Dovolená s dítětem bez auta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.12.24 23:52
@Anonymní píše: Více

My máme dvě děti s řadou zdravotních znevýhodnění, do jara jsme měli ještě pejska, také nemocného. Bez cestovky každý rok jezdíme bez auta k moři, na hory, přes rok výlety po celé republice. Vše jezdíme - autobusy, vlaky, kde to nejde, tak taxíky. Ty využíváme ale minimálně.

• Citovat
  • Upravit
77121
30.12.24 23:59

tak to jste dobří, ale zakladatelka je sama jedna žena s dítětem, to se moc do nějakého dobrodružství pouštět nechceš, nikdo jí nepomůže se zavazadly, s dítětem, kdyby bylo potřeba ho někam přenést a tak, potřebuje něco, co jde realizovat jednoduše a co zvládne sama,
také jsem letěla s dcerou za covidu sama z Vídně do Oropesy u Valencie, plán byl z Valencie jet vlakem, dcera po výstupu z letadla blila a blila, tak jsem zavolala taxík, pak jsme s ním jely i nazpět a půlka financí z celé dovolené padla na taxík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
31.12.24 01:27

Tady bys bydlela přímo na trati :D a Lužické hory jsou krásné. https://www.apartmany-jedlova.cz/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
31.12.24 07:35

Já byla s cestovkou jen jednou v životě na Rhodosu. Nechávali jsme na letišti auto (ale můžeš na letiště i busem), v řecku na letišti vyzvedl celý zájezd bus od cestovky, odvezl až do hotelu. A na konci pobytu zase nabral a odvezl na letiště. Určitě takové pobyty jsou i třeba do jiných zemí, levná bývá Itálie nebo Bulharsko a tam vím, že tyhle „zájezdy“ tak taky fungují. A do dvacky byste se taky mohly vejít, když dobře pohledáš.

• Citovat
  • Upravit
15351
31.12.24 08:13

Ja bych bez auta nikam do hor nejela, spis do města a tam podnikala s dítek nějaké aktivity, bazény, herny, muzeum apod. Nebo treba do Liberce do Babylonu, tam je vyžití pro dítě v tomhle věku dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2123
31.12.24 08:19

V Tatrách zas tak moc auto nepotřebuješ. Já tam byla s partnerem autem a auto jsem využili jen jednou, autobus a TEŽ to jistili. Tohle léto jsem tam byla se synem bez auta a vůbec nechybělo. Jen bych volila takové ty víc známé osady, nemusí byt zrovna Poprad, i když to je jedna z možností, pak je fajn Starý Smokovec, Tatranská Lomnica, je tam spojení jak autobus, tak TEŽ, nebo Štrbské Pleso, tam chodí i zubačka ze Štrby. Taky jsem byla s mámou bez auta a víc lidí v Jeseníky, Beskydy v okolí Velké karlovice, i když to už je dost let zpátky, ale myslím, že moc se nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.24 09:05
@stinga píše: Více

Nám takto padly všechny peníze také o covidu. Ze Slovinska do Rakouska nám zrušili všechny přímé vlaky, šlo pouze o 85 km. Domů bychom jeli dlouho, přes noc. Zůstali bychom viset někde na mezi kolem třetí ráno. To s dětmi a nemocným pejskem nešlo. Odvážili jsme se požádat majitele apartmánu, jestli nás nehodí autem do Rakouska. Hodil, za 140 Euro. Spojili jsme prázdniny u moře v Chorvatsku s horami ve Slovinsku. Při přejezdu z Chorvatska do Slovinska nás vyhodili z hranic. Vrátili nás do Chorvatska, chyběla nám jedna dávka očkování. Zdrželi jsme se o dva dny, takže jsme museli sehnat nové ubytování a ubytování ve Slovinsku zatím propadalo. Celkem nás ty covidové opatření vyšly na dalších 20 tisíc. Takže známe to. Ale zvládli jsme to.

• Citovat
  • Upravit
11192
31.12.24 09:42

Pěknou nabídku má cestovka https://www.euvikendy.cz/.

Já byla s dcerou s Kormidlem v Chorvatsku, bylo to super.

Vlakem jsme byly několikrát v Polsku, např. letní spoj Wydmy te zaveze přes noc až na Hel, přímo k moři, další doprava netřeba.

Fajn spojení je do Malino Brdo, vlakem do Ružomberoku a oak si zaplatíš akorát taxi do ubytování, tam už se pak dá pohybovat pěšky…

Jinak bych vlakem dala i ty Tatry, tak se holt přizpůsobíte možnostem dopravy a nepůjdete všude.

Vlakem jsme byly v Jeseníkách, několikrát, vlak jede na Ramzovou, Lázně Lipová, tam to staví kousek od ubytování, všude pak můžeš pěšky, místními autobusy, byly jsme tam s dcerou týden a pořád bylo co dělat.

Taky do Karlova jede vlak a tam už je hromada vyžití, Špindlerův mlýn taky… atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11192
31.12.24 09:47
@stinga píše: Více

Cestuji s dcerou sama už X let, větší cestu jsme podnikly prvně, když jí byly 4 roky, letecky do Španělska… V létě fakt není potřeba mít X věcí, já to vždy zvládla s jedním kufrem/batohem + dcera malý batůžek, teď už je větší, tak ma větší batoh nebo i svůj kufr na kolečkách, podle toho, kam jedeme.

Je třeba se umět sbalit minimalisticky a plánovat cestu tak, že lze dokoupit potřebné potraviny, nevozit jídlo sebou.

Samozřejmě se může vždycky stát, že dítě onemocní nebo tak, ale to by člověk nemohl nikam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12954
31.12.24 09:48

Já mám dnes pocit, že pokud nechce člověk trčet v jednom rezortu, tak se bez auta na dovolené úplně neobejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11192
31.12.24 09:52
@Alušáček píše: Více

Babylon je taky fajn, ale myslím, že i hory se dají krásně i bez auta.

Ještě si pamatuju, že jsme byly s dcerou na v Beskydech, ubytování pod Pustevnami, pěšky kousek od Lanovky, bez auta jsme zvládly hory i skanzen, bylo to super.

Ale člověk pracuje s tím, na co je zvyklý, též mám v okolí lidi, co by bez auta nejeli nikam, já jsem si musela poradit bez auta, sice řídím, ale bojím se vzdálenější místa… takže hromadná doprava :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
31.12.24 09:52

Nemáme auto a na dovolenou jezdíme normálně po Česku a Slovensku. Skoro do každé vesnice se dostaneš autobusem. Vybírám teda ubytování tak, aby kolem bylo něco zajímavého a byla tam nějaká veřejná doprava. Jen teda jezdíme s batohama, a jsme schopní k hotelu dojít třeba kilometr, s kufrem bych se opravdu tahat nechtěla :mrgreen:.
I na Slovensku jsme byli několikrát, pod Tatrami jezdí vláček, takže se dostaneš z místa na místo snadno. Jen je potřeba vybrat si ubytování blízko nějaké stanice toho vláčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11192
31.12.24 09:59
@Sany80s píše: Více

Důležité je zvolit dobrou základnu a prozkoumat okolí skrze možnosti dopravy.

Třeba jsme byli ubytování v Jeseníkách v Lázně Lipová. Každý den jsme byli jinde, Priessnitz, Ramzová, Jeseník (tam jsme byli na koupališti, protožebylo strašné vedro :lol: ), Lesní bar, jakási jeskyně, název si už nepamatuju, a další túry, už nevím, kam… tam je to fajn výchozí bod na různé strany a da se zažít hodně i bez auta, ale samozřejmě jisté omezení tam je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17991
31.12.24 10:00

v Zelezne Rude jsem byla letos, vlakem a to je fakt na pohodu
letos jsem byla s detmi vlakem v Rakousku, vybrala jsem ubytovani kousek od nadrazi, super to bylo
netahala bych kufr, ale batoh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11192
31.12.24 10:03
@Eliška píše: Více

Kde jste v tom Rakousku byli? Pokukuju na to už pár let, Rakouské hory znam zatím jen zimní z lyží a chtěla bych i v létě… nějakou túru, lanovku, panoramata :lol:

Je fajn, že je to blízko a vlakem jezdím moc ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí