Změna práce, jsem nerozhodná - prosím o názory
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jistota prace dnes uz neexistuje. Ja osobne bych neodchazela ze zamestnani, kde se citim dobre. Jestli ti to vynahradi ten dodatecny volny cas, musis vedet ty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych šla do státního, je to jistota. Mě osobně by být sama nevadilo a směny také ne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja osobne bych zustala tam kde jsem.
Nikde neni vepsano, ze statni podnik je jistota.
Ja do prace dojizdela 1 hod, ale byla jsem tam stastna a spokojena, prijemny kolektiv, dobry plat, taky dovolenou jsem si mohla vybrat kdykoli, prac. dobu jsem mela od 6.30 do 17.00 az 19.00.
Kdyz jsem byla svobodna tak mi to nevadilo, ted s detma to proste takto realizovat nejde - stejne jako pak prace na smeny vc. vikendu a svatky si s detmi fakt nedokazu predstavit.
- Citovat
- Upravit
@krtek7489 co je na statnim podniku tak jisteho??? (Mimo to, ze nezkrachuje), vzdyt i tam Vas muzou kdykoli vyhodit
- Citovat
- Upravit
Jak se chceš vrátit do nepřetržitého provozu s dítětem, kdo se bude starat, když oba směnujete.
Pokud už novou práci, tak rozhodně ne tu, kterou popisuješ.
A upřímně, kdo mluví ve spojitosti se státním o jistotě, ten o tom očividně nic neví.
Příspěvek upraven 08.01.15 v 10:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych zůstala ve stávajícím zaměstnání. V nové práci převažují zápory. Jediné plus, které uvádíš, že je to v místě bydliště. Půl hodiny autem není ale žádná dálka. Ke kritériu jistoty se vyjadřovat nebudu - jistou práci nemá nikdo, nikde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zůstala bych. Ono skloubit práci na směny s dítětem není zrovna jednoduché.
Také jsem do práce dojížděla přes hodinu, ale za kolektiv a tu danou práci mi to stálo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alli_li Jde o zvyk a dobře vše zorganizovat a nakonec máš mnohem víc volna, než když děláš na ranní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neměnila bych. Pro mě osobně je pohoda v práci hodně důležitá, navíc píšeš, že tam máš ted i víc peněz než bys měla tam. A přemýšlet co bude za 10 let až firma zanikne mi ted nepříjde důležité
Jen mi trochu nevychází hodiny, předpokládám, že ted děláš Po-Pá a vstáváš ve 4:10 a jezdíš domů v 17:30? Ani s dvěma hodinami dojíždění (tam a zpátky)+ 8,5 hodinami v práci mi příjde, že jsi šíleně moc času pryč z domu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zůstala bych ve stávající práci. Kromě dojíždění na tom nic pozitivního nevidím. A dělat někde úplně sama pro každého není. Ty se na to evidentně netěšíš tam přejít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alli_li píše:
@krtek7489 co je na statnim podniku tak jisteho??? (Mimo to, ze nezkrachuje), vzdyt i tam Vas muzou kdykoli vyhodit
Třeba máš jistotu, že ti vždy, v řádném termínu vyplatí mzdu, nezkrachuje. já pokud bych si mla vybrat mezi soukromníkem a státním podnikem, vždy zvolím státní. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 píše:
@alli_li Jde o zvyk a dobře vše zorganizovat a nakonec máš mnohem víc volna, než když děláš na ranní
To je pouze relativní, odpracuješ stejně hodin
Jasně, je rozdíl mezi ranní 9:00-17:30 a 5:30-14:00, ale pořád seš každej den odpoledne doma. 12ky s víkendama jsem dělala půl roku a nikdy víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 dobre zorganizovat? Jenze kolikrat nemas na vyber a pri predstave, ze bych mela mit smenu treba pres svatky a doma deti, ktere budou u stromecku bez maminky - no nevim, nevim.
Ano, mozna mas jistotu vyplaceni mzdy (coz me se u soukromeho sektory nikdy nestalo, ze by nevyplatil), ale i tak ti muzou dat kdykoli vypoved.
- Citovat
- Upravit
@beruska9 @krtek7489 @alli_li @Sany80s @evill @Teruna000 @krtek7489 @Kikuška90 @meduzza - holky, všem moc děkujuza názory, ano, ve stávající práci jsme většinou tak 8,5 - 9 hodin, musím zde být dokud si neudělám svou práci. No v tom státním se může pak hodně přestupovat z oddělení na oddělení, na těch 12 - krátký/dlouhý bych nejspíš nezůstala dýl než rok, pak bych šla asi normálně na 8hodinové směny ( prac. doba by byla do 14:00 )
Jistota - státní podnik - funguje u nás už xx let a mají plán do roku 2100 - takže to beru jako jistotu.
ANONYMNÍ01 - zakladelka
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, dámy, maminky…
Štve mě že dojížděním strávím tolik času, ale jinak to ve své stávajícím zaměstnaní mám ráda, jsme tu taková „rodina“. Bojím se do nového, že tam budu sama, není tam možnost o směně s nikým pokecat, ani se moc seznámit, je po podnik o několika tisíců lidí, takže hodně anonymní.
nastala taková situace a já prostě nevím jak se rozhodnout.
Je mi 25 let, mám manžela, psa, hypotéku, děti plánujeme cca za rok, za dva.
Toť k představení…
Už dva roky pracuji v administrativě u svého nynějšího zaměstnavatele. Peníze jsou tak nějak normální, máme ale 13 i 14 plat a to se vždy hodí na dovču a na Vánoce. Do práce ale dojíždím, někdy autem, někdy autobusem. Autem to mám dražší, ale cesta trvá 30 minut, autobusem levněji a za hodinu. Vstávám denně ve 4:10 a domu se vracím většinou v 17:30 někdy v 16:15, dřív domů dorazím málo kdy. Zaměstnavatel toleruje lékaře, dovču si můžeme vzít kdykoliv potřebujeme. Mám zde super kolektiv a kamarádky které mám moc ráda. Vlastně to jsou tak nějak jediné mé kamarádky. Dělám zde 3 roky, smlouvu na dobu určitou, teď by měl prodloužit na neurčito (mám to tak z 80% jisté). Zaměstnavatel nebude fungovat ovšem déle než tak 10 let, pak firmu zavře. - shrnutí - je to zde fajn, jen mě občas štve náročnost práce a hlavně dojíždění!
Teď to důležité…naskytla se mi možnost v práce v bydlišti…
Práce ve státním podniku, jistota na celý život, peníze ale menší ( zatím ) práce by byla seděl 12 hodin na jednom místě a koukat na obrazovku, krátký/dlouhý týden ale nepřetržitý provoz ( když Vám vyjde směna na Vánoce/Nový rok atd… tak se prostě musí ) dovolené se musí hlásit dopředu. Byla bych tam sama, bez lidí, v místě bydliště moc kamarádek nemám. Měla bych teda ve volných dnech čas na sebe, přítele, domácnost, psa…
Musím se rozhodnout do týdne a já prostě nevím
Manžel chce abych nastoupila do nového, že se víc uvidíme ( také dělá směny, ale hodně nepravidelně ) a hlavně mám tam jistotu práce, nemusím se bát jít na mateřskou a vždy se budu moct vrátit.
Všem děkuju kdo mi aspoň trošku poradí a kdo to dočetl až sem
Ještě dodám, že místo v novém je přes známého, který mě tam „tlačí“ už dlouho a teď až se to povedlo, jinak se tam člověk nedostane.
Anonym proto, že sem chodí jak kolegyně tak rodina a zatím to nikdo neví…
Děkuju ANONYMNÍ01