Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pro mě to byla nejhezčí dovolená na odpočinek, ale byli jsme na 12 dní a to bylo dost dlouho. Člověk se tam pak začne nudit. Záleží taky na hotelu, my jsme měli korálový útes přímo u pláže, sice hotel nebyl nic moc a na Egypt prý ubohý (letěli jsme ale po těch atentátech, kdy se vše vracelo do normálních kolejí), ale pláž a ten útes to fakt vyrovnali. Celé dny jsme šnorchlovali a užili jsme si podmořský život. Byli jsme normálně taxíkem za pár korun ve městě na nákupech, na pyramidy jsme nejeli, toho docela lituji. V poušti na čtyřkolkách, v beduínské vesnici. Okamžitě bych se tam vrátila, jen čekáme, až děti trochu odrostou. Kupte si i delegáta léky proti Faraonovi, my je tedy nepotřebovali, ale lepší mít u sebe. Vyvarovat se jejich zmrzliny a ledu, zuby čistit jen vodou z láhve. U dospělých se to dá v pohodě uhlídat
@Noelia_Z píše:
Krásný den
Letos jedeme na dovolenou s přáteli do Egypta, přímo do Marsa Alam. Egypt nikdy nebyla moje vysněná destinace, ale většina rozhodla, a tak letíme tam. Mou otázkou je, jak se vám v Egyptě líbilo, zdali mátě nějaké plusy a mínusy apod.? Mám v sobě stále nějaký vnitřní strach tam jetTěším se, ale nevím co čekat, když budeme 14 dní jen v resortu (což mě mrzí, kulturu poznává ráda). Letíme na přelomu září/říjen, tak doufám, že tam bude i klidněji, nežli v létě (ale možná se mýlím)
Díky za zkušenosti.
Byla jsem tam před pár lety a trochu jsem se taky bála, ale nakonec všechno dobrý. Důkladně vybírejte hotel, obzvlášť když tam budete 14 dní. Já byla na 10 dní a trochu jsem se nudila, jeden den byl výlet na památky - pokud to půjde tak si něco domluvte. Jinak moře krásný, ideální na potápění, lidi na hotelu příjemní (ale člověk musí rozhazovat dýška). Jídlo mě tam moc nebralo takže jsem i trochu zhubla ![]()
Naposledy jsem byla sama s dětmi a byla to naprostá pohoda. Ano, má své drobné vady v podobě příliš servilních číšníků očekávajících spropitné. Člověk je ale tolerantnější, když zjistí, že jinou šanci obživy nemají a spropitné jim pomáhá živit zbytek rodiny. A číšníci respektují, když naznačíte nechuť k přílišné pozornosti.
Pozor bych si dala na přístup do moře a na vymezenou oblast ke koupání, o tom jsem se na internetu příliš nedočetla nebo na to nedávala moc pozor
Asi jsem nepochopila oč jde. Ale funguje to podobě jako v plaveckém bazénu, kde bójkami vyznačí místo, kde je možné se koupat a jinam tě nepustí. Je pravda, že korály byly díky tomu v okolí nádherné a nezničené. Zpočátku mi to přišlo divné a byla jsem zklamaná, ale nakonec jsem si zvykla. Obvyklý je přístup do moře po dlouhém molu.
I já jsem zůstávala v resortu a cítila se bezpečně. O jedinou napjatou chvilku se postral nějaký ožralý hlupák z České republiky, který začal v resortu hajlovat… Neuvěřitelné. Naštěstí byli v resortu profesionálové a rychle ho zpacifikovali.
Za sebe doporučuju, nádherný podmořský život, klid, pohoda. Mám Egypt ráda ![]()