Chutě v těhotenství – co vám chutnalo a co jste nebyly schopné po

130
25.5.05 09:59

Chutě v těhotenství

Zdravím všechny těhulky, snažilky i maminky

docela by mě zajímalo jaké máte nebo jste měli těhotenské chutě v těhotenství? Po čem jste se mohli utlouct, z čeho se Vám zvedal žaludek?

Já osobně zatím nepociťuju žádné výrazné chutě. Jediné čeho jsem si všimla že když cítím česnek tak se mi zvedá žaludek, jinak jsem vcelku vpohodě. Jsem asi v 5-6tt, zatím mi to doktor nespecifikoval a tzv „ranní“ nevolnost se mi vcelku vyhýbá. Jsem jen trošku unavená s bolavým bříškem. Taky by mě zajímalo jestli máte někdo zkušenosti se zácpou už v tak brzkém stádiu těhot. Trošku mě to trápí - je to zvláštní, protože mě to vždycky na záchod prožene tak že mám pocit, že už to nestihnu a pak nic.

Budu ráda, když se podělíte o Vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4097
25.5.05 10:20

Ahoj Lenko, ja jsem ted 7+4tt a ze zacatku jsem mela strasny hlad a cpala se neustale. Asi od 6. tydne se to zmenilo a hlad mam, ale uz ne chut. Nejvic mam chut na ovoce (banany vedou) a ted zmrzlinu. Take jsem ze zacatku mela chut na cervene vino, toho si sklenicku dopravam i ted tak 1× do tydne, nekdy i 2×. Vychazim z toho, ze telo si rekne. Cesnek taky nemusim, docela se mi z nej dela spatne. Nevolnostmi vylozene netrpim, nezvracim, ale nekdy se zaludek trosku zhoupne. Taky jsem prestala mit chut na vyrobky z mouky, tedy krome testovin. Chleba uz tedy minimalne mesic skoro nejim.
Zacpou taky trosku trpim, i kdyz normalne jsem spis opacny typ.
At ti brisko pekne roste.
 Bara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
25.5.05 10:45

Ahoj holky,

tak já jsem momentálně 12+5 a už od prvních chvil těhotenství mám strašnou chuť na sladké…mohla bych ho k snídani, obědu,svačině a večeři…prostě pořád.Už mám navrch asi 2kg,ale nechci být jako koule,tak se musím trošku krotit…ale jde to fakt těžko.Skoro vůbec nemám chuť na zeleninu a ryby, které jsem obojí milovala.Ale samozřejmě kvůli mimískovi to vždycky „překousnu“ a dám si porci něčeho zdravého.Ovoce naštěstí můžu ve velkém množství.A dost mi vadí různé pachy.....míchaná vejce…cibule…majonézové saláty…ble..ble…ble…

Tak krásné těhu chutě a velká bříška

Yasmin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
25.5.05 11:00

Ahoj holky,
mě se „chutě v těhotenství na cokoliv“ vyhnuly. V prvních třech měsících mi vadil závan otevřené ledničky (nikdy mě nenapadlo, že jídlo je tak cítit i když je čerstvé). A po otevření ledničky jsem se málem po… No, ale až dokonce těhu jsem neměla žádné chutě. Prostě žádná změna proti normálu, jedla jsem jako před těhu. Manža se smál, že chutě určitě přijdou a že budu vyjídat hlínu z květináčů (to ho zaujalo, vyčetl to v nějakém časopisu a móóóc se na to těšil). A ono nic? Umíte si to představit, jíst hlínu, okousávat omítku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1790
25.5.05 11:13

Ahoj Leni,

ze začátku těhotenství jsem nemohla ani cítit kafe, nejhorší byl turek, to jsem musela odcházet do vedlejší místnosti. Nemusela jsem ani sladký, neměla jsem na ně chuť, zato ke konci bych se po něm utloukla a ta zmrzlina taky musela být.
Přeju ti bezproblémové těhotenství bez nevolností.

Miroušek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
25.5.05 11:31

Ahojky Marmih,

představa okousávání omítky je fakt legrační :D
Já jsem toho ale zdárným příkladem. Ne teda v těhu, ale když jsem byla malá.
Jelikož jsem se nemohla na mlíko ani podívat (což mi vydrželo až do dospělosti), nechtíkem jsem seškrabávala omítku ze zdi za postýlkou. A to až na cihly.
Tělu chyběl vápník, tak si prostě řeklo :)

Přeju pohodové těhu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4097
25.5.05 11:31

Marmih, omitka se urcite okousavala drive, protoze tehule mely nedostatek vapniku. Dnes to dozeneme pilulema :)

Mirousku, a co se ti narodilo? Me by totiz zajimalo, co je pravdy na tom, ze kdyz se ji sladke, je to pravdepodobne holka a kdyz je chut na maso, tak je to kluk. A zmrzlina pry taky znaci kluka :)

Bara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.5.05 11:49

Ahoj holky,

ja jsem od pocatku tehu mela hrozne chute na maso. Treba jsem snedla balik sunky na posezeni :D Jsem dost na sladke , ale v tehu jsem se tak do 6 mesice nemohla na sladke ani podivat a kdyz jsem nejake snedla tak me bylo spatne. Jinak jsem nejak vyrazne chute nemela. No a narodil se kluk jako buk :D Petra

• Citovat
  • Upravit
472
25.5.05 12:09

Ahojky,
já jsem měla strašnou chuť na sladký a to jsem masožravec :lol:
Po dobu mého těhotenství jsem nemusela vůbec maso.A taky jsem dřív měla ráda všechno hodně kyselý,v těhotenství jsem až takovou chuť na kyselý neměla,ani na okurky a dodneška nemusim kyselý,takže se mi i změnily chutě.Teda-jenom na to kyselý,maso už zase můžu :wink:
Kelinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
25.5.05 12:26

Ahoj,
já měla prvních 14 týdnů spíš nechutě než chutě, bylo mi blbě hlavně při vaření, nejhorší bylo smažit cibuli :roll: A taky jsem nesnášela cokoli s kečupem nebo raj.protlakem.
A ve 4. m. se to srovnalo a já se vrátila ke své oblíbená čokoládě :D , tu bych teď mohla pořád.
Alenka, 24.TT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
25.5.05 13:05

Ahoj Leni, já jsem teď 6+3tt a nějaké výrazné chutě nemám. Vím,že mi ze začátku všechno děsně smrdělo,když jsem třeba krájela maso,ale jinak nic zvláštního. No teď už se mi začíná trošku houpat žaludek,ale dá se to zatím zvládnout :D(koupila jsem si lízátka :) ) Mívám hlad ale vůbec né chuť, k jídlu se musím skoro nutit, a to jsem u prvního těhu neznala. To jsem pořád měla chuť na sladké, ulítávala jsem na broskvích a melounech :) No a teď už pomalu začínám aspoň s těma broskvema, dneska jsem v obchodě neodolala :D Přeju všem krásné pohodové těhu, Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
25.5.05 13:08

Ahoj holky,
taky se připojím :D
Já jsem v těhu nemohlá ani cítit kávu, ač jinak ji miluju. Dokonce jsem jednou tak tak doběhla na WC, když si přítel přinesl svého turka a postavil ho přede mně 8O Nemohla jsem pít ani kakao..
Nejměla jsem vůbec chuť na sladké, ač jinak ho taky miluju :D . NAopak jsem prvné měsíce těhotenství jedla kiwi po kilech. Chuť na kafe se mi vrátila až ke konci těhu a chuť na sladké taky :lol:
 Radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
25.5.05 13:21

Ahoj, tak já se taky připojím, v prvních dvou těhu jsem netušila co to jsou těhotenské chutě, malý mě sice naučil jíst okurky a malá nějaký ten dortík, ale oproti tomu, co prožívám teď to žádné chutě nebyly. Vůůbec nemůžu projít kolem cukrárny nebo pekárny a o zelenině ani nemluvě, zrovna včera mi manža řekl, že mam chodit do města bez peněženky, potom co vláčel domů tašku plnou meruněk, broskví a melounu :) :) :)
Verča 12tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
25.5.05 13:35

Ahoj,

mně se chutě v těhotenství nijak výrazně nezměnily, jen jsem nemohla ani pomyslet na olivy. Ty jsem mohla zase začít jíst dokonce až asi tři měsíce po porodu. A pak jsem měla někdy ve čtvrtém měsíci přechodné období, kdy jsem měla neustále chuť na třešně…nezapomenu, jak jsem jednou v podvečer objížděla všechny krámy ve městě a nikde neměli třešňový kompot! No a když konečně dozrály třešně na stromě, tak mě jako na potvoru chuť přešla a sežrali je špačci… :roll:

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4097
25.5.05 15:44

Jano, to je typicky!!! :lol: Taky mam na neco chut, nemuzu bez toho zit a jakmile to sezenu, chut me okamzite prejde. Stonala jsem po kyselych rybickach, sama si doma nalozila a ted, kdyz je vidim, se mi z nich zveda zaludek. Takze vesele starnou v lednici.........
 Bara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky