Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zkus Jizerky. Doprava z Jablonce/Liberce tam funguje, v létě jezdí určitě i cyklobusy.
Nočním spacím vlakem do Popradu. (Nebo se dá bezproblému i denním, vyjde levneji a jede rychleji, ale to spaní je zážitek
) Pak můžeš do Tater nebo Slovenského ráje. Vše vlakem a super
nebo Šumava - Železná Ruda, rychlík ti tam staví na 3 místech, tak alespoň na jednom nějaké volné ubytování jistě bude ![]()
@Yasmen píše: Více
Do slovenského ráje to chce auto. Bus tam moc nejezdí. Byla jsem tam za bezdetna a bez auta docela problém. Bonus jsou místní osady. Až bude dcera starší tak v pohodě, ale na tohle se ještě bojím.
Ale Poprad zní dobře. A noční vlak taky super, ale jen sama s dcerou nevim ![]()
@Anonymní píše: Více
Já tam byla vlakem. Vždyť ti jede hned vedle.
stáhni si mapy.cz a idos a koukni.
a k moři nechceš? za 20 t autobusem s Českým kormidlem do Itálie nebo do Chorvatska s polopenzí najdeš
Tak vyber Špindlerův mlýn v létě, tam máte vyžití na celý týden a nemusíš řešit dopravu.
@Yasmen píše: Více
Díky, koukám na to. Určitě z toho něco vyberu. Železná Ruda je v pohodě. Slovenský ráj, bych musela asi víc promyslet. Ale je tam zase nádherně. Nedostupné to není. To je pravda. ![]()
My jezdili vlakem s 2 dětmi s batohem na zádech. Česko i zahraničí včetně balkánu.
@stinga píše: Více
Klidně moře, ale cestovky moc neznám. Jezdili jsme s mužem po vlastní ose autem. Mrknu na to kormidlo.
zkus prozkoumat, Itálie je levnější, ale i Chorvatsko se dá najít za ty peníze, chce to dost času to hledání, některé hotely v Chorvatsku mají teda cenu až nehoráznou, tak se tím nenechej odradit
V tomhle mam docela dost zkusenosti a ver mi, ze kdyz se dobre pohleda, najdes spojeni vlakem a busem na lecktery mista
Jasne, nektery hodne odlehly asi autem nejdou, ale jeste zbyva spousta, kde to jde. Vlakem jsme jezdivali i do Alp.
Za takové peníze bych uvažovala i o moři, jak už tu padlo. Já byla za dvacku letos s dcerou letecky ve Španělsku, byl to super last, ale stálo to za to a pro 2 osoby není takový problém super last sehnat, jen na to člověk musí mít nervy a vydržet
Já neřídím, ale na letiště do Prahy není problém se dostat, vlastně ani do Brna ne, ale záleží, odkud bys jela.
Taky jsem byla s dětmi v Peci pod Sněžkou, hotel 100 m od autobusové zastávky, ale nebyl dvakrát levný, já ten pobyt vyhrála, jinak bych tam nejela, ale hotelů je tam mraky, tak mrkni, bus tam jezdí.
Za dob bez auta pamatuji na skvělé dovolené vlakem třeba na Vysočině - Nové Město na Moravě jako základna, odtamtud se dalo týden vyrážet různými směry, je to přímo na vlaku. Nebo Jeseníky, něco na trati, jak je Ramzová, Ostružná, Jeseník…
A nebo ještě jinak - cestovat nalehko. Letos jsem vyhlásila challenge, koupila letenky k moři jenom s příručními zavazadly, ani ne tak kvůli ceně, jako že mě nebaví otravovat se s kufry. Po Česku by se to dle mého na týden mělo zvládnout na pohodu, akorát to chce promyslet a netahat zbytečnosti.
Ahoj, ráda bych příští rok v létě jela s 6 letou dcerou na dovolenou, ale nemám auto a dlouho jsem nařídila. Ráda bych třeba naše hory nebo klidně Slovensko. Jenže všude kde dívám na ubytování je problém doprava. Často jsou chalupy v ohlehlejsich částech, kam veřejná doprava nejde. Loni jsme byli vlakem v lázních u Zlína. To bylo fajn. Ale pro personál byl problém nám vzít kufr jejich autem asi 800m na bus (byl tam šílený krpal, auto používali běžně pro klienty lázní- vozili je z krpalu na procedury).
Máte nějaké vyzkoušené cestovky, které nabízejí i dopravu? Které by byly cenově dostupné? (Za týden bych chtěla dát max 20tis - já, dcera 6let, a jidlo). Díky za rady.