Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mohly beste se, prosím, podělit o vaše zkušenosti s krvácením v těhotenství? Myslím tím, že jste dostaly menstruaci, i když jste byly těhotné. Já jsem teď měla menstruaci, ale byla kratší a mnohem slabší než obvykle, tak přemýšlím, jestli bych třeba nemohla být těhotná. Jaké jste měly teploty během a po této menstruaci??????? Moc vám děkuju za odpovědi, zdraví Katka
Katko,
já měla problém s OVU a tak jsem ten měsíc jedla hormony,pak jsem dostala injekci na spuštění OVU a mělo být tulení do 48h.Tak se i stalo a já netrpělivě očekávala zda mrcha rudá doleze.Dolezla.
Jeden den,druhý den a pak večer ležím a zírám do stropu a uvědomuju si že už skončila a byla nějaká podezřele slabá.Tak ráno v 6h.jsem dělala test a byly tam // ![]()
Během těhu jsem pak ještě několikrát špinila,zhruba od 4-10tt.Měla jsem hematom,který se vstřebal.
Dneska ti vedle mě spinká 3měsíční Štěpánek.
Tak držím palečky AŤ JSI TĚHULKA!! ![]()
Gabka
Katko,
prvni MS pri tehotenstvi jsem mela, sice jen chvilku, ale krvaceni to bylo. Chvilkou myslim skutecne par hodin. To jsem jeste nevedela, ze jsem tehu. V terminu dalsi MS jsem opet krvacela, to uz me vydesilo. Ja tedy krvacela i casteji, ale v terminu MS to bylo vyrazne vic. Takze jsem pripad, ktery ma MS i pri tehu. SIcce velmi kratkou a slabsi, ale krvaceni to je.
Nicol
Děkuji za odpovědi holky! A jak je to s těmi ranními teplotami? Měřily jste si??? Katka
Ahojte holky! Dneska jsem 29.DC. Uz druhy den spinim. První den to bylo dorůžova, dneska je to do hněda , tak nevím. MS to určitě není. Dneska ráno jsem měla BT 37,1C. Tak nevim, ale vypada to , ze bych mohla byt tehotna. No uvidim, jestli chvili pockam a budu testovat.
AHOJTE! Tak se to zas nepovedlo, v sobotu teplota klesla na 36,6 a přišla normální MS. Tak snad někdy jindy.
Katko,taky jsem myslela,že opět nic,protože mě přepadly bolesti jako před menstruací a začala jsem klasicky špinit.Většinou teď bez antikoncepce špiním 4 dny před menzes.ALE: špinila jsem slaboulince 1a1/2dne a konec.Udělala jsem si test a byly tam dvě //.Ta druhá sice mini,ale druhej den při dalším testu už krásně viditelná.Všechno je možný.Držím pěsti. ![]()
Ahojky,
já jsem dostala první menstruaci 10 měsíců od prvního porodu (kojila jsem). A byla pořádná, dlouhá a „vydatná“. Tak jsme si s manžílkem řekli, že se začneme snažit o druhé mimčo. Další už nedorazila. Test ukázal //. Tak jsem ještě chvíli čekala a podle propočtů tak v 8. týdnu vyrazila k doktorovi. K mému překvapení jsem byla už ve 12 tt. Takže v době té silné a dlouhé menstruace jsem byla už nejméně 14 dní těhotná.
Makýš
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat. Jsem v 6 týdnu těhotenství a začla jsem včera špinit po stolici a pak zase nic. Nemáta náhodou někdo s tímto zkušenosti? Strašně se o to mimčo bojím.
pjotra píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat. Jsem v 6 týdnu těhotenství a začla jsem včera špinit po stolici a pak zase nic. Nemáta náhodou někdo s tímto zkušenosti? Strašně se o to mimčo bojím.
Ahojky,mohly by to klidně být i hemoroidy.....někdy i krvácejí zvlášť po zácpě..(vlastní zkušenost)…na těhotenství to nemělo vliv,ale každopádně to bylo nepříjemné …mamina +10m holčina
Ahoj,
myslím také,že to jsou hemeroidy,v těhu běžná záležitost,takže nic vážného,ale nepříjemné.Po porodu se vše srovnalo.
Ahoj Naďa
Jsem v 13tt a včera jsme byli s manželem v pohodě doma, ležela jsem a něco mu četla, zvedla se a šla na záchod a na kalhotkách velký flek hnědé krve, vypadalo to že to jednorázově vyteklo a dál neteklo. Nic jsem necítila… Umyla se a jeli jsme na pohotovost. Doktor ze mě udělal debila, prý nevidí zbytky krve a zda to nemůže být z hemoroidů. Řekla jsem mu že žádné nemám a že opravdu vím odkuď jsem krvácela… Udělal tedy sono, mimi se pohybovalo a srdíčko mu bilo, nicméně v noci jsem se vzbudila na to že jsem mokrá, od krve, i postel jsem ušpinila. Zase nějaké množství hnědé krve, i vevnitř zbytky krve, ale dál jsem nekrvácela. Už jsem se bála na tu pohotovost opět jet.
Tak dnes jen ležím a doufám že se to nebude opakovat. Ten přístup mě dostal, sama jsem zdravotní sestra a choval se ke mě jak k bláznovi ![]()
@Buba27 tak běž ke svému gynekologovi, já jsem v 9. týdnu krvácela a na pohotovost jsem jela taky, chovali se slušně, na pohotovosti se doktoři střídají, tak dnes už tam ten doktor nebude ![]()
Ano volala jsem svýmu gynekologovi, v půl třetí tam mám být. Teď mi nic není, tak snad budu v pořádku.. Hlavně miminko. Každopádně budu po vyšetřen klidnější ![]()