Dovolená v době výpovědní lhůty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.5.26 06:58

@JancaS84

Muze byt, nemusi …. Nezname detaily, velikost a komplexitu firmy, slozitost procesu, stejne jako kdy maji naplanovanou (a schvalenou) dovolenou dalsi clenove tymu ani okolnosti proc zakladatelka odchazi.

Na druhou stranu, nevybrana dovolena je pro zamestnavatele naklad navic, ktery musi pripadne zamestnanci proplatit. Tomu se obvykle snazi vyhnout.

Zakladatelko, ma rada z osobni zkusenosti. Zajdi za nadrizenym a zaruc se, ze vse skvele pripravis pro novacka (osobne bych klidne nabidla, ze pro pripad urgence mi muzou zavolat, ale chapu, ze ne kazdy je s tim ok). Pokud by me odmitl a mela bych pocit, ze je to nefer, zkusila bych jit o level vis, pokud takovy ve firme mate a probrala situaci jeste tam. Opet na zaklade toho, ze jsem do zauceni dala maximum a nastupce je ready.

• Citovat
  • Upravit
8703
6.5.26 07:03
@Anonymní píše: Více

No ale ty dovolenou celých 25 dni mít nebudeš, když končíš dříve. Každopádně zaměstnavatel ti opravdu nemusí dovolenou schválit, když nechce (sice nechápu proč, když pak už hned končíš, ale asi má tu potřebu dělat problémy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7537
6.5.26 07:31
@Serpentini píše: Více

z 25 dní je to tedy 12,5, nee??? Takže ji pořád zustává 10,5 dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
6.5.26 07:44

A co by reálně hrozilo, kdyby na dovolenou šla i bez schválení, když už stejně dala výpověď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36194
6.5.26 08:16
@Kuba25 píše: Více

Vymáhání vzniklé škody.
Nebo ještě ti dám zakladatelko jeden typ, můj kolega měl legendární odchod, měl asi 14 dní před koncem výpovědní lhůty, dal si nějakýho panáka na kuráž a pak chodil po kancelářích a říkal managerům co si o nich myslí. Už chodit nemusel. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
6.5.26 09:13

@JancaS84
S tím alkoholem bych byl opatrný. Zaměstnanec může dostat pokutu až do 50 000,–Kč + vymáhání nákladu spojené s kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
6.5.26 09:41
@KKK85 píše: Více

Vždyť to píšu. Že bude mít nárok jen na 10,5 dne, protože dva už si vybrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25221
6.5.26 10:41

Možná se zkus zabořit do nějakých interních předpisů a třeba najdeš místo, kde máš právo ty. My jsme v bývalé práci museli mít dovolenou do konce února v tabulce. Nikdo to ofiko neschvaloval, ale do té tabulky nahlížela šéfová a věděla, jak to kdo máme.

V žádném zaměstnání jsme neměli systém oficiálního schvalování dovolených. „Jen“ přehled, kdo ji kdy má, kvůli zastupitelnosti. A to toho viděl nadřízený. A to jsem pracovala v automotive korporátech, kde se na oficiality potrpělo…

Jedna věc je to, že jsi nahlásila dovolenou a máš na to nějaký termín. Další věc, že ti ji měl někdo schválit a na to by taky snad měl být nějaký termín… dodržovat termíny by nadřízený měl snad víc, jak jeho lidi.

Je to jejich hnusný alibismus a snaží se tě jen šikanovat. Co znám případy z okolí, tak dotyčný na dovolenou nakonec jel a nic se nestalo. Máslo na hlavě měla většinou firma a věděli, že soudní spor by byl zbytečně vyhrocený a nemá to smysl.

Zažila jsem i slova mistra, který nechtěl dát volno dělnici s tím, že „to víš, že ji pustím, ale zadarmo to mít nebude…“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.26 10:56

@Aries6

Děkuji všem za odpovědi a uvědomuji si, že to je opravdu ma chybu a neuvědomila jsem si to, ze muze delat takove naschvály.

Nicméně je to opravdu naschvál, nová kolegyně je zkušená a v kanceláři jsou 3 ženy, které dokážou zastoupit. Ale bohužel je to naschvál.

Nicméně dnes ráno kolegyně nahlédla do přístupu a dovolena tam je schválena. Ja dovolenou posílala pro jistotu minulý týden emailem na nadřízeného, ale nedostala jsem odpověď (nemela jsem to potvrzeni, ze vedeni souhlasí). Nicméně v tom systemu to je schválené nadřízeným, ale vcera mi to nadřízená zakázala. Mam 2 :Dd chlap schválil, zena zakázala.
Muzu uz s timhle nejak bojovat?

Nemam v planu nic bojkotovat, nachystala jsem návody, ze si vezmu i notebook, ale nechce to dovolit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.26 11:02

@Aries6
My to máme podobně. Napiseme si do excelu plán dovolených a vidí to majitel externí firmy a naši kolegové. Ale do oficiálního systému my nemáme přístup, jen kolegyně na firmě, ale jak píšu; my jsme externí. A dnes mi potvrdila, že tam to potvrzení je.

Bohuzel, je to těžké a asi nijak nevyhraju. Náhradu za dovolenou proplatí jen me, jestli vubec a to je právě dovolená pro 7 lidi. A cestovka uz bohužel peníze nevrátí, jen 30 %

• Citovat
  • Upravit
416
6.5.26 11:04
@JancaS84 píše: Více

Jaká škoda, z čeho?

Hlavně nechápu ten bordel. Schválené to má, nárok na dovolenou má, když dosud vybrala jen 2 dny. Tak co se vlastně řeší. Zbývá mi dovolená, vyberu si jí. Nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25221
6.5.26 11:50
@Anonymní píše: Více

Já bych toto brala jako schválené tečka. Ty jsi dodržela pravidla, máš schváleno… hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
6.5.26 12:54

Z toho, ze nepracuje.
To mas jako se stavkou napr. stavkuje se, protože je to paka na zamestnavatele, vznika mu skoda z toho, ze se nepracuje
A je jedno, ze ma zastup atd. Pokud budou chtit, tak to spocitaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
6.5.26 12:55
@Aries6 píše: Více

Pokud je to schvalene v systemu, tak bych si honem z toho udelala nejaky zaznam. Printscreen, nebo tak neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
6.5.26 12:58

Zbyva mi dovolena, vyberu si ji :mrgreen:
Tak jsou urcite nalezitosti, nejde oznamit dovolenou par dni predem jak pise zakladatelka.
Zaměstnavatel ti muze dokonce dovolenou i naridit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat