Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Už není aktuální ![]()
Příspěvek upraven 05.06.12 v 14:53
Co blbneš? Vždyť je to malinký uzlíček, desetiminutovou pozornost můžeš vyžadovat tak od dvouleťáka? Buď ráda, že máš hodné, klidné miminko a uživej si to, až začne vyžadovat tvou pozornost a celý den se nezastavíš, budeš na to ráda vzpomínat
![]()
Já myslím, že je to kombinace obojího. Může mít trochu samotářskou povahu a tudíž ho štve, když do něho furt něco hustíš
![]()
Podle mě je ještě malý na to, aby ho to nějak zaujalo - chvíli tě třeba sleduje, ale pak ho to přestane bavit, nemá z toho ještě rozum. Aspoň tak to bylo u nás - na nějaké básničky reagoval vyrovnaným pohledem
, písničky před spaním ho spíš rušily a hleděl pak všude okolo, tak jsem mu nezpívala, nečetla, nevyprávěla = neotravovala ![]()
Já radím, dělej to, co vidíš, že mu vyhovuje a je tak spokojený (=ležení na bříšku s tebou třeba), na rozvoj osobnosti je času dost, důležité je spokojené miminko.
My jsme Samíka nijak cíleně nerozvíjeli, necvičili, nejsme ani hustící typy, takže prostě nezná táááák jsi veliký, máš se tak tak všelijak apod., přesto je chytrý a mazaný jak opice
Rozumí všemu, chápe hodně věcí, ukazuje zvířátka, očička… ![]()
No, v sedmi týdnech bys toho po něm chtěla dost. V tomhle věku mu jistě nevadí jen tak ležet sám v postýlce. I tak má těch dojmů spoustu. Hlavně klid, až bude chtít pozornost, „řekne“ si, to se neboj! ![]()
Kliiid. Uber na radach,dej spis na intuici a instinkt. Informace od kamaradek, ze jejich dite v tomto veku delalo to a to, poustej jednim uchem tam a druhym hned ven.
Jasne ze se chce tulit, pro mlade je snad to nejprirozenejsi byt s mamou. Rikadla si schovej, az bude vetsi, mues mu zpivat, Mates to ma rad, na usnuti, na uklidneni.
A nerekla bych, ze je samotar
Nicmene zatezujes ho priblizne tak, jakobys ty mela prednasku z anayticke geometrie a do toho hrala pexeso. Az bude potrebovat nejak mentalne vytizit, tak to da najevo, neboj
Chápu tvoje obavy, já jsem ze začátku byla ve stresu, že je Markétka ráda sama pod hrazdičkou a když k ní přijdu a začnu jí cosi vykládat a ukazovat, tak řve
. Óóó, to byly časy
.
Užívej si doby, kdy miminku stačí ležet v potýlce a koukat se okolo sebe
. Uteče to hodně rychle a všechno bude jinak. Pak bude vyžadovat tvou pozornost, bude rád poslouchat básničky atd. Každý období má svoje + a -.
Ono moc podnětů takhle malá miminka taky někdy obtěžuje. Takže užívej klidu a pohody. ![]()
Já třeba říkám (spíš říkala jsem, teď už mi na to kašle), co dělám, co budu dělat potom, kam půjdeme, co tam uvidíme… Tož jak magor
![]()
Já si tak s ním povídám teda i venku, kolikrát když vidím ty ostatní maminky, co mají kočár spíš jako módní doplněk, jestli nevypadám jak blázen
Naposledy se mi vysmál nějaký dělník na stavbě, když sme šli kolem a já jsem Samíkovi říkala, že je tam takový malý bagříček (no fakt byl prťavý
) Ale to už je mimo, chtěla jsem jenom k tomu, že nevíš, co máš říkat ![]()
Taky myslím, že v sedmi týdnech bude nejvděčnější za pohlazení po ruce, po bříšku, po zádíčkách… Počkej, až ti jednou pronese to co mojí ségře její malá v patnácti měsících, v šest hodin ráno: Mamííí, távat, honem… a míko!!!
Jee sedmitydenni prtatko…to jsem si uzivala klidku, nevenovani se a noseni v satku…bez toho, aby mi furt visel na noze a neco po mne chtel
Do tri mesicu se dite „probouzi“, ma narok na nerezim a na spani kdykoliv a kdekoliv
Clanky hod za hlavu, rid se tim, co po tobe chce on…do pul roku se deti nedaji rozmazlit a i potom ztezka, ridi se svou potrebou ![]()
Jura007, to je přesný. Ségry malá v šest otevře oči a řekne - už budeme távat jo? ![]()
Jura007 píše:
Taky myslím, že v sedmi týdnech bude nejvděčnější za pohlazení po ruce, po bříšku, po zádíčkách… Počkej, až ti jednou pronese to co mojí ségře její malá v patnácti měsících, v šest hodin ráno: Mamííí, távat, honem… a míko!!!
Pravda, ségra nás budila taky tak… Jen otevřela oči, ani nevylezla z postele a celou rodinu vzbudilo hlasité: „MÍÍÍÍÍKÓÓÓÓÓ“. Měla bych na malou sestru vzpomínat častěji, hned budu apatičtější ![]()
ahoj, no v sedmi týdnech od něj vážně čekáš moc, můj prcek má skoro pět let a pamatuji si jak to šlo vše postupně, přece si ted nemůžeš myslet že by byl samotář? To že se snažíš je super ale stačí mu asi chvíle, vždyť tyhle miminka stejně potřebují většinu času ještě odpočívat, určitě to nevzdávej, jednou se ti vyplatí že se na něj hodně mluví odmalinka ale nečekej že bude ve dvou měs jako ve dvou letech
A když je to až v šest, řikám si, jak jsme si přispali.
Ale tu by bylo na jinou diskuzi.
Bud rada, ze je miminko v klidu, v tomhle veku po nem muzes chtit fakt max. pozorovani okoli. Rikanek si jeste uzijes habadej, neboj! ![]()