Předčasně narozená miminka

20507
1.7.10 10:39

Předčasně narozené miminka

Ahojky, chtěla bych založit tuto diskuzi abychom si mohli povídat s ostatníma mamikami o jejich maličkém uzlíčku, který na ně vykoukl dříve než měl. Nám se narodila holčička anetka 26.6.2010 ve 13:45, vážila 850g a měřila 34 cm. Tedka leží na novorozenecké jipce v porodnici obilní trh v Brně. Tak kdo si chce popovídat o tady tomto budu moc ráda za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4254
1.7.10 10:54

Ahoj Petul,
jedna diskuze tady už je https://www.emimino.cz/…ankovani/42/

Pak je hodně zajetá diskuze na BC http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Tam Ti holky určitě poradí, pomůžou.
Daj Ti odkaz na Facebook a další info a třeba odkazy, kde se dozvíš více.

Přeji aby Anetka zvládla všechno bez komplikací a brzo jste si ji přivezli dom!!
Drž se :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
1.7.10 11:00

Kamarádce se narodila před 14dny holčička Kristýnka má 1kg.Jsou v Budějovicích.
Tak přeji Anetce hodně zdraví a ať přibírá a brzo Vám jí pustí domů :-D .
Jiné kamarádce se narodila dvojčátka 850g dnes jsou jim skoro dva roky a jsou to pěkné rošťandy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
1.7.10 11:33

To mě mrzí, že Anetka nemohla u tebe pobýt dýl, ale určo všechno zvládnete :wink: S nvorozeneckou JIPkou na Obilňáku sice zkušenost nemám, moje malá se jí vyhnula a ležela rovnou na jedenáctce, ale tu můžu jen vychválit - všichni jsou tam naprosto úžasní :palec: Držím vám palce, ať Anetka hezky roste :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
1.7.10 12:29

Ahoj, tak nejdříve přeju hodně sil a hodně štěstí, budete to potřebovat všichni tři.

Jindrovi se taky chtělo na svět o trochu dřív (35 tt), ale už to dotáhnul a nikdo by nehádal, že měl zůstat u mámy dřív. Takže to je jen takové malé povzbuzení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oz
9304
1.7.10 13:58

Ahoj, gratuluju k Anetce a přeju hodně sil jí i tobě, abyste to zvládly a brzo byly spolu doma. V kolikátém týdnu se narodila?
Mně se Vincent narodil v 32.tt s mírami 40 cm a 1750 g, taky na Obilňáku. Byl na jipce, ale dlouho se tam neohřál, asi týden, pak musel uvolnit místo menším miminkům. Z jipky jsem neměla dobrý pocit, přístup mi přišel takový chladný, na to, že holka prožije takovou strašnou zkušenost se mohli chovat lidštěji. Pak byl na odd. 12 a tam už to bylo super, pomalu jsme začínali kojit a byly tam moc milé sestřičky, fakt super přístup, tak snad se z jipky brzo přesunete na 11tku nebo 12tku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
1.7.10 15:05

narodila se v 29 t.t. ale odpovidala spíše tomu 28 t.t., na tu novorozeneckou jipku si zatim stěžovat nemůžeme jsou tam na nás hodní a hlavně na malou, vůbec netuším jak to potom chodí dále :nevim:

Kury píše:
Ahoj, gratuluju k Anetce a přeju hodně sil jí i tobě, abyste to zvládly a brzo byly spolu doma. V kolikátém týdnu se narodila?
Mně se Vincent narodil v 32.tt s mírami 40 cm a 1750 g, taky na Obilňáku. Byl na jipce, ale dlouho se tam neohřál, asi týden, pak musel uvolnit místo menším miminkům. Z jipky jsem neměla dobrý pocit, přístup mi přišel takový chladný, na to, že holka prožije takovou strašnou zkušenost se mohli chovat lidštěji. Pak byl na odd. 12 a tam už to bylo super, pomalu jsme začínali kojit a byly tam moc milé sestřičky, fakt super přístup, tak snad se z jipky brzo přesunete na 11tku nebo 12tku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oz
9304
1.7.10 15:32

No já jsem si říkala, že tak ten 28.tt. A ty jsi Brňačka? Už tě pustili domů, že? Já si musela hledat bydlení v Brně, tak to bylo blbý, dojíždět bych nemohla. No na jipce bude, dokud bude potřebovat intenzivní péči, což nevím přesně, co obnáší, to se zkus zeptat. Potom jsou tam oddělení 11 a 12, nevím, jaký je mezi nima rozdíl, Vin byl na 12tce. Tam jsou děti v inkubátorech a ty, co už umí udržet teplo a nepotřebují přidávat kyslík, tak jsou na postýlkách. Tam se začíná s klokankováním, kdy ti malou dají na hrudník pod deku, tak si ji můžeš chovat a když trochu přibere a zesílí, začíná se s kojením, napřed jen 1× denně a pak se přidává, zbytek se dokrmí sondou nebo lahvičkou, podle toho, jak dítě zvládá. No a když se prckův pobyt v nemocnici blíží ke konci, tak tě přijmou na hostinský pokoj (docela nic moc, ale vědomí, že jsi kousek od miminka to kompenzuje) a chodíš kojit už každé krmení, miminko si koupeš, cvičíš vojtovu metodu, co ti tam ukážou a prostě se kompletně staráš, to trvá tak 5 dní a pak vás pustí domů. VIn byl dobrý, my jsme čekali na váhu 2 kg. A jak se cítíš? Já hodně brečela, bylo to hrozné období, tak s tebou cítím :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
1.7.10 16:05

odešla jsem na reverz z nemocnice psychicky jsem to tam nezvládala :cry: jinak bydlíme ve velké bíteši kousek od brna ale taky je to náročné na to dojíždění obzvlaste tedka co mi ještě není dobře, beru stále prášky na tlak a bolesti potom císaři taky nejsou moc příjemné hlavně dlouhé chození jeste teda nezvladam :-( malá sioce je na te jipce ale dr rikali ze je opravdu bojovnice nema zadnou plicni podporu dycha si sama, je prý orgánově vyspělejší než očekávali, a když se potom prelozi z jipky tak to u ni uz muzu byt?nebo jak to je?jinak psychicky taky furt brečím, hlavně když se někdo zeptá jak je, a jak je na tom malá a že to bude dobre a vsechno to se to potom vsechno ve me slije a neudrzim to je to hodne citlive tema a jeste hodne dlouho bude :cry:

Kury píše:
No já jsem si říkala, že tak ten 28.tt. A ty jsi Brňačka? Už tě pustili domů, že? Já si musela hledat bydlení v Brně, tak to bylo blbý, dojíždět bych nemohla. No na jipce bude, dokud bude potřebovat intenzivní péči, což nevím přesně, co obnáší, to se zkus zeptat. Potom jsou tam oddělení 11 a 12, nevím, jaký je mezi nima rozdíl, Vin byl na 12tce. Tam jsou děti v inkubátorech a ty, co už umí udržet teplo a nepotřebují přidávat kyslík, tak jsou na postýlkách. Tam se začíná s klokankováním, kdy ti malou dají na hrudník pod deku, tak si ji můžeš chovat a když trochu přibere a zesílí, začíná se s kojením, napřed jen 1× denně a pak se přidává, zbytek se dokrmí sondou nebo lahvičkou, podle toho, jak dítě zvládá. No a když se prckův pobyt v nemocnici blíží ke konci, tak tě přijmou na hostinský pokoj (docela nic moc, ale vědomí, že jsi kousek od miminka to kompenzuje) a chodíš kojit už každé krmení, miminko si koupeš, cvičíš vojtovu metodu, co ti tam ukážou a prostě se kompletně staráš, to trvá tak 5 dní a pak vás pustí domů. VIn byl dobrý, my jsme čekali na váhu 2 kg. A jak se cítíš? Já hodně brečela, bylo to hrozné období, tak s tebou cítím :-(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oz
9304
1.7.10 17:01

Jo tak to znám, když se někdo zeptá, tak se derou slzy do očí a pak když řekne „neplač“, tak je to v háji a už to jede, co?
Dýchá sama? To je šikulka :palec: Jen jí přidávají kyslík do inkubátoru, ne? To přidávali i Vinovi, ale to je v pohodě.
No na tom oddělení jsou návštěvní hodiny, už nevím, kdy, tuším že od 13 do 15 h a já si pak plánovala kojení v jiný čas, než byly návštěvy, takže jsem tam pak trávila skoro celý den. Měla jsem kojení třeba v 10, tak jsem tam hodinu byla, pak si zašla na oběd a provětrat se, pak byly návštěvy a pak jsem měla kojení třeba v 16 h , takže s přestávkama jsem tam byla celý den. A myslím,že se dá s těma sestřičkama pak domluvit, aby tě tam pustily, byly fakt hodné a pokud není vizita nebo krmení a koupání, tak tě tam snad nechají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
1.7.10 17:35

Kury, to by mě taky zajímalo, jakej je rozdíl mezi 11 a 12, ale asi žádnej :-D Moje malá byla pár dní v inkubátoru a pak šla do postýlky, sunula se pomalu směrem k východu :lol: Návštěvní hodiny tam byly 11-11,30 a 15-16. Doktorka tam byla vždycky na těch jedenáct, kdy dávali informace, jak to s malou vypadá. Jinak jsem tam vozila mlíko každej den právě na tu jedenáctou, pak jsme začali i kojit, potom i dvakrát denně a častěji. Na hostinském pokoji jsem tehdy nebyla, měli zrovna plno a pro mě nebyl problém každej den i několikrát dojíždět (jsem přímo z Brna), takže jsme to zvládli takhle :wink:
Moje dcerka teda byla větší než tvůj synek, takže to bylo asi taky rychlejší, v porodce ležela 22 dnů, propustili ji když měla 2,050 kilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oz
9304
1.7.10 18:02

Machalko já mám pocit, že na 12tce byly návštěvy jen jednou, ale nechci kecat, některé věci už mám jen v mlze. A já na hostinském kojila i v noci, prostě všechna krmení, byla jsem KO a když jsem nepřišla, budili mě telefonem, který zvonil na chodbě. Naštěstí časy kojení měli všichni stejné, tak ten telefon nikoho nebudil, max. pro mě holky přišly :oops: No ale blbě se vstávalo, když malý pil dlouho a než jsem se zase dohrabala do postele, tak na spánek byly 2 hodiny, no bylo to náročné, doma si malý udělal lepší režim 8-)
To byla v porodce docela dlouho, Vin tam byl 24 dní a propouštěcí váha 2046 g, takže skoro stejná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
1.7.10 20:24

Tak jestli mám napsat jak to chodí v Budějcích - Jindra ležel na jipce a já nejdříve na poporodním (císař), později, jakmile s euvolnila neonatologie, tak mě přesunuli. Každopádně někdo tam přemýšlel, takže jsem mohla nosit mléko na danou hodinu prakticky za roh. Potom na neonatologii mi dali Jindru k posteli. Nemůžu si na péči stěžovat, jen chválím, to byl Jindra relativně chlapík, byly tam na tom děti mnohem hůř ..... :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oz
9304
1.7.10 22:05

Emilie , to jsi teda měla v rámci možností super, na Obilňáku mě z poporodního pustili standardně 4. den a říkali, ať jedu domů a posílám mlíko sanitkou 8-o No kdybych měla spát na chodníku pod oknem, tak bych tam zůstala, bylo pro mě nemyslitelné jet domů a nechat ho tam. Takže neonatologie ti poskytla ubytování a když už mohl být mimo inkubátor, tak jsi ho měla u postele? 8-o No krása, fakt, já vlastně nevím, jak to chodí jinde, takže mi ten brněnský přístup přišel normální. Ale dala bych tehdy cokoliv za to, aby mohl být Vin se mnou :srdce: po nocích jsem v posteli sjížděla fotky na mobilu a foťáku a řvala jak želva :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
1.7.10 22:21

Kury, no tam byly dvakrát asi kvůli těm informacím doktorů :think: Odpoledne totiž bylo těžký nějakou dr. splašit. Malá se narodila ve čtvrtek a v neděli se mi spustilo mlíko, takže jsem se chodila na jedenáctku odstříkavat a najela jsem na ten jejich časovej rozvrh (8-11-14-17-20-0,30-5). Takže i když jsem byla doma, nařizovala jsem si budíka a pravidelně odsávala mlíko :mrgreen: Malá byla na ten časovej rozvrh tak naučená, že ve zhruba stejných časech jsem ji potom kojila i doma :lol:
Eliška spadla na kilo a půl a nějakou dobu v sobě prostě neudržela mlíko :-( Takže chvíli trvalo, než začala přibírat, ale byla fakt zdatnej savec, takže to dohnala. Pouštěli mi domů takové rachitické miminečko a do měsíce z ní bylo mimčo s faldíkama a pořádnejma tvářiskama :lol:
I když ten start do života neměla moc veselej, dneska už na všechno vzpomínám s úsměvem, hlavně že to všecko dobře dopadlo. A na Obilňák pěju ódy - je to stará barabizna, ale lidi tam jsou prostě úžasní :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí