Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Diky moc všem za komentáře. Projdu to a určitě něco vyberu!
fakt dost podnetna diskuse, alespoň pro mě.
Chci se zeptat, těch, které cestujete sami veřejnou dopravou s dětmi, jak se cítíte? Jak jsme byli letos u toho Zlína, tak mi přišlo, že v hotelu na mě koukají divně, že tam jsem bez auta. Přitom si říkám co je komu po tom. Ne vlastně tohle cestování láká a baví. Během cesty si něco přečtu, popovídám s lidmi atd. ![]()
@Anonymní píše: Více
V pohodě. Ani mi nepřijde, že by na mě někdo koukal. Dcera je tedy už dospělá, jezdily jsme tak od malička, napřed 2 děti, pak jen dcera. I muž jezdil se 2 děckama.
Auto nemáme, popravdě je mi to úplně jedno, co si kdo i nás myslí
Že Špindlu se dají podnikat super výlety, stejně tak ty Karlovy Vary. Je tam tolik možností na pěší turistiku, plus funkční MHD… Jeseníky taky. Losiny, Ostružná…
Uvidíme jak letos ta Šumava
Zahraničí opravdu Evropa je dopravou úplně v pohodě. Krásná je třeba i cesta vlakem do Benátek přes Alpy…
Vím přesně, který lázně tam myslíš. Opravdu se na tebe dívali divně? Nebylo to spíš tak, že jsi sama navedla řeč, že nemáš auto a jakoby se tím v řeči omlouvala? Každému je a může být šumák, jestli někdo má nebo nemá auto. Tady ten hotel je opravdu na kopci. Člověk se projde, než to vyleze nebo sleze.
@Kelsey1 píše: Více
Kostelec? tam mě to také láká, ale asi si to nechám na stáří, až se nebudu cítit na zahraničí
@stinga píše: Více
No u Zlína jsou snad jen v Kostelci tahle blbě v kopci. Ale zas tam je teď posílená MHD. Co chvilku tam jezdí trolejbus. Takže si myslím, že bez problému. Koupání a golf v létě je bezva
.
a je tam to koupaliště opravdu vyhřívané, jak inzerují?
Bývá fajn. Když tam já vlezu, tak je voda značka ideál. Pod 28° do vody už nevlezu
. Nebo mám dost problém.
také miluju teplejší vodu, 29 stupňů je ideál ![]()
@Kelsey1 a můžeš na to koupaliště, když nejsi ubytovaná v lázních? jako jen přijet na koupaliště?
Tož naši jsou v dědině vedle a zatím nás koupat pustili. My jsme v hotelu spali jednou v životě. Měli jsme tam 17 let zpět svatební noc
.
Příspěvek upraven 31.12.24 v 17:52
@stinga v létě chci taky do ZOO. Kamarádky teď hází poslední dny fotky, že chodí do zamrzlé ZOO na procházky. Úplně jsem dostala chuť. Ale my si to necháme taky na léto. Nebo až bude čas na kraťasy.
A to je takovej oroblém vzít si na ten kousr ubra?
Na Polsko jsem si dělala zálusk. Klidně i polská strana Krkonoš. Ten vlak musím prozkoumat. Když on je možná trochu problém, že vlak sice jede, ale ubytování je často někde odlehlé. Ale asi to lze řešit taxi nebo místní MHD. Musím to prozkoumat.