Downův syndrom zjištěný po porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
cher
10.9.10 08:24
Madeline.s píše:
Ahoj Věro, zdravíme z Netolic (Jižní Čechy) v neděli se přechodně stěhujeme do Motola na operaci srdce. Radeček má úplný defekt AV septa plus chlopeň, tak nám držte pěsti, ať ně ám to vše dobře dopadne

Moc vám držím palce, ať vše dobře dopadne.

• Citovat
  • Upravit
12.1.14 12:27

DS je dar :)

Mam bratra s DS a je to ten největší andílek kterého znám… zde přikládám video které jsme pro bratříčka udělali :) http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
12.1.14 13:34

@Kristule1989 :hug: :hug: :hug: :hug: Krasny video

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
12.1.14 17:38
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
9.9.14 10:12

Ahoj holky, kdyz jsem byla ve 12t na utz tak mi nemohli zmerit hodnoty podle kterych se urcuje jestli bude mit miminko ds. chtela jsem se jen zeptat jestli se to na utz da poznat treba pozdeji? vcera jsem byla na utz a nic nerikala tak se chci zeptat jestli by to vubec ppznala. dekuju za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
9.9.14 10:22

@Emmicka2012
Te meli na to mereni poslat znovu, ze bylo miminko zrovna ve spatne poloze neni duvod toto mereni nedelat vubec.
Jinak ted by to nejspis take poznali pri mereni miminka ve 20 tt…vyjimky samozrejme jsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
9.9.14 17:41

@Papia no víš tady v Anglii je to cely postaveny na hlavu. Proste se ji to nepodařilo tak mam smůlu :( ani nevíš jak sem z toho byla na nervy :zed: uz sem se s tim smířila… :nevim: co se ma stát se stane… Jen me zajímalo, pokud by to ted ve 20tt poznala :think: rikala ze roste pekne jak podle tabulek tak nevim :nevim: a ted uz az do porodu nebudu mit žádný UTZ. :roll: je to tu děsný v tomhle. Proto hledám info kde se dá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
9.9.14 17:45

@Emmicka2012 Ta šance je malá tak se nenervuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.3.18 19:46

Downův syndrom

Ahoj, vyplnili byste mi prosím krátký dotazník „Downův syndrom“ do mé seminární práce z biologie. Byla bych vám moc vděčná.
https://docs.google.com/…_qw/viewform?…
Děkuji! Mimochodem, dnes je Světový den Downova syndromu.???

Příspěvek upraven 22.03.18 v 17:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.3.18 19:54

@HanaDok. nemůžu vyplnit. Na některé otázky mi schází odpověd, nevybrala bych si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
21.3.18 20:23

@HanaDok. vyplěno :palec: velice zajímavé téma :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
21.3.18 20:43

@HanaDok. Jako dobrý, ale ten dotazník je debilní (pardon mou klačtinu).

Kamarádčina sestra (cca 38 let) je sice náladová jako tříleťák, ale chodí do speciální školy, učí se na květinářku a keramičku atd., a kdyby bylo nejhůř, tak chráněné bydlení dá. Dokáže se veselit na svatbě, když má dobrou náladu, pěkně si s ní pokecáte.

Kamarádčina neteř (3 roky) sama nechodí, nemluví, a není perspektiva, že by se to lepšilo (je doma s rodiči, není v ústavu).

Dcera sousedů mluvila patlavě a měla nepříjemnou povahu, ale normálně fungovala v rodině, pomáhala v domácnosti atd.

Jak mám odpovědět na otázku, „jak by se měli tito lidé vzdělávat“ nebo „jak by měli bydlet“, když jejich postižení může být tak rozdílně těžké?!

Je Ti jasné, že pokud bude odpovídat někdo, kdo zná jen jednoho „downíka“, třeba toho s těžší formou, bude odpovídat na něco úplně jiného než člověk, který zná „pohodového“ nebo víc lidí s tímto postižením a vnímá rozdíly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.3.18 07:06

@Slečna Ferka Opravdu, nad tím jsem se nezamyslela, děkuji za připomínku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí