Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tak holky volali jsme dr.:
vážíme krásných 1350g, od včerejska jsme bez kyslíku a zvládá krásně i zátěž takže říkal že už je to snad poslední definitivní krok k vyndání z inkubátoru a odpoledne se máme zeptat sester na klokánkování
ty jo já tu bulím jak želva strašně mě to dojalo že je ta moje kočička tak strašně šikovná ![]()
Peti to je perfektní
Je to holka šikovná.No a za chvilku budeš ležet na pokoji a potom hurá domů ![]()
Kury já mám metřík podle TP,malej se narodil 3.2.
to je správnej guláš ![]()
tak holky dneska jsme konečně podruhé klokánkovali, sestra sice pyskovala ale když jsme ji řekli at se jde zeptat dr. že nám to dovolil tak to dovolila i ona a dala mi ji sice brblala že prý jenom na 2 minutky ale maličká u mě měla 100% kyslíčku celou dobu takže mi ji nechala celou hodnu a trictvrte co jsem tam mohla být
bylo to krásný dávala jsem ji pusinky na hlavičku a na ty její pidiprstíky, a jestli beruška nebude mít problémy zítra budeme zase
mám obrovskou radost ![]()
Peti, moooc blahopřeju… Já neklokánkovala nikdy a dodnes je mi to hooodně líto. Ale mám malou nakonec zdravou po všech stránkách, tak to beru jako ten největší dar a zázrak…
Jinak jsem chtěla napsat něco k té vojtovce-už jsem psala, že tvoje malá a moje malá byly stejné váhově i vzrůstem, můj prcek byl ještě na operaci bříška a měla plno dalších problémů, ale věř, že i tenhle drobeček byl tak šikovný, že jsme z vojtovky cvičili jen několik cviků a spíše jsme jeli Bobatha a to je supr-takové cvičení s hrou, ale dětem se na rozdíl od vojtovky líbí…a cvičili jsme do roku a půl, než začala malá sama chodit a potom ještě pár cviků, ale už je to za náma… Tím navážu i na to, že tady padl dotaz, jak je to s prckama později. Napíšu jen tolik, že moje bojovnice je v naprostém pořádku a ve třech letech nikdo nepoznal rozdíl mezi ní a jejími vrstevníky-snad jen je drobnější, ale zvládala vše stejně jako oni.
Držím tedy i nadále palečky, at´ už je jen líp a líp…Nakukovat budu pořád, tak kdybys měla dotaz, klidně se ptej-máme hooodně společného ![]()
Petí já žasnu jak Anetka vše krásne zvládá
a moc moc gratuluju ke klokánkovaní..a s tím kyslíkem to je velký uspech..opravdu je hrozná šikulka ![]()
my vojtili do 13 mesícu,než malí začal lozit..uvydíš že pokud budeš muset,zvládneš to..i ten pláč..to už sama pak poznáš,že není bolestný,že se jen zlobí..a po cvíču byl hned klid a chovali jsme se..
po návratu Vás čeká hodne kontrol,ale postupne to ubývá a pak najednou koukáš do kalendáře že máš volno celí tyden,pak dva..a ted jdem opravdu jen občas..
zdravím ![]()
už máme krásných 1400g
a od pátku už chováme naší berušku
![]()
holky mám super zprávy celá se z nich třepu ![]()
naše anetka má 1430g přibrala zase 30g za den, dokonce týdne půjde 100% do normální postýlky a to nejlepší zítra na 12 hodin mám přijít do nemocnice a budeme se poprvé pokoušet bumbat z prsu
ty jo já s toho ale mám strach
asi ji budeme mít doma dříve než jsme mysleli
![]()
Peti, krásné zprávy
Vždyť jsem ti to včera psala na FB, že budete za chvilku kojit a je to tady, mám úplnou husinu
To víš, že Anetka je ještě malinkatá a bude u toho spinkat a tak, budeš ji muset pořád dloubat a budit, ale každým dalším kojením to bude lepší a lepší, držím moc palce, ať se krásně napije ![]()
no já s toho mám tý jo docela strach fakt se bojím nevím proč a nevím čeho ale bude to poprvý v životě a asi se bojím abych to zvládla
mám poslední dobou děsivé sny že se nezvládnu o anetku postarat ![]()
Kury píše:
Peti, krásné zprávyVždyť jsem ti to včera psala na FB, že budete za chvilku kojit a je to tady, mám úplnou husinu
To víš, že Anetka je ještě malinkatá a bude u toho spinkat a tak, budeš ji muset pořád dloubat a budit, ale každým dalším kojením to bude lepší a lepší, držím moc palce, ať se krásně napije
Peti, ne každé miminko se hned přisaje, musí se to naučit, ještě měla být v bříšku, na to nezapomeň, tak se nestresuj. Když se nenapije dnes, napije se zítra, neboj
A když to půjde špatně, dají ti klobouček, my ho měli a ten se pak odbourá, až je mimčo profik v sání ![]()
A postarat se rozhodně dokážeš, vše tě naučí, než tě pustí, budeš si Anetku sama koupat, přebalovat… všechno, takže neboj, všechno zvládneš. A co tě nenaučí tam, tak zvládneš intuitivně, příroda to dobře zařídila
A když něco nebudeš vědět, tak jsme tu my
Hlavně žádný stres a raduj se z toho, jak je Anetka šikovná a zdravá ![]()
Peti to je paráda
Anetka je fakt šikulka.
Kury má pravdu,nemáš se čeho bát.Všechno tě naučí.
Já si pamatuju že když jsem měla malýho poprvé otáčet na bříško tak mně tekl pot i po zádech ![]()