Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kelsey1 píše: Více
my jsme tam byli naposledy na Haloween, děcka si to moc užily, lezly i do rakve, kde jich strašidla zaklapli a bouchali zvenčí na tu rakev
@Anonymní píše: Více
Cestuju sama s dítětem dost často a nemám s tím problém. Vždyť už máš dítě dost velké. Jen s o rok starším dítětem než máš ty, jsem absolvovala dáma dovolenou na kolech na těžko. To znamená, že jsme měli na kolech zabalený všechny věci, i stan a jeli od kempu je kempu v zahraničí (Rakousko, Slovensko a Česko).
Vždyť těch míst, kam.jet s dítětem vlakem, jsou mraky. Prostě píchni prst někam do mapy, kde je vlaková/autobusová zastávka a tam hledej ubytování.
@Kelsey1 @stinga ano, jsou to ty lázně. v kopci
je tam nádherně. Byli jsme tam týden a fakt jsem si i s malou odpocinula. Měli tam animační program, malá na to tedy moc není, ale občas jsem šla s nimi a holky byly opravdu moc šikovné. Bazény jsou úžasné. Právě kvůli nim jsme tam nakonec jeli. Vyhřívané jsou, škoda, že nejsou kryté. Můžou tam i neubytovani, ale vstup není úplně levný.
A k tomu nepříjemnému - ne ze by na mě koukali blbě, to ne. Já to ani nikomu neříkala. A oni asi počítají, že tam jsou babky bez auta. Prodávají lístky MHD na recepci. Jen jedna paní- asi nějaká sefova recepce, byla neskutečně nepříjemná, když jsem je požádala, jestli by nás nevzali dolů k laznim s kufrem. Přitom mi to 2× před tím na recepci potvrdili, že to rozhodně není problém a běžně takhle klienty vozí. Ale paní byla celkove nějaká napruzena. Jednou nás servala, že nemáme kartičky na minigolf, přitom nikdy před tím to nevadilo a do PC se podívat mohla, aby zjistila, zda jsme skutečně ubytovaní, přestože jsem měla klíče v ruce
a pak tohle. Ale na konci jsem ji řekla, že tam asi všechno problém. Tak koukala
jinak všichni tam byli moc příjemní. Byla to moc pěkná dovolená. Jela bych klidně znova.
@stinga píše: Více
No sama jsem byla překvapená, že to že mě vyšlo.
já jsem jinak dost submisivni, ale tohle mě nějak naštvalo.
Jinak tam bylo ale opravdu moc dobře! I jídlo v hotelu. A všichni, kromě téhle paní, byli ochotní, příjemní. Fakt super!
@Snorlaxik píše: Více
Ano, máš pravdu. Jde to, chce to jen překonat ten první ostych nebo jak to pojmenovat. Asi to není tak pohodlné, jako auto, ale zas je to dobrodružství.
Ten váš cyklovylet obdivuji. To bych taky chtěla vyzkoušet. ![]()
Tak to zkus. Klidně za začátku jen víkend v ČR. Nebo teď hodně čtu on rodičích, klidně i samotná matka s dítětem, co jsou pěšky nějaký úsek Stezky Českem.
@Anonymní píše: Více
Nikdy jsem si nevšimla ničeho zvláštního… Naopak, potkávám matky s dětmi bez auta běžně…
Mrkni pro inspiraci na slevomat.cz,kam na dovcu a pak se podivej rovnou na to ubytov. zarizeni, kolikrat to byva levnejsi nez pres slevomat.
@Fazulina píše: Více
Z hlediska bezpečnosti celkem nic. Je to bezpečný ostrov, já jen to, že tam to v noci žije, takže spíš pro mladé, nebo s odrostlejšími dětmi, že by šli také sednout do plážového baru, kde je venku třeba taneční představení, ohnivá šou, kouzelník. Pak taky ta doprava, oblíbený je tam skútr, což zakladatelka asi. Kerkyra je město plné památek, milovník památek bude na vrcholu blaha, nevím jak to má. Jedna paní byla s námi s dcerou asi 5 let, bydlela lepším hotelu kousek od pláže, a stejně řekla, že při výběru šlápla vedle. Anebo to řešit výlety přes cestovku, od agentur, ne tam třeba výlet za delfíny a jejich krmení, lodní výlet. a když se rozhodne pro Korfu, rozhodne ne Kavos, kde chodi mladí Angličané. Pokud nechce rano na plazi překračovat použité stříkačky a prezervativy.
@Bellino píše: Více
Jasně, chápu. Já jsem byla s dcerou a volily jsme program vhodný pro obě. Byly jsme v Kassiopi, což byla nádhera, samozřejmě noční život tam byl, ale já na to moc nejsem, nicméně, protože bylo vedro, chodily jsme s le projít do města až večer, třeba do 11, kdy už bylo trochu lépe, daly jsme si večeři, prošly obchody, nasávaly večerní atmosféru. Za 7 denní pobyt jsme měly 3 celodenní výlety od agentury, ty byly perfektní, jinak místní pláže, restaurace, procházky. Poslední den jsme ráno jely místním busem do Kerkyry a tam strávily den před odletem, letělo nám to až pozdě večer.
Asi jak si to kdo udělá, já jsem nechtěla resort s tobogány a all inn, v Řecku mi to přijde škoda, mam ráda ty malé uličky, taverny atd… pláže ukryté mezi skalisky… A nevydržím týden jen ležet na pláži, dcera taky ne. Hrozbě moc jsme si to užily v Aquaparku Korfu, to byla pecka
.
Pro zakl. nikde na mě nekoukaji divne, že sama s dítětem a auto nikde. Právě naopak, obdivuji, že i navzdory tomu jdu do toho a prázdniny udělám. A co je komu do toho. Když to tobě vyhovuje a nemáš s tím problém, poradíš si i bez auta, tak všem kolem to může být sumak. I kdybys přišla pěšky, na kole, stopem, tak je to tvoje věc. V tom hotelu jsou stejně rádi, že sis je vybrala a dáš jim vydělat.
@Bellino píše: Více
ten hotel, co v něm byla, je natřískaný až po strop, a rezervace na něj se dělají víc jak rok dopředu - je opravdu velice žádaný