Dovolená Španělsko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
125
6.6.06 07:11

Dovolená Španělsko

Holky, prosím poraďte mi, kam máme jet na letní rodinnou dovolenou do Španělska. Které místo se vám tam osvědčilo? Nechci přímo poradit hotel, ale spíš která část je nejhezčí. Ještě jsem tam nikdy nebyla. Moc děkuji za rady a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1200
6.6.06 10:23

Ahojky,
já byla ve španělsku dvakrát a pokaždé na stejném místě - pobřeží Costa Brava - letovisko Lloret de Mar. V centru je tam hodně rušno, takže na rodinnou dovolenou asi ne, ale kousek dál je klid a taky moc hezky. Krásně čistá voda, malé zátoky, sklanaté pobřeží… Kousek do Barcelony na výlety… Byla jsem prostě nadšená. Jo a ještě jednu poznámku - poprvé jsem byla autobusem a to jsem měla pocit, že to nepřežiju, takže pokud to jde, určitě leťte… šťastou ruku ři výběru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
6.6.06 10:26

Ahojky,

byla jsem ve Španělsku v roce 1997 8O (ten čas nějak letí) v letovisku Santa Sussana (kousek od Loret de Mar). Je to nově vybudované letovisko, ve kterém jsou v podstatě jen hotely (a většina s bazénem, což je u malého dítěte výhoda), restaurace, obchůdky. Všude bylo čisto, španělé byli velice příjemní. S malým mimčem si myslím, že je to ideální letovisko na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
6.6.06 10:58

My jsme byli taky na Costa Brava, v Blanes. Je to kousek od Lloret. Je to male mestecko, hezka promenada kolem plaze. Santa Suzanna - projizdeli jsme a tam by se mi rozhodne nelibilo - opravdu jen same hotely, vyskove s bazenem, jeden vedle druheho. Podle me se tam neda nikam jit, jen obchazet kolem ostatnich hotelu… Ale musim dodat, ze do Spanelska uz bych nejela. Proste mam averzi vuci masove turistice a obr hotelum s x-podlazimi a plazemi zaplnenymi slunecniky a lehatky jeden vedle druheho… Minuly rok jsem byla poprve v Recku a uz nikdy jinam :-)

Marťoch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1200
6.6.06 11:13

Ještě dodám k tomu Lloretu de Mar - jsou tam jak hotely, tak „normální“ domky se zahradama, spousta diskoték, ale i zábavní park pro děti - já jak blázen jezdila na starým kolotoči z roku 1900… Navíc vím, že v jednom letovisku na Costa Bravě (fakt si nevzpomínám, jak se jmenovalo) se k moři musí jít podchodem pod kolejema, což mi připadalo naprosto šílený… (koleje vedou do Barcelony) - takže bacha i na to…
Jinak v Lloretu má taky většina hotelů bazény…, palmová promenáda, kulturní akce i odpoledne a na závěr sezóny obří ohňostroj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
6.6.06 12:18

Také jsem byla 2 x ve Španělsku, Callela a Santa Suzana. Je to v těch rekreačních oblastech Costa Brava opravdu masovější, asi víc vhodnější pro mladé lidi, kteří se chtějí bavit. Ale umím si to i představit s dětma, je tam řada atrakcí, hotely mají povětšinou zdarma bazény. Záleží na věku dětí.
Callela má hodně rušné silnice. Moře povětšinou vlny, ale pláže převážně pískové. A určitě čistější než třeba v Itálii. Santa Suzana prakticky sousedí se starším městečkem Malgrad de Mar, dá se tam chodit na procházky, nakupovat a už tam převažují domy nad hotelama. Santa Suzana je vskutku umělé hotelové městečko se supermarketem Šampion, koupíš vše potřebné, něco jako Tesco.
Hotelů je tam opravdu nepřeberně s dobrýma službama a i velmi dobrou kuchyní, švédské stoly jsou povětšinou pestré a jídlo chutné. Celou oblast spojuje rychlovlak s Barcelonou, tedy dá se jezdit na výlety na vlastní pěst za dobrý peníz. Barcelona je nádherná!!! :D Vlak je oproti našemu na mnohem vyšší úrovni.

Byla jsem i v Řecku v Parze, tam je opravdu klidněji, asi vhodnější pro menší děti, větší pláže, ideální září.....Španělsko je zase asi lepší pro ty děti co už chtějí něco vidět a blbnout v bazénu či účastnit se nějakých těch hotelových programů. Ale Korfu či Kréta, Chalkidiki, ty určité hotelové oblasti, kde byl můj manža říká, že je se Španělskem srovnatelná. Jen prej neumí tak dobře vařit :lol:

Já když jedu na dovolenou, rozhoduji se mezi Španělskem a Řeckem, obě místa jsou mi symaptická a ráda se tam vracím. Ještě mi chybí Portugalsko, tam se taky asi až budeme mít starší dítě podíváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
7.6.06 18:00

Ahoj, my jsme byli před rokem úplně na jihu španelska v andalusii, letělo se do Malagy. Tady na jihu máte jistotu slunečného počasí a není tam ani tolik lidí. Je tam nádherně, v městečku Benalmádena je nejhezčí evropský přístav, opravdu nádhera, můžu vřela doporučit.

Orpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
7.6.06 18:19

Ahoj,

my byli (pravda je to už několik let) na Costa del Azahar (pobřeží pomeračového květu) v letovisku Costa del Azahar - http://www.orope:,-(elmar.com/

Moc se nám tam líbilo. Není to žádně obr centrum, ale ani žádná díra, prostě takový akorát. Do Aqua parku bylo kousek, zrovna tak do Peniscoly a Valencie.

Ať dobře vyberete. :D
Ježiš já bych někam jela. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L11
3.6.10 18:13

Tossa

My byli na Lloretu i v Tosse. Jednoznačně u mě zvítězila Tossa de Mar se svým středověkým hradem.

• Citovat
  • Upravit
7
2.9.12 09:31

Zdravim
na koncem zari se histame na dovolenou ve Spanelsku, na netu jsem zjistila ze je tam tehdy kolem 25 stupnu, poradite mi nekdo prosim jestli by to stacilo na opalovani a koupani v more? a nebo pokud jste uz travili dovolenou v Loret de Mar nejake typy na vylet nebo rady
dekuji Vam predem
s pozdravem Dimkoska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35710
2.9.12 12:03

No, teplo bude, ale v noci uz je trochu zima. Nikdo ti nezaruci, jak bude doopravdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.9.12 14:49

Dekuji za informace, jeste bych se chtela zeptat nevite nahodou kolik stoji pronajmuti slunecnik a lehatka na plazi? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L11
4.9.12 15:48

Většinou se platí 5,– € na den. Asi je výhodnější koupit si slunečník někde v obchodě. Stojí už od 7,– €. Ty levné sice moc nevydrží, ale ten týden by snad přežít mohly. Jinak za 12,– € se už dají pořídit slušné kousky.

• Citovat
  • Upravit
7
4.9.12 22:41

Dekuji Vam:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L11
5.9.12 07:15

Není zač. V Lloretu jsme byli 2×. Jednou u hlavní pláže a loni u pláže Fenals.Ta je hezčí a klidnější. Vedle pláže je v parčíku přírodní posilovna. Bývá tam plno, ale občas se podaří zacvičit si. V Lloretu je pěkná zahrada Svaté Klotildy. Vstupné je myslím 7,– €. Můžete samozřejmě jet na výlety, které Vám nabídne delegátka. Ale pokud je vás víc, tak to přijde na pěkné peníze. Pokud máte trochu dobrodružnou povahu, tak z Lloretu jede vlak do Barcelony. Každý rok si říkám, že se tam vypravíme, ale pak se nám v tom horku nikdy nechce. :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix