Sluníčko a těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8276
27.5.05 09:41

Sluníčko a těhotenství

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jak je to s opalováním a pobytem na slunci v těh. vůbec.
Jestli jste o tom četli, nebo zkušenosti maminek.
Rodit budu v září, takže mě čeká dlouhé a horké léto s pupíkem. Mám ráda slunse a teplíčko, ale mám satrach, aby se nějak nepřehřívalo mimi, aby mu to neublížilo. Nechci vylehávat na slunci od rána do večera, ale takové 2 hodinky. Říkala jsem si, že kdybych si dala na břicho mokrej ručník (a samozřejmě nebudu vystavovat nahaté břicho), že by to mohlo být v pohodě.
Co vy na to? Díky.
Alenka, 24.tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
27.5.05 09:47

Loni jsem na tom byla stejně. Byla jsem nadšená, jak si pupík v tomto období užiju, nebudu nabalená, nic nekupovat. Jenže ouha, sluníčko mi nedělalo dobře, schovávala jsm se do stínu, v bazénu jsem pobývala chvilinku a pryč. Dokonce se mi bříško osypalo. Samozřejmě jsem mazala a s pobytem na sluníčku to nepřeháněla. Dávala jsem si bacha achodila až později. A přitom do otěhotnění jsem sebou mohla ráno plácnout na zem a zvednout se až večer a byla jsem vždy v pohodě.
Rozhodně mazat, doporučuju hodně pít a na sluníčko ne na dlouho a spíš pak mimo rizikové hodiny. Jinak vyzkoušet a uvidíš, jak ti to bude svědčit.
Gabča a Barča, 8měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
27.5.05 09:56

smazáno autorkou
Přeji pohodové těhu, rychlý porod v termínu a krásné léto
 Lila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.5.05 10:28

Ahoj holky,
nemám vlastní zkušenost, ale viděla jsem na vlastní oči: kromě bříška, které by se asi fakt mělo chránit mokrým hadrem nebo moc neopalovat dochází v těle těhotné obecně ke změnám pigmentace vůbec. Někomu vyskáčí nové pihy, někomu se pigment nahromadí v podobě vertikální čáry přes celý prostředek pupíku. Při přímém opalování obličeje však vzniká tzv. těhotenská maska, nahromaděný pigment se objeví nestejnoměrně a vytvoří cosi jako obrovské brýle nebo tmavé pigmenotové kruhy pod očima nebo prostě silně hnědé vršky lícních kostí. Problém je, že to moc nemizí. Viděla jsem to na své kamarádce minulé léto a četla jsem o tom jednak na rodině a jednak v knize o těhotenství. Takže bacha i na to, žádná krása to fakt není!
Claudie

• Citovat
  • Upravit
2480
27.5.05 12:57

Ahoj!

Mně taky doktor říkal, že bych se neměla moc opalovat. Samozřejmě, že slunci se nevyhneme, ale asi bych se teda cíleně neopalovala a bříško už vůbec ne.
Kolem poledne je sice pravděpodobnější, že se rychleji opálíme, ale slunce je v tu dobu taky nejagresivnější.
Určitě je lepší se schovávat do stínu. Mně navíc taky nedělá moc dobře, když jsem dlouho na sluníčku.

Jak je to vůbec s opalovacími krémy v těhu? Myslíte, že jsou O.K?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.5.05 14:54

Claudie, četla jsem něco podobného, takže i když jsem byla milovnice sluníčka, teď vystrčím maximálně nohy.
Opalovací krémy nejsou moc vhodné pro malé děti, ale těhulkám snad nevadí, ne? Já se radši občas trochu namažu, než být „flekatice“ :).

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
27.5.05 17:10

Vylízat na slunce není vhodné pro nikoho, natož pro těhu. A když už, namazat se vysokým faktorem, my s malou používáme dětskou Niveu 30 a je super.

• Citovat
  • Upravit
150
27.5.05 17:31

Ahoj Alenka,
minuly rok na dovolenke v Turecku bola s nami na hoteli jedna tehulka (v takom siestom, siedmom mesiaci) Stretavali sme ju dost casto pri bazene :) Riesila to tak ako si pisala Ty, na brusko si davala uterak (neviem ci bol mokry :wink: ) Vacsinu casu travila samozrejme v tieni, no to sme sned travili vsetci :wink:
Ja osobne som toho nazoru, ze slniecko si treba uzivat s mierou.
Ja mam tyzden do porodu a minuly vikend som sa taku hodinku,2 vyhrievala na slniecku v plavkach :lol: a popijala citronadu :wink:

Tak teda krasne leto s bruskom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
29.5.05 18:32

Díky všem,
v těch vedrech, co byly tenhle víkend, jsem už byla schopná být jen ve stínu. Ale těším se až se budu chodit koupat na koupaliště.
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
30.5.05 13:03

Holky,
opalování není vhodné nikdy, natož v těhu! Copak nečtete o rakovině kůže? Všude se o tom mluví a stejně si lidi nedají říct. Myslím, že tak půl hoďky s vysokým opal. faktorem neuškodí, ale nějaké dlouhé vyvalování je nebezpečné.
Záleží ale na zdravém úsudku každého…
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
31.5.05 10:47

Holky, musím souhlasit, vyskočila mi na obličeji těhotenská pigmentace, kolem očí a hlavně na čele. Bylo to ze dne na den, asi měsíc zpátky, to ani moc nesvítilo slunce, vůbec jsem se neopalovala! Tak se děsím, že to snad pak po porodu zmizne.
Jinak v sobotu jsme byli na Slapech, ale já v jednodílných plavkách, pod slunečníkem, namazaná faktorem 15 a do vody jen na chvíli po kolena. V neděli jsem radši byla v chládečku doma…
Když jsem se ptala doktora na dovolenou u moře, tak kromě toho, že mi celkově nedoporučil delší cestování a do ciziny už vůbec ne, tak řekl, že můžu, jestli chci mimíse uvařit…
Elli 30tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
31.5.05 10:47

Holky, musím souhlasit, vyskočila mi na obličeji těhotenská pigmentace, kolem očí a hlavně na čele. Bylo to ze dne na den, asi měsíc zpátky, to ani moc nesvítilo slunce, vůbec jsem se neopalovala! Tak se děsím, že to snad pak po porodu zmizne.
Jinak v sobotu jsme byli na Slapech, ale já v jednodílných plavkách, pod slunečníkem, namazaná faktorem 15 a do vody jen na chvíli po kolena. V neděli jsem radši byla v chládečku doma…
Když jsem se ptala doktora na dovolenou u moře, tak kromě toho, že mi celkově nedoporučil delší cestování a do ciziny už vůbec ne, tak řekl, že můžu, jestli chci mimíse uvařit…
Elli 30tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky