Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Necti jen silene knihy samozvanych americkych vychovatelu, precti si Matejcka a dozvis se, ze dite neudrzi pozornost dlouho a ze ho nesmis pretezovat. nastesti deti maji schopnost v pravy cas vypnout, takze se ani pretizit nedaji.
mas normalni mimco.
Adhelaid, to si tak neber, já myslím, že to nikdo nemyslel zle, ono to tak trochu vyznělo, že jsi malinko nešťastná z toho, že neudrží pozornost, aby si vyslechl všechny ty skvělé říkanky a písničky
Určitě tě nikdo nechtěl urazit nebo chytračit, ale kolikrát se tu lidi ptají na hrozné blbosti (nemyslím tebe
), tak člověk neví, z psaného projevu nadsázka poznat vždycky nejde a občas se to pak přežene. Stejně tak ty zas z psaného projevu necítíš tón hlasu, jakým by to ten člověk řekl a kdybysme ti to takto řekly tváří v tvář, vezmeš to určitě v pohodě ![]()
Žádná s holek to nemyslela zle. Nebuď tak vztahovačná
Jak bylo psáno, dej všemu čas. Ty se miminku věnuješ jak nejlépe umíš, ono si o další pozornost brzy řekne samo.
Ani se nenaděješ a prcek si ze školky „dotáhne“ plno básniček a písniček. To pak budeš štěstím bez sebe, když se v 5:55 zeptá, jestli chceš zazpívat nějakou píseň
Naše mladá momentálně před spaním zpívá „živjó, živjó…“ pochytila to na svatbě mé sestry.
Tak se na holky nezlob
…je fakt, že taky jsem to pobrala nejdříve tak, že Ti jde o to, jak přinutit mimino, aby hltato veškerou dětskou poezii. ![]()
Nikdo nebyl arogantní a určitě by Tě nikdo nenazval blbkou. ![]()
Ahoj, budu vypadat jak krkavčí matka, ale když byla dcerka malička (kolem těch 7týdnů), byla jsem šťastná, že ji kolikrát stačilo jen koukat na stěnu nebo na strop a byla spokojená a já mohla alespoň chvilku hodit relax.
Ahoj zakladatelko,přemýšlela jsem jestli mám vůbec psát,všichni se na mě teď asi vrhnou! ![]()
Moje dcera je taky introverd(samotář) a já jsem extroverd.Už od začátku vydržela hodně sama- měla reflux a nemohla se moc chovat(tak jsem si k ní lehala na postel,abych se jí věnovala)Pak dlouho vydržela pod hrazdičkou,tď v ohrádce taky- prostě si myslím,že je to o povaze,nicméně se jí taky snažím věnovat co nejvíc.U nás byl problém,že do šatku ani do nosítka nemohla- zvracela strašně,ale tobě bych to doporučovala.Příště ho určitě vyzkouším.Nemůžu si ztěžovat,mám s dcerou skvělý vztah,občas se mi to i hodí,že je samostatná- učím Aj a studuju Vš a když uklízím RD,tak si prostě vyhraje sama,ale občas mě to taky děsí jako tebe,že se jí dostastečně nevěnuju(je mnohem starší než vy- 1 rok)Ale napadalo mě to od začátku.V kolektivu je to vidět nejvíce- děti má ráda,ale má odstup(trochu se jich asi i bojí),ale zapojoje se s nadšením,jen nemá ráda,když se jí děti dotýkají..Třeba teď sedí sama v židličce(vidím na ni)a pokouší se snídat
-tzak jdu za ní,ať se mi taky chvilku věnuje
Drž se,věnuj se mu,nos ho,chovej ho,povídej si sním- ať nezůstane moc velký samotář.
Zvolni, nechceš od něj moc? Miminka žijí ve svém světě. Je to malé mimčo, možná někdy přemíra knih škodí. Nezlob se, ![]()
Enny3 - tvoje malá je normální, děti se zapojují do hry s ostatníma dětma až ve dvou letech až ve dvou a půl. Můj TOmík (26měsíců) si ještě moc s dětma nehraje. Hraje si pouze s těmi co zná už dlouho. Na dětském hřišti děti pozoruje a je šťastný. Trvá mu dýl, než se zapojí, ale líbí se mu to.
jo,jo přesně tak- neříkám,že není normální-ale jen že je prostě introverd