Dovolená na neschopence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
159
28.5.05 16:43

Dovolená na neschopence

Máte někdo zkušenosti s dovolenou na neschopence? Ráda bych odjela na dovolenou do zahraničí, ale mám strach z kontroly. Prosím poraďte. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2304
28.5.05 17:03

Neschopenka je určena na to, aby ses vyléčila nebo jako ochrana pro tvoje nenarozené dítě.
Když chceš jet na dovolenou, musíš neschopenku ukončit a vzít si dovolenou.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.5.05 17:29

Ahojky mám pocit, že se Rybka neptala k čemu slouží neschopenka.
Já jsem na dovolené byla a žádná kontrola nepřišla.Prospělo to mě i mému nenarozenému dítěti.Po 5-ti měsících doma skoro v izolaci jsem si jí zasloužila.Už jsem byla na nervy a pořád jsem se pozorovala.Takže neboj se kontroly a pokud ti to dovolí zdravotní stav tak jeď.
Marcela

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.5.05 17:30

ps:předpokládám, že jsi těhotná :) Marcela

• Citovat
  • Upravit
159
28.5.05 18:12

Jsem těhotná. Měla jsem bolesti v podbřišku a trochu krvácela. Doktorka mě nechala na tři týdny doma, pro jistotu. Krvácení přestalo ještě ten den a bolení bříška asi po 4 dnech. Mám spíše pocit že jsem měla problémy ze stresu v práci. Na dovolenou se moc těším je sice až za dva měsíce, ale všichni říkají že mě doktorka stejně nechá doma. Proto tento dotaz.
Mám také pocit že nám dovolená prospěje. Vždyť budu jenom odpočívat na čerstvém vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
28.5.05 18:41

Rybko , myslelas na to, že by se ti v zahraničí něco mohlo stát? Kdyby … tak budeš mít potíže zdravotní, potíže s mimkem a navrch oplétačky s úřadama. Raději se opatrně zeptej tvojí dr na její názor.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
28.5.05 19:57

Ahojky,

Já jsem byla od druhého měsíce na neschopence, spíše z důvodu, kde jsem pracovala (nemocniční sál) :?

Také jsem jela na dovolenou, ale je pravda, že jsem žádné potíže neměla, ale pokud se cítíš dobře, tak bych v tom neviděla problém.

Zdravíčko + Matýsek 3m :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.5.05 21:05

Presne tak,jak to napsala Zdravicko… Neschopenka se vystavuje bud z duvodu rizikoveho povolani nebo protoze jsou problemy. Ja mela problem se spinenim taky, ale i kdyz to bylo jednodenni, tak se to pravidelne vracelo. Taky hodne zalezi na tom jak daleko je tvoje tehotenstvi. Ja bych to treba do dvacateho tydne neriskovala. Kdyz si predstavim ty peripetie, kdyby se to nahodou zase vratilo ve vetsi mire…no, nevim. Ale uznavam, ze jsem se uzkostlive snazila vyhnout vsem rizikum cele tehu. Mela jsem vedle sebe prilis mnoho znamych, kterym mimi nevyslo, takze proto ta opatrnost. Pokud ti to Dr. dovoli, tak zadny problem nevidim. Navic uz tady kdysi probihala nejaka diskuze o tech kontrolach neschopenek a nekdo uvadel, ze za tehulkama snad ani nechodi. Terik a Charlie (skoro pulrocak)

• Citovat
  • Upravit
980
29.5.05 08:22

Rybku, nezlob se, ale být tebou sedím doma na zadku a nikam se nehnu. Fakt - nemyslím to ve zlém, chápu, že by ti dovča prospěla…ale uvažuješ o tom, že by se něco mohlo přihodit? Víš, pak se už čas vrátit nedá!
Nelíbila by se ti dovča v Čechách?
(Když se s doktorem dohodneš,tak ti může napsat změnu pobytu a to tě prý už nikdo nebude kontrolovat).
Tak ti přeju pevné rozhodování a hlavně,aby se vám oboum dařilo !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
29.5.05 08:28

Rybko,tak nevím jak to přesně je,ale já bych to nebrala jako DOVOLENOU,ale jen jako změnu místa pobytu na nemocenské.Taky chceme s manželem vyrazit za měsíc,ale jen na 4-5dní,dle toho,jak mi bude a jaké bude počasí.Vedra bych se asi bála.A jen tady v Čechách,do zahraničí jsme měli dovolenou v lednu objednanou,ale při zjištění těhu jsme ji zrušili,bála bych se ,aby se to nevymstilo,naše mimi je vytoužené a to bych si nemohla pak odpustit,kdyby něco bylo.Ťuk,ťuk.Tak pokud vyrazíte,mnoho štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.5.05 09:44

Ahojky Rybko, loni v tuto dobu jsem řešila stejnou věc jako ty letos. Nakonec jsem na dovču odjela, v době své neschopnosti, sice jen na 5 dní,ale po návratu domů jsem začala krvácet a až do konce těhotenství jsem ležela v nemocnici na udržování. Nakonec se dcera narodila o 5 týdnů dříve, s porodní váhou 2,16 kg, bez zdravotních problémů,ale po této zkušenosti, bych ti cestu asi rozmlouvala. Je to samo jen a jen na tobě. ale věřím, že se rozhodneš správně a že ty a mimísko budete v pořádku. Přeji pěkný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
29.5.05 10:52

Tuto věc jsem řešila před dvěma lety, domlouvala jsem se s dr., ten dovolenou doporučil, přerušila jsem neschopenku, poté mi vypsal novou. Pro upřesnění informací: byla jsem po IVF, navíc jsem před těhotenstvím denně trávila 4 hodiny dojížděním ve vlaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
29.5.05 12:01

Já bych se bála, na mě teda na neschopence v těhu kontrola přišla.
A vím, že chodí a to docela dost.
Ale asi jak kde.
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
29.5.05 12:13

Ahoj Rybko…k dovolené na neschopence toho,že přijde kontrola bych seaž tak nebála jako spíše toho,že se muže s tvým organizmem vtěhotenství něco stát.Vzhledem k tomu,že tvá neschopenka byla vystavena ne z důvodu rizikové práce,ale kvůli zdravotním problémům zůstala bych být tebou raději doma a popř.jela po Čechách.Holt se nedá nic dělat.My chtěli také jet na podzim na dovču konkrétně TUNIS,byla sem v cca 14týdnu bez zjevných problémů.Odložili sme to a poletíme snad letos i s mimiskem, pokud budu kojit a dítko bude v pořádku tak nevidim problém.Vím,že každý má na to jiný názor někdo by s tak malým mimi neletěl,ale je to čistě mé rozhodnutí.V té době by už by mu mělo být asi 5měsíců.Takže hodně RYBKO uvažuj abys o mimi díky blbosti jako je dovolená o mimi nepřišla anebo nemusela pak ležet celý zbytek těhu v nemocnici,jak to tu někdo psal.Za to si myslim to nestojí.Těch dovolených v zahraničí si eště mužeš užít časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
29.5.05 13:51

Ahojki vsem, ja jsem v sedmem tydnu po IVF a pristi tyden jedeme na prodlouzeny vikend do Parize. U lekare jsem zazadala o zmenu vychazek a vypsali mi oznameni na socialku o vychazkach od-do a misto pobytu Francie. Vse zalezi na tom jak ti je. Pokud nemas zadny problem jako spineni apod. neni nejmensi duvod proc nejet na dovolenou, zmenit vzduch a procistit si hlavu. Samozrejme je nutne dodrzovat bezpecnostni pravidla, ale jinak si to uzij! Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí