Chutě v těhotenství – co vám chutnalo a co jste nebyly schopné po

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12600
25.5.05 18:05

Ahoj, ja taky nemela zadny extra chute, akorat jsem mela chut na sladky cokoliv nejvic cokoladu a zmrzlinu, coz v mem pripade bylo fakt divny, protoze ja normalne sladky vubec nejim. Ale rekla jsem si tak to asi mimi potrebuje. Chut na sladky me presla az i kdyz jsem prestala kojit.
Ale jinak jsem mela spis nechute- napr. ovocny caj mne obracel zaludek jenom jsem na nej pomyslela a vubec cokoliv k piti i cista voda, mohla jsem pit jenom pomerancovy dzus :) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
25.5.05 18:57

Taky se přidávám k Radu,přestože kávu miluju,na začátku těhu jsem nemohla pozřít ani lok.Teď jsem za polovinou a konečně mi zase chutná.Raději si ale dopřeju jen občas jednu za den.Nechci mimi moc provokovat.
Jinak absolutně žádné zvláštní chutě nemám ani pocity hladu.Řadím se mezi ty šťastné,které neměli blinkací období :lol: ,snad to takové bode i u příštích těhu. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
26.5.05 10:44

Ahoj, také se přidávám se svými „chutěmi“.
Jsem v 9tt + 2 dny a už asi od počátku 6 se mě stále drží nevolnosti. Když si jen vzpomenu na lednici, chce se mi zvracet. A kdybych ji v té chvíli otevřela, asi by to byl můj konec :-))).
Zatím jím spíš jen ovoce a zeleninu. Vůbec nemám chuť na maso a mléko. A to ylo mléko můj oblíbený nápoj! Snažím se jíst aspoň jeden jogurt denně, ale to jen pro dobro mimi, jinak bych ho vůbec jíst nemusela.
Snad mě ty nevolnosti brzo přejdou.
Pa Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
26.5.05 12:50

Ahoj holky,
tak já se taky přidávám. Chtěla bych reagovat na to, že když se jí maso, narodí se kluk, když sladké, tak holka. Jsem teď podruhé těhotná, v prvním těhotenství jsem se mohla utlouct po mase, šunce, dokonce jsem nepohrdla tlačenkou, kterou jinak nejím. Vždycky jsem byla spíš na sladké a bezmasá jídla, takže to byla oproti normálu změna. No, a narodila se holčička. Teď ve druhém těhotenství už od začátku mlsám, normální jídlo bych nejradši ani nejedla, pořád mám chuť na čokoládu, zákusky, oplatky, atd. Snažím se krotit a jíst i maso, zeleninu, ryby a tak, ale stejně je konzumace sladkého zvýšená. Podle ultrazvuku to má být chlapeček. Takže u mě to babské „pravidlo“ neplatí.
Když jsem čekala dcerku, bylo mi stráášně dobře, užívala jsem si to, teď mi bylo první 3 měsíce stráášně zle. Spíš bych věřila tomu, že pokud se člověk v druhém těhotenství cítí stejně jako v prvním (včetně chutí), bude to stejné pohlaví, když jinak bude to opačné pohlaví.
Jendys + Ema + chlapeček 24.tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
27.5.05 10:50

Ahojky,

jsem teprve ve 4tt a co se týče jídla, mám radost. Vždycky jsem totiž milovala sladké…a teď na něj nemám vůbec chuť. nevadí mi, ale nepotřebuji ho. Což je skvělé kvůli tloustnutí a pokud platí, co jste psaly - tak by to mohl být kluk!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
28.5.05 11:19

Ahojky holky,

mí chutě se tak nějak střídají. Jako tady většině z vás se mi ranní nevolnosti vyhly, což jsem byla ráda, jíst jsem mohla cokoliv.
Už od začátku jsem milovala utopence a všechno, z čeho byl cítit ocet. Stačilo mi jenom si k octu čichnout. Naopak teď už na utopence nemůžu ani pomyslet ( už mě neberou ) a vystřídala je chuť na sladký, který jsem dřív moc nemusela ( nikdy jsem na něho nebyla ).
Ještě podotýkám, že mi strašně voní pivo a když si ho manža otevře, musím si aspoň loknout. :wink:
Uvidím, co bude ještě následovat.

Lukina 19 +2tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.05 11:23

Chute

ahoj, ja jsem ze zacatku tehotenstvi nemola jist skoro nic, jak mi bylo spatne, dokonce jsem i zhubla.. to trvalo asi do 14tt, pote jsem ulitavala na sladkym…coz jsem nikdy moc nejedla, zmrzku a semtam dortik a hlavne cokoladu :wink: , manzelova babicka rikala, ze budu mit holku… a taky ze jo :), nyni jsem 37 tt a ty sladkosti me docela presly, nastesti. Jinak ruzne vune mi nevadily a nezracela jsem. Ale cetla jsem, ze kdyz je ze zacatku tehotenstvi nevolno, je to znameni, ze se miminko spravne vyviji. Tak hezke tehotenstvi…Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
7.6.05 14:00

Ahojky, tak já taky přidám - jsem v 6tt. a můžu se utlouct po klobásách, salámech, různých mastných věcech a mase celkově. I ryby a věci z nich můžu - na to dřív teda vůbec. Dříve bych za sladký položila život a mohla jsem ho v jakém koliv skupenství, teď mě nechává v klidu.

Kafe ani kyselý nemusím.

Pokud to teda vyjde - bude asi teda kluk a pěknej masožrout :lol: :lol:

Jo a taky můžu červenou řepu - mňamm :lol:

kousínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
7.6.05 14:14

Ahoj holky, já to teda nemám ještě úplně jistý, jestli jsem v tom, ale příznaky by ukazovaly, že snad jo.. Mám hrozný problémy, když cítím pach z lednici, to bych hned zvracela a když jsem včera dělala manželovi stejk, tak jsem se musela vzdálit od pánve, jinak bych tam něco přihodila :oops: .. Maso mi nechává chladnou, ale já byla vždycky spíšzeleninový typ. A taky ráda sušenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
8.6.05 06:46

Ahojky,
začínala jsem tuto diskuzi a vidím, že jsme se pěkně rozjely. Takže od té doby co jsem sem psala se u mě dost změnilo. Jak tu psala nějaká dívčina, která si ještě není jistá svým těhu, že ji dělají špatně ledničkové zápachy tak to já se po ránu ani neodvažuju ledničku otevřít. Taky se mi zvedá žaludek z krabích prstů, které si teď manžel obvzlášť oblíbil a dává si je skoro každý druhý den. Taky mi ohromě vadí jít v práci na záchod, kde máme danou takovou tu rozprašovací vůni a pokud to někdo předemnou použije, tak vážně nevím co na tom záchodě mám dělat dřív. Je fakt, že jsem ještě nezvracela ale žaludek se mi každý den tak 3×-5× pořádně zvedne, ale vždycky to nějak ukočíruju. Jinak se cítím celkem fajn. Hlad mě přepadá až doma a během odpoledne mi pořád kručí v břiše, ikdyž nemám zrovna na nic chuť. Akorát ještě pořád spím. Jsem schopná přijít z práce v 16:00 a spát až do 20:00, pak se osprchuju a pokračuju ve spánku. Obdivuju mého manžela, který to teď se mnou nemá moc lehké a tak si dělá večeře z krabích prstů sám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
10.6.05 14:55

Ahojki tehulky, ja jsem 7+5 a nanestesti mam trosku jiny problem, chute nemam trapi me spise nechutenstvi. Spis se musim premlouvat abych vubec neco snedla. Jo a nesnasim jogurty, mleko a pach ryb! Nanestesti nezvracim, ale zaludek se mi houpe uspesne. Jeste ze existuji ta bajecna lizatka, na me tedy zabiraji. Drzte se a at nam rostou Jarka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
17.6.05 19:24

Ahojky,

tak já jsem nikdy nemilovala maso a to se u mě nezměnilo, ale milovala jsem sýry ( Hermelín, niva atd) nakonec teď jím převážně tavený, obyčejný eidam a ovčí.
Nemusela jsem ani moc zmrzlinu a změna den bez zmrzliny katastrofa a kdyby došel v lednici meloun tak je to má smrt. O sladkým ani nemluvím to opravdu nejde ho nejíst.
Jen mě zarazilo že jsem milovala čaje ovocné a zelené. Zelený jsem vypustila kůli mimi , ale jak někdo uvaří ovocný čaj tak se vzdaluji protože mi to opravdu nedělá dobře.
Podle ultrazvuku to má být malá slečna, doktor tvrdil že na 100% protože měla stydké pysky a ty kluk opravdu nemá mít:lol:.

Achesa a Ferdík ( ferdinka) 21tt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
7.1.12 13:58

nemám už vůbec chutě na mlsání.. a vy??

**už několik týdnů nemam žádné chutě na mlsání.. :think: je to normální??
**v předchozím těhu což je cca2r zpět, jsem přibrla 27kilo :twisted: a to jsem měla chutě od začátku až do konce…
**ale teď už vůbec nemlsám, prostě na to nemám chuť :think: máte to taky taky tak??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
7.1.12 14:49

To je normální,kolem 30tt tě chutě přejdou.

• Citovat
  • Upravit
4706
7.1.12 16:43

no já to pořád srovnávám s předchozím těhu, to jsem měla chutě pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat