo nepřeje. Poslední roky jsou dovolené s pořád nějakými potížemi. Děti před dovolenou onemocní - vždy obě. Pořád se něco řeší. Poslední dovolená - cesta šílená, problem s ubytováním, takže jsme hledali jiné, pak jsme řešili úraz (v zahraničí), blokla zada, migréna, jeden má zácpu, druhý průjem. Když už to vypadalo, že aspoň jeden den snad zvládneme v rámci možností, tak lilo a byla bourka. Jednou jsme odjížděli na dovolenou a já měla rozjednane dvě práce - konečně - vlastně jsem se měla přes víkend rozhodnout, do které nastoupim - tak tam volam a na jednom místě, kam jsem chtěla víc, nakonec vybrali někoho jiného a v druhé vedení ten den řeklo, že teď se nikdo přijímat nebude (hlásila jsem se tam na jinou pozici a tohle místo mi sami nabídli). Byla jsem z toho dost ve stresu a dovolenou si opravdu neužila. Do toho se řešily další věci a zdravotní problémy děti (jako vždycky). Jednou problém s autem chvilku po odjezdu. Úraz těsně před dovolenou, kdy jiz bylo skoro vše sbaleno (nesnáším balení) - tak jsem zase vybalovala. Co bych dala za hezkou klidnou dovolenou, kterou si užijeme a nemusela bych opravdu nic resit. Letos jsem měla pocit, že dovolenou potřebuju jako sůl, že toho je na mě přes rok moc. A zase to nevyšlo. Nejezdime na x dovolených za rok, to bych nad tím mavla rukou. Jedeme na týden a jsem ráda, že aspoň to. Jak to máte vy? Daří se vám vaše dovolené? Vždy vám vše vyjde? Nikdy mě to nenapadlo, ale letos jsem si fakt říkala, že nám to snad nikdo nepřeje, protože se toho sešlo opravdu dost a pořád se přidávaly další a další věci.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1459
11.8.21 08:08
@Anonymní píše:
Někdy mám pocit, že nám dovolenou někdo nepřeje. Poslední roky jsou dovolené s pořád nějakými potížemi. Děti před dovolenou onemocní - vždy obě. Pořád se něco řeší. Poslední dovolená - cesta šílená, problem s ubytováním, takže jsme hledali jiné, pak jsme řešili úraz (v zahraničí), blokla zada, migréna, jeden má zácpu, druhý průjem. Když už to vypadalo, že aspoň jeden den snad zvládneme v rámci možností, tak lilo a byla bourka. Jednou jsme odjížděli na dovolenou a já měla rozjednane dvě práce - konečně - vlastně jsem se měla přes víkend rozhodnout, do které nastoupim - tak tam volam a na jednom místě, kam jsem chtěla víc, nakonec vybrali někoho jiného a v druhé vedení ten den řeklo, že teď se nikdo přijímat nebude (hlásila jsem se tam na jinou pozici a tohle místo mi sami nabídli). Byla jsem z toho dost ve stresu a dovolenou si opravdu neužila. Do toho se řešily další věci a zdravotní problémy děti (jako vždycky). Jednou problém s autem chvilku po odjezdu. Úraz těsně před dovolenou, kdy jiz bylo skoro vše sbaleno (nesnáším balení) - tak jsem zase vybalovala. Co bych dala za hezkou klidnou dovolenou, kterou si užijeme a nemusela bych opravdu nic resit. Letos jsem měla pocit, že dovolenou potřebuju jako sůl, že toho je na mě přes rok moc. A zase to nevyšlo. Nejezdime na x dovolených za rok, to bych nad tím mavla rukou. Jedeme na týden a jsem ráda, že aspoň to. Jak to máte vy? Daří se vám vaše dovolené? Vždy vám vše vyjde? Nikdy mě to nenapadlo, ale letos jsem si fakt říkala, že nám to snad nikdo nepřeje, protože se toho sešlo opravdu dost a pořád se přidávaly další a další věci.

Ty brďo, tak to Ti nezávidím, to by mě asi klepla pepka. Nám dovolené vždy vyjdou se vším všudy. Samozřejmě pár nepříjemností se nám taky stalo, jako že si manžel pořezal ruku a musel se tři týdny koupat s igeltem na ruce, nebo si přetrhl vazy v prstu atd. Vše jsme vždy zvádli bez doktorů, dlahu si nechal dát až u nás, tam jsme dle instrukcí vytvořili provizorní. Jinak u nás je vždy stres balení a ještě třeba stihnout servis auta před cestou, když nemůžete sehnat žádného mechanika. Jinak my jsme extrémně zdraví, i děcka, takže chodíme s dětma pouze na preventivní prohlídky. Nějaký jednodenní zvýšený teploty vůbec neřeším. Takže onemocnění se nebojím vůbec. Pokud vím, že je v pořádku auto, máme všichni pasy nebo občanky i pes, dost peněz, potvrzený ubytování, tak vše ostatní už je podružné. A to jezdíme na měsíc a různě přejíždíme, a ještě táhneme člun. No přeju Ti, ať Ti to vyjde aspoň příští rok. Já bych se zbláznila bez dovolené. Za chvíli odjíždíme na druhou, tak snad nás nic z toho nepotká. To fakt vypadá, že vám to někdo nepřeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7696
11.8.21 08:11

@LennyL1 jezdíte na měsíční dovolenou? Ty jo… Kdo to dneska má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
11.8.21 08:14

My jsme to měli podobné, když jsem byla malá… Mladší sestra pořád nemocná, nebo nějaký problém… Takže jsem nakonec jezdila jen já s tátou. Jako dítě jsem za to sestru „nenavidela“, protože mi přece brala moji mamku. Jinak teď když máme někam jet, také jsem ráda za týden za rok, tak pokaždé onemocní manžel, nebo je problém s autem. :D doufám, že to tento rok konečně porušíme. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
11.8.21 08:15

Chapu, ze te tyhle veci stresujou, ale zkus se nad to povznest. Muj muz je jako ty, neco se nedari a dovolena je zkazena pro vsechny, protoze on je pak celou dovolenou jak puchyr. Posledni 2 “dovoleny” byly s ditetem, on furt stresoval. No co, tak diteti vylezl poprve atopak a klubaly se zuby, tak rvalo, pak zas zacpa… To neni duvod byt nervni cely dny. Pred tim (jeste bez ditete) zas na dovoleny v Thajsku 3 tydny prselo (mimo monzun), ja bych si to uzila i tak, nemit ho vedle sebe, vsak se i tak dalo koupat a delat jiny veci. Pred tim jsme meli na dovoleny v JV Asii nejakou otravu jidlem, ja se nad tim zasmala, ze tak to holt v techto destinacich byva, on zas nekolik dni sotva promluvil a ja mu na hotel nosila jidlo, protoze dovolena je zkazena a on uz nikam nejde. Na jedny dovoleny nam vykradli pokoj, takze pro nej dovolena zase zkazena, i kdyz stacilo nahlasit na policii a pojistovnu, zbytek dovoleny to neovlivnilo. Na jiny dovoleny byl zas nastvanej, ze se mu nelibi hotel, protoze nam na posledni chvili cestovka zmenila destinaci kvuli nepokojum v ty puvodni a my se tozhodli jet. Reknu ti to takhle, je opravdu tezky pak takhle zpruzelyho cloveka na ty dovoleny nezabit, aby sis ji sama i s neprijemnostma uzila. Pritom dovoleny jeste s rodicema byly fajn i pres neprijemnosti, rozbilo se auto? Nechhame odvist do servisu a po oprave pokracujem. Ukradli nam na plazi tasku i s klicema of apartmanu? No problem, zase se to behem asi 2 hodin vyresilo. Nejaky exemy, spaleniny a podobny taky rodice resili v pohode. Mozna se to v nich pralo, ale rozhodne se netvarili tak, jak to ma muj muz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
11.8.21 08:15

Jo stava se :nevim: jezdi nas vic, vzdycky jsou nejake deti nemocne, bud pred, nebo se shani pohotovost v miste dovci…kazdy rok je nejhnusnejsi pocasi z celych prazdnin a je jedno, ktery tyden jedeme..za sedm let jsme se koupali tak 6× (jezdime jen v cr)… take uz tam byla ruzna odvolani do prace, rozbite telefony, hadky, rozvody :lol:…co poradit..pred dovcou mit zkontrolovane auto, tyden pred dovcou dat deti stranou od nejakych skupin, primestskych taboru apod a rvat je ceckem, rakytnikem a behem roku posilovat imunitu, napr otuzovanim..s urazem (sadrou, berlemi) jsme na dovcu vzdy jeli…a taky to chce mit vzdy dobrou pojistku pro celou rodinu..zkus pred dovolenou myslet pozitivne a ne uz se dopredu stresovat, co se zase stane.. kazdy nesnasi baleni, od te doby, co mam seznamy a balim s predstihem, je to snazsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
11.8.21 08:20

Tyjo, to je fakt smula :hug: to nevymyslis, vid

Jinak ja letos mela odjezd taky o nervy, 2× mi cestovka zrusila zajezd, takze silene hledani, zmeny objednavek, na call centrech cestovky uz me znali jmenem :roll: jeste 12 hodin pred odletem jsme nevedeli, v kolik letime :lol: nakonec vsechno dobry…

Predloni 2 prusery. Kdyz jeli do Chorvatska, synkuv pas byl na jine ambasade s zadosti o vizum, takze jela babicka a synka jsem vezla dodatecne na otocku letadlem, zpatky jsem cestovala Flixbusem, ufff, masakr.

Na tu drhou jsem ani neodletela, pac jsem sla na rizikač :roll:

A tak, proste nejste jedini :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.8.21 08:28

Mozna by to chtelo zacit jezdit na vikendy, aby clovek trochu ubral stres, ze si nic neuzije, a nepritahoval tolik ty prusery.
Proste v patek kouknete na predoved, je hezky, zavolas do nejakeho pensionu (mimo sezonu idealne), za hodinu sbalis nejnutnejsi a jedes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
11.8.21 08:49

Jestli si potřebuješ odpočinout, jeď sama na prodloužený víkend, tohle nejsou žádné dovolené. Nám zatím vždy vyšla, tohle si neumím představit a upřímně bych ani na dýl než tři dny s dvěma malými dětmi ani nikam nejela, když máte takovou smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
11.8.21 09:07

Jezdíme xkrát do roka, víkendy, prodloužené víkendy a cca 2-3× týden, a zatím se ani jednou nic zásadního nestalo… Jako jo, zapomeneš něco, dítě je mrzutý, zapomeneš lístky na fesťák a uvědomíš si to 150 km od domova, ale jinak všechno vždycky ok :think: dítě je zdravý, nějaký jedno-dvoudenní virózky nejsou překážka odjezdu, migrénu já mám skoro pokaždé, ale tak jeden den ležení ještě nikoho nezabil… Loni to bylo divočejší skrz covid, odjížděli jsme do zahraničí zrovna když se chystali Čechům omezit vstup do země, ale stihli jsme vjet zavčasu :mrgreen: Možná jezdíte málo často - nezvyk, stres z balení, nervy… Já už balim vždycky až ráno v den odjezdu, předtím si jen vyperu a dokoupim co chybí, ráno to pobalíme, hodíme do auta a jedem, žádnej stres. Jo a dceři pro jistotu před velkejma dovolenejma začnu včas dávat Imunoglukan, to je snad zázrak :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
11.8.21 09:13

Ja bych jezdila jen tady u nás, to pak odpadá stres z řešení úrazů v zahraničí, když se cokoliv po.. tak člověk snaz sežene pomoc. Před dovolenou se snažím, aby se děti nemohly nakazit, takže nelezem mezi velké davy lidí, zvýšíme přísun vitamínů, koukám aby někde neprochladly nebo naopak nedostaly úpal apod. Jinak s balením toho moc nenadělám, jezdíme na lehko, na týden většinou stačí každému batoh. Jinak nějaká malá komplikace se najde skoro vždy, ale nic z čeho bych se musela hroutit. Letos nám třeba dovču trochu zkazila karanténa, byli jsme na Slovensku, nejdřív u rodiny a že je budem mít testy, tak pojedeme do Tater no a někde manželovi podelali rodné číslo a trvalo o 3 dny déle, než mu došel výsledek, takže sem nam to neplánovaně zkrátilo a nestihli jsme vše co jsem chtěli, ale jinak to bylo fajn. Minule jsme zas řešili poruchu auta, muž sháněl součástku co odešla, ale naštěstí mají různé prodejny i jinde než jen v Česku, takže sehnal a opravil si a jelo se dál, půldenní komplikace. Takže takové drobnosti řešíme skoro pokaždé, ale nikdy to nezkazí celou dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
11.8.21 09:30

Proč jezdíte jen na jednu dovolenou za rok? Dejte víc nějakých prodloužených víkendů, nebo přidejte ještě nějaký lowcost týden. Ten týden za rok je hrozně málo, když je dovolených víc, je větší šance, že se povede aspoň nějaká :D
U nás se to vždycky taky nějak různě komplikuje, partner je trochu stresař, tak je občas pak taky zaraženej. Já se to snažím brát, jak to je, prostě se to nějak vyřeší, přizpůsobí se program a jede se dál… Hrozný počasí máme tak na 50% všech výletů, holt jsme pořídili kvalitní nepromokavý bundy, boty a šlapem i v dešti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22320
11.8.21 10:46

Taky jsme zazili jednu dovolenou snad za trest. Autobus prijel a po otevreni dveri se vyvalily prazdne flasky a osazenstvo, ktere nastoupilo driv uz bylo na srot. To nas melo varovat :jazyk:. Cesta trvala 22 hodin a jeste nas nechali 2 hodiny po prijezdu skoro dokonce sedet v autobuse a pak dalsi 2 hodiny mrznout venku nez se ubytovavalo. Prtavoucky apartmanek pro 8 lidi, kam jsme se sotva vesli ve 4 naproti diskotece, kde se parilo do 4 do rana a pak koule do oken a zvonici zvonky jako zabava super zabava po disko :cert:. Pak hodina klidu a v 5 rano zacali skladat zbozi do blizkeho obchodu. Dlouho jsme hledali, jak se francouzky rekne „spunty do usi“, ale po vstupu do lekarny byly uplne vsude vsude okolo vystavene :lol:. Sjezdovky neupravene, prselo x snezilo, foukal vitr. Pritelovi bylo 3 dny spatne. Pri ceste zpet nas vezl evidentne nezkuseny ridic, ktery prehledl zatacku a malem nas vyklopil z mostu. Navic to pak okomentoval, ze takovy krasny autobus a on ho malem znicil 8o. Ted uz je to jen veseka historka :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21481
11.8.21 11:17

No my si to vybíráme letos. V úterý jsme měli odlétat, ale v sobotu večer měla dcera šílené bolesti hlavy a brnění ruky. Tak jsme s podezřením na migrénu jeli na pohotovost a dítě skončilo v nemocnici, kde stále ještě je. Všechna vyšetření vypadají dobře, jen jí objevili asymetrický rytmus srdce, takže ještě další vyšetření doplnili. Ale my jsme optimistický, takže počítáme, že jí v pátek odpoledne pustí a v sobotu odletíme na jinou dovolenou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.21 11:25
@LennyL1 píše:
Ty brďo, tak to Ti nezávidím, to by mě asi klepla pepka. Nám dovolené vždy vyjdou se vším všudy. Samozřejmě pár nepříjemností se nám taky stalo, jako že si manžel pořezal ruku a musel se tři týdny koupat s igeltem na ruce, nebo si přetrhl vazy v prstu atd. Vše jsme vždy zvádli bez doktorů, dlahu si nechal dát až u nás, tam jsme dle instrukcí vytvořili provizorní. Jinak u nás je vždy stres balení a ještě třeba stihnout servis auta před cestou, když nemůžete sehnat žádného mechanika. Jinak my jsme extrémně zdraví, i děcka, takže chodíme s dětma pouze na preventivní prohlídky. Nějaký jednodenní zvýšený teploty vůbec neřeším. Takže onemocnění se nebojím vůbec. Pokud vím, že je v pořádku auto, máme všichni pasy nebo občanky i pes, dost peněz, potvrzený ubytování, tak vše ostatní už je podružné. A to jezdíme na měsíc a různě přejíždíme, a ještě táhneme člun. No přeju Ti, ať Ti to vyjde aspoň příští rok. Já bych se zbláznila bez dovolené. Za chvíli odjíždíme na druhou, tak snad nás nic z toho nepotká. To fakt vypadá, že vám to někdo nepřeje.

Na měsíc, to je sen. My na týden. To pak člověk opravdu počítá dny, kdy by se třeba aspoň v klidu vykoupal. Jako ono je to snad rok od roku horší. To prostě nejde vymyslet, co se všechno pokazí. Ani ve snu by mě to nenapadlo. A to o některých věcech sem ani nebudu psát. Častokrát jsem to pak obrecela. Samozrejme tajne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix