Závislost na matce

40
2.7.10 09:21

Závislost na matce

Ahoj,chtěla jsem se zeptat jestli jsem na tom stejně jen já nebo se to stalo i vám.Už čtvrtý den nemůžu od malé odejít ani na krok,vždycky začne okamžitě brečet,co brečet,řvát a nepřestane,dokud k ní nepřijdu.Před dvěma dny jsem ji nechala křičet,řvala 45minut v kuse,neuklidnila se,až jsem to psychicky neunesla a šla si pro ni.Všechno to začne hned od rána,takže nemůžu v klidu nic udělat,a modlím se ať už je odpoledne ať přijde přítel z práce,nebo se vyspí po noční,jelikož už fakt nezvládám.Dík za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1837
2.7.10 09:26

Ahojky, řekla bych, že to je separační úzkost. Je to v tomhle věku naprosto normální. Malá má strach, že když odejdeš, tak už se nevrátíš. Nenechala bych jí zbytečně plakat, akorát tím znejistí, bude vystresovaná a bude plakat o to víc.
Neboj se, přejde to. Snaž se, aby když cokoliv děláš, měla tě malá na dohled. Holky se mnou chodily i na záchod 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
2.7.10 09:27

Mischko, plakat bych ji nenechávala :-(
Vypadá to na seperační úzkost, ta se objevuje kolem 1. roku, neboj, je to přechodné období závislosti na matce.
Nebo tě to tak moc obtěžuje, že tvé dítě s tebou chce být?
Proč se na to dívat jako na problém, který nejde zkousnout, popadni ji do náruče a užívej si, že tak moc stojí o tvou přítomnost, za pár let už po tobě ani neštěkne :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
2.7.10 09:29

Ale mě to nedělá žádný problém!Nechci vypadat jak krkavčí matka.Já své dítě miluji.Jen jsem si myslela,že když budu u ní pořád,ať pak není závislá až do 5let :-) Že beze mě neudělá ani krok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
2.7.10 09:32
Mischka píše:
Ale mě to nedělá žádný problém!Nechci vypadat jak krkavčí matka.Já své dítě miluji.Jen jsem si myslela,že když budu u ní pořád,ať pak není závislá až do 5let :-) Že beze mě neudělá ani krok.

Já to nemyslela nijak zle, promiň, jestli to tak vyznělo.
To jsou všechno jen pověry z dob minulých, že když se svému dítěti více věnuješ, bude z něj závislý mamánek, hodně rozhoduje i povaha dítěte.
Já okolo Matýska skáču, často si spolu hrajeme, často ho nosím a to máš vidět, co dělá, když přijde do kolektivu nebo k babičce - ani si na mě nevzpomene ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
2.7.10 09:46

Ahojky,
Jestli koukám správně je malé něco málo přes měsíc.Takhle malinkaté miminko nerozmazlíš,když ho budeš mít stále u sebe.Nos jí,hýčkej,dávej jí svou blízkost kdykoliv jí potřebuje,nenechávej jí o samotě.Je tak malinkatá,že se bojí při každém tvém odchodu,že už nepřijdeš.Teď je důležitější maličká než nějaký úklid,věř mi že se ti ten čas kdy budeš jen sní vyplatí.
U dcery(druhé)jsem jí začala zvykat na mou nepřítomnost až tak kolem 4,5 měsíce do té doby byla stále semnou.Když jsem jí neměla na ruce byla v lehátku,skrátka tak abych byla stále v dohledu.První měsíce jsme se se separační úskostí nesetkali,přišla až kolem 7 možná 8 měsíce a skončila v 11m.Takže jsme jí měli stále u sebe,buď já nebo manžel.

• Citovat
  • Upravit
4270
2.7.10 09:46

Naše pětiletá s radostí odjíždí k babičce, ve školce se loučí málem ve dveřích školky a rozhodně nejraději si hraje sama zavřená v pokojičku. a to byla do tří let fakt závislák. Užívej si to, za 10 let je budou společné chvíle obtěžovat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
2.7.10 09:49

Jinak já bych vše dělala s ní. A co nejvíc zapojit - vyndávání prádla, zametání, vysávání, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.7.10 10:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
2.7.10 10:23

Z toho si nic nedělej taky malého nenechám je mi ho hrozně líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
2.7.10 11:00

jojo taky to teď máme, snažím se na ní kdykoliv někam odcházím mluvit a aby na mě viděla a postupně se to zlepšuje. Chce to vydržet a trénovat pomalu a lehce. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
2.7.10 11:27

ahojik my ted mame to same nemuzu si dojit ani na zachod nevim co ji to popadlo presne jak rikas histerie des vezmes ji na ruku a culi se jak slunicko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
2.7.10 11:44

Ahojky, pořiď si šátek a máš po problému :-D . Je to opravdu normální, prďoušek to dělal také, vždy jsem u něj byla a je fakt, že už vytuší, že pokud se vzbudí, tak za chvíli jsem u něj a nenechám ho samotného. Já tedy nenechala vyřvat nikdy, prostě to neumím. Takže teď už tak „hystericky“ neřve, ale dá vědět, že už je vzhůru. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.7.10 12:36

Kozisku, ty mas jeste miminko ;) To se da nosit v satku cely den. Prava separacka vas jeste ceka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
2.7.10 12:40

Jojo, to vím, ale reagovala jsem na zakladatelku. Někde jsem četla, že právě miminko musí získávat jistotu už od začátku, že vždy někdo přijde a nenechá ho samotné dlouho. :think: Nás toho ještě čeká, si užijeme srandy kopec. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí