Dovolená s dítětem bez auta

Anonymní
30.12.24 22:12

Dovolena s dítětem bez auta

Ahoj, ráda bych příští rok v létě jela s 6 letou dcerou na dovolenou, ale nemám auto a dlouho jsem nařídila. Ráda bych třeba naše hory nebo klidně Slovensko. Jenže všude kde dívám na ubytování je problém doprava. Často jsou chalupy v ohlehlejsich částech, kam veřejná doprava nejde. Loni jsme byli vlakem v lázních u Zlína. To bylo fajn. Ale pro personál byl problém nám vzít kufr jejich autem asi 800m na bus (byl tam šílený krpal, auto používali běžně pro klienty lázní- vozili je z krpalu na procedury).
Máte nějaké vyzkoušené cestovky, které nabízejí i dopravu? Které by byly cenově dostupné? (Za týden bych chtěla dát max 20tis - já, dcera 6let, a jidlo). Díky za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
30.12.24 22:15

Zkus Jizerky. Doprava z Jablonce/Liberce tam funguje, v létě jezdí určitě i cyklobusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
30.12.24 22:23

Nočním spacím vlakem do Popradu. (Nebo se dá bezproblému i denním, vyjde levneji a jede rychleji, ale to spaní je zážitek :srdce: ) Pak můžeš do Tater nebo Slovenského ráje. Vše vlakem a super :palec: nebo Šumava - Železná Ruda, rychlík ti tam staví na 3 místech, tak alespoň na jednom nějaké volné ubytování jistě bude :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 22:28
@Yasmen píše: Více

Do slovenského ráje to chce auto. Bus tam moc nejezdí. Byla jsem tam za bezdetna a bez auta docela problém. Bonus jsou místní osady. Až bude dcera starší tak v pohodě, ale na tohle se ještě bojím.
Ale Poprad zní dobře. A noční vlak taky super, ale jen sama s dcerou nevim :palec:

• Citovat
  • Upravit
2752
30.12.24 22:35
@Anonymní píše: Více

Já tam byla vlakem. Vždyť ti jede hned vedle. :think: stáhni si mapy.cz a idos a koukni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
30.12.24 22:36

a k moři nechceš? za 20 t autobusem s Českým kormidlem do Itálie nebo do Chorvatska s polopenzí najdeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
30.12.24 22:44

Tak vyber Špindlerův mlýn v létě, tam máte vyžití na celý týden a nemusíš řešit dopravu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.24 22:49
@Yasmen píše: Více

Díky, koukám na to. Určitě z toho něco vyberu. Železná Ruda je v pohodě. Slovenský ráj, bych musela asi víc promyslet. Ale je tam zase nádherně. Nedostupné to není. To je pravda. :palec:

• Citovat
  • Upravit
11780
30.12.24 22:49

My jezdili vlakem s 2 dětmi s batohem na zádech. Česko i zahraničí včetně balkánu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.24 22:50
@stinga píše: Více

Klidně moře, ale cestovky moc neznám. Jezdili jsme s mužem po vlastní ose autem. Mrknu na to kormidlo.

• Citovat
  • Upravit
76739
30.12.24 22:52

zkus prozkoumat, Itálie je levnější, ale i Chorvatsko se dá najít za ty peníze, chce to dost času to hledání, některé hotely v Chorvatsku mají teda cenu až nehoráznou, tak se tím nenechej odradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
30.12.24 22:53

V tomhle mam docela dost zkusenosti a ver mi, ze kdyz se dobre pohleda, najdes spojeni vlakem a busem na lecktery mista :) Jasne, nektery hodne odlehly asi autem nejdou, ale jeste zbyva spousta, kde to jde. Vlakem jsme jezdivali i do Alp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8657
30.12.24 23:33

Za takové peníze bych uvažovala i o moři, jak už tu padlo. Já byla za dvacku letos s dcerou letecky ve Španělsku, byl to super last, ale stálo to za to a pro 2 osoby není takový problém super last sehnat, jen na to člověk musí mít nervy a vydržet :lol: Já neřídím, ale na letiště do Prahy není problém se dostat, vlastně ani do Brna ne, ale záleží, odkud bys jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8657
30.12.24 23:36

Taky jsem byla s dětmi v Peci pod Sněžkou, hotel 100 m od autobusové zastávky, ale nebyl dvakrát levný, já ten pobyt vyhrála, jinak bych tam nejela, ale hotelů je tam mraky, tak mrkni, bus tam jezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68995
30.12.24 23:45

Za dob bez auta pamatuji na skvělé dovolené vlakem třeba na Vysočině - Nové Město na Moravě jako základna, odtamtud se dalo týden vyrážet různými směry, je to přímo na vlaku. Nebo Jeseníky, něco na trati, jak je Ramzová, Ostružná, Jeseník…
A nebo ještě jinak - cestovat nalehko. Letos jsem vyhlásila challenge, koupila letenky k moři jenom s příručními zavazadly, ani ne tak kvůli ceně, jako že mě nebaví otravovat se s kufry. Po Česku by se to dle mého na týden mělo zvládnout na pohodu, akorát to chce promyslet a netahat zbytečnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí