Změna práce, jsem nerozhodná - prosím o názory
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ja jsem nepretrzite pracovala a je to opruz delat na stedry den, vikendy kdy maji ostatni volno, dovolenou si brat v mene vytizenou dobu (jaro a podzim, leto a zima v zadnem pripade) a hlasit ji do lonce ledna na cely rok.. a dojizdeni 30 autem nic neni.. rozhodne bych nemenila..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kikuška90 píše:
To je pouze relativní, odpracuješ stejně hodinJasně, je rozdíl mezi ranní 9:00-17:30 a 5:30-14:00, ale pořád seš každej den odpoledne doma. 12ky s víkendama jsem dělala půl roku a nikdy víc
No vidíš a já si směnný provoz nemůžu vynachválit.
Když jsem dělala ranní od 7 do 16,než vyzvedneš dítě, dojdeš nakoupit, třeba na poštu nebo jinam, je 18 h a nestíháš vůbec nic. A bez auta, úplně nemyslitelné!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@beruska9 @krtek7489 @alli_li @Sany80s @evill @Teruna000 @krtek7489 @Kikuška90 @meduzza - holky, všem moc děkujuza názory, ano, ve stávající práci jsme většinou tak 8,5 - 9 hodin, musím zde být dokud si neudělám svou práci. No v tom státním se může pak hodně přestupovat z oddělení na oddělení, na těch 12 - krátký/dlouhý bych nejspíš nezůstala dýl než rok, pak bych šla asi normálně na 8hodinové směny ( prac. doba by byla do 14:00 )Jistota - státní podnik - funguje u nás už xx let a mají plán do roku 2100 - takže to beru jako jistotu.
ANONYMNÍ01 - zakladelka
Ale to, že to je stabilní podnik, přece neznamená jistotu práce pro TEBE.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 No do 16 je to horší, já dělám do 14
Ale pamatuju si jak mě strašně štvalo být v práci pá+so+ne, kdy jsou všichni od pátku odpoledne doma a já byla doma pak pondělí + úterý sama
Hlavně od té doby co jsem z 12tek přešla na 8ky tak mi příjde, že sotva dojdu do práce tak už odcházím
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem ostatní holky, ale vstávání 4:10 by mě zabilo..to na úvod ![]()
Taky dojíždím 20-30min dle stavu vozovky
..k věci..
Já bych šla do té nové, státní je prostě větší „tutovka“ a jak jsi psala stávající práce stejně za nějaký čas skončí a v dnešní době najít teplé místo je prostě problém.., ale co ti můžu říct ze své zkušenosti kr.+dl. týd 12 hodin čučet do PC, taky není žádná hitparáda..dělám to tak 9 let
, vánoce a silvestr si prohodíš dle potřeby, pokud máš fajn kolegyni.., ale jeden vík volný, druhý pracovní je děs běs, pokud máš kolem sebe, kteří pracují klasicky přes týden a vík volno..tolik akcí už jsem prošvihla, tož neumíráme, ale život je krátkýý..a do budoucna rodinný život se ti smrskne na 2 víkendy měsíčně..tady ta směnnost je fakt hrozná…
Tak ať se rozhodneš co nejlépe
..zas když tě známý tam dohazuje nějaký čas, tak by tě tam dohodil zas příště ![]()
Příspěvek upraven 08.01.15 v 10:23
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechci ti brát iluze, pracuji na krátký a dlouhý týden a předtím jsem dělala na 8,5. Teď odpracuji cca o 20-50 hodin více než při 8,5.
Je to děs, nemám normální život, 60% akcí v rodině mě míjí, o nějaké delší dovolené vcelku si můžu nechat jen zdát, protože vzít si dovolenou při dlouhém týdnu, to bych měla hned po dovolené.
Nehledě na tom, že ve státním je člověk furt jednou nohou ve vězení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Píšeš, že už Tě tam „tlačí“ dlouho, tak zřejmě jsi o tu pozici dříve vyjádřila zájem.
Mít jistotu se po RD vrátit je hezká věc, ale s dětmi na takové směny bys stejnak asi nemohla fungovat.
A to víš jistě, že ten současný zaměstnavatel bude fungovat jen 10 let? Můžu se jen ze zajímavosti zeptat, jaké jsou důvody?
Nevím, těžko poradit, v Tvé situaci nejsme. Já osobně bych spíše preferovala práci, kde se cítím dobře, která mě baví, kde mi vyjdou vstříc, tzn. zůstala bych v současné práci.
Příspěvek upraven 08.01.15 v 10:24
- Citovat
- Upravit
Když jsem byla bezdětná, bylo pro mě důležitější dělat práci, která mě baví, v kolektivu lidí, kteří jsou fajn a fér. A že jsem tam furt, bylo vedlejší.
Nyní, když mám děti, vidím každou minutu, která je jaksi navíc. Respektive když ve škole zavírají ve čtyři, tak mi musí propiska padnout v určitou dobu šéfe třeba se opupínkuj. Pak je ale třeba si právě najít takovou práci a takového šéfa, který mi to umožní. (Což se díky bohu stalo.) Díky tomu, že nás prakticky živí manžel, je můj skutečný příjem už vedlejší - důležitější je fakt ta pracovní doba od do a reálný čas s rodinou, resp. dětma.
Být na tvém místě, asi bych byla tam, kde mě to baví. Plánuješ sice děti, ale kdoví, jak dlouho budeš doma, jak to všechno vůbec bude. A na hledání dalšího zaměstnání tak, abys to skloubila právě s rodinou, budeš mít pak moře času. A jak říkám - kdoví, jak to všechno bude. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomhle se moc poradit nedá - to je na tobě, zakladatelko, co pro tebe bude nakonec důležitější. Já osobně bych asi zůstala ve stávající práci, ale koukám se na to z pohledu mámy od dítěte, která momentálně práci hledá - a dvanáctky nevim nevim, jak bych dávala (hlavně jak bych to kloubila s vyzvedáváním dítěte ze školky). Směny o svátcích, na Vánoce atd by mi vadily opravdu hodně. Ještě jako bezdětná jsem měla ale úplně jiné priority
Ale co jsem chtěla hlavně napsat - práce ve státním rozhodně neznamená žádnou jistotu. Sama jsem ve státním dělala, smlouva na neurčito, měla jsem super pocit, jak mám stabilní zaměstnání, kde když neudělám žádnej kopanec (což se nedělo, naopak), nemůže se nic stát. A bum - celé oddelění převzal jeden „šikovný“ soukromník, neboli oddělení bylo tímto vlastně zrušeno, a rázem dostalo cca 20 lidí včetně mě výpověď. Je pravda, že s odstupným, ohledně financí tam nebyly nikdy problémy, všechno včas a přesně, jak mělo být. Ale jistota prostě není nikdy a nikde. Prosím ponechte anonym, s tou prací je to choulostivá informace ![]()
- Citovat
- Upravit
@alli_li píše:
@krtek7489 dobre zorganizovat? Jenze kolikrat nemas na vyber a pri predstave, ze bych mela mit smenu treba pres svatky a doma deti, ktere budou u stromecku bez maminky - no nevim, nevim.
Ano, mozna mas jistotu vyplaceni mzdy (coz me se u soukromeho sektory nikdy nestalo, ze by nevyplatil), ale i tak ti muzou dat kdykoli vypoved.
Tak ono také záleží, co děláš. Já si dovolím říct, že mě z práce nevyhodí a i kdyby, budu mít dalších 10,20 nabídek, kdy po mě hrábnou všema deseti a ještě mi dají 20 tisíc náborový příspěvek
A co se týče směn přes svátky, vždy se lze domluvit s bezdětnými kolegyněmi. Každý to rád vezme za 100 % příplatek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych zůstala v současné práci. Novou práci bych řešila případně až po dětech.
Jo, a víkendy v práci je fakt děs. Štvalo mě to hlavně v létě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 Mohu se zeptat, co děláš za práci, pří. v jakém oboru, že je po Tobě taková poptávka?
- Citovat
- Upravit
@krtek7489 píše:
Tak ono také záleží, co děláš. Já si dovolím říct, že mě z práce nevyhodí a i kdyby, budu mít dalších 10,20 nabídek, kdy po mě hrábnou všema deseti a ještě mi dají 20 tisíc náborový příspěvekA co se týče směn přes svátky, vždy se lze domluvit s bezdětnými kolegyněmi. Každý to rád vezme za 100 % příplatek
nebyla bych si tak jistááá
..u nás by jsi 100% příplatek nepocítila, šéfík jsi to hezky zamotá do prémii, tak..že vlk se nažral a koza zůstala celá..tak u nás ve firmě by si s prohozením svátku, víkendu atd. nepochodila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meha píše:
@krtek7489 Mohu se zeptat, co děláš za práci, pří. v jakém oboru, že je po Tobě taková poptávka?
zdravotnictví
- načítám...
- Citovat
- Zmínit