Dovoz zboží z USA za účelem prodeje - clo a daň

Napsat příspěvek
Velikost písma:
320
29.5.15 00:04

Do tech spolecnosti bych nesla, je to zprostedkovatel a ma na tom cast marze. Jinak ja od toho ustoupila, protoze s clem a dph by ty produkty nemely zas tak velky vyvar. Vzhledem k tomu usili je dostat na cesky trh. Nejvic me odradila stoupajici kurz dolaru. S temi cenami bych nemohla pocitat, ze nekdo zde vyrobky koupi. Je velmi pravdepodobne, ze se lide obrati na evropske znacky, ktere si myslim svou kvalitou zcela zastoupi ty americke. Po detailnejsim ohledani jsem mimo jine zjistila, ze ty evropske uz na nasem ceskem trhu vice mene jsou. Nac tahat drivi do lesa. Sla bych do jineho byznysu. Ted se mi rysuje neco uplne zcela opacneho, jde o poradenstvi a volnou zivnost. Ale to jeste uvidim. V dnesni dobe bych spojila podnikani s internetem. Pokud bych nenasla diru na trhu, nezarizovala bych uz e shop. Spise bych zkusila spojit podnikatelskou cinnost s blogovanim, pripadne i smysluplno reklamou a hledala bych vize budoucnosti. Projekty, myslenky, ktere jsou zatim v plenkach ale maji vysoky potencial. Nejuspesnejsi byvaji ti, co propazi v necem uplne novem, daji tomu sanci. Ale je to risk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
29.5.15 00:05

Jinak ja zatim jeste studuji VS, tak proto s tim tak nespecham, zatim toho mam az nad hlavu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.5.15 01:07

Tak to chápu, při studiu, zvlášť VŠ je starostí až až. Takže proč si přidělávat další. :) Já jsem v kontaktu s přímým dodavatelem - je tedy výrobcem produktu, o který mám zájem. V České republice ani na Slovensku (další státy jsem nezkoumala) není žádná konkurence, takže je to poměrně zajímavý produkt. Jen se bojím těch všech věcí okolo, takže studuju a nasávám všechny možné informace.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
29.5.15 01:14

@Dnsk1 aha, tak pokud máš kontakty na výrobce, tak to je jiná. To bych do toho šla, pokud je to produkt zajímavý, nebo na trhu vůbec není. Teď je na tobě kde a jak to budeš propagovat. Dnes bych určitě šla do internetu. Nebo pokud chceš kamenný obchod, tak časem přidat i e shop. záleží na tom o jaký produkt jde… je třeba uvažovat jako zákazník, kdo je cílová skupina a dle toho jej oslovit. Držím palce ať to vyjde! :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.5.15 01:23

Mockrát díky, zatím je to celé v plenkách. :) Začala bych s e-shopem - s kamennou prodejnou nepočítám, to ani nechci. Spíše bych chtěla dodávat do obchodů, v kterých bych se produkt ujal. To už mám taky promyšlené.

Spíše mě zajímá to CLO, DPH a tady ty formality… jestli se to opravdu vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
29.5.15 01:51

@Dnsk1 to se da vycist na netu, zalezi zda jsi nebo nejsi platce DPH. Ale cetla jsem ezke srovnani - no, pokud chces na tom vyvar 30%, tak ta cena se v realu navysi celkem zhruba o 60% se vsim vsudy- DPH, CLO, vcetne vyvaru (snad neplacam hlouposti). Takze pokud produkt koupis za 100kč, prodas ho za 160, ale mas z toho 30 kc. Otazka za se to vyplati, o co jde atd. Aby ti to lide kupovali. Treba ja kdyz to podtrhnu a sectu, tak by se mi to nevyplatilo v pripade kosmetiky. Jedine pokud by slo o neco jedinecneho a zaroven relativne cenove dostupneho, abych mela co nejvetsi zaber zakazniku. Treba se mi libi, jak u nas na trhu realizovali kosmetiku e. l.f. Tam to proste melo smysl. Produkty za dolar, u nas sice skoro dvojnasobek, ale i tak cena za rtenku 40kč, kvalita srovnatelna se 4× drazsimi produkty - super :palec: Ono to chce fakt neco co se neztrati. Zjisti si na netu, zda nekdo neco podobneho hleda, zkus fulltext, recenze atd… podle toho taky zjistis jak vhodne vyrobek propagovat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
29.5.15 07:33

Já jsem distributor zboží z USA a je opravdu potřeba si vše hodně dobře spočítat. Těch vedlejších nákladů bývá hodně. Nevím o jaké zboží se jedná, ale třeba moje zboží musí v Čechách projít laboratoří a mít hyg. atesty a to taky dost stojí, každou sezónu nové atesty. V dnešní době je hodně důležitá reklama a tak schovej finance i na toto. Eshopů je hodně, musíš být vidět, vytvořit „značku“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.18 19:15

Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit jak je to z prodejem výrobku dovážené konkrétně z Indie? Přemýšlím nad založením e -shopu a prodavani na Fler. Také by se jednalo ještě asi o 3 kosmetické výrobky. Prosím poradi někdo co je k tomu potřeba? Anonym prosím zanechat rodina to neví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.18 21:49

Zasadni otazka je, jestli je vyrobek uz uveden na trh EU nebo se jedna primo o dovoz z treti zeme. Jinak je to klasika jako ICO, clo, dph.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat