Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Petull taky jsem rodila na Obilňáku v 30tt.Odsávačku mám od medely swing, a jsem s ní moc spokojena.
Anetka je moc šikovná a pěkná holčina
![]()
Já už jsem úplně zapomněla že náš byl taky drobek,ale o trošku větší - p.v.1200g
a jak se potom dále u vás postupovalo?
goldii píše:
Petull taky jsem rodila na Obilňáku v 30tt.Odsávačku mám od medely swing, a jsem s ní moc spokojena.
Anetka je moc šikovná a pěkná holčina![]()
Já už jsem úplně zapomněla že náš byl taky drobek,ale o trošku větší - p.v.1200g
No malej ležel asi měsíc v inkubátoru na jipce,mmch jsou tam strašně příjemný a hodný sestřičky,potom byl přesunutej na oddělení12,to už šel na postýlku,chvilku jsme tam ještě dojížděli a pak už jsem šla na pokoj a začal 3h kolotoč
ale i tam to bylo moc fajn,jsou tam taky strašně hodní.
Já na obilňák jezdím každých 14dní na RHB,to už mě teda zas tak moc nebere.
Syn se narodil 3.2,metřík mám pro zmatení podle TP ![]()
Zatím to máš hodně čerství,ale to tak strašně rychle utíká.A ti špuntíci jsou naštěstí velicí bojovníci
![]()
Ahoj, přeju hodně štěstí a ať může Anetka co nejdřív domů! Určitě je moc šikovná.
Nám se narodila holčička v 26.tt a měla 1030g a 35 cm… Měla jsem překotný porod, takže císaře ani nestihli a ještě k tomu jsem porodila v jedny okresní porodnici… Malou hned převáželi k Apolináři do Prahy… za to jsem moc ráda, že jsme se dostali zrovna tam… Už po týdnu jsme mohli začít s klokánkováním, každý den jsem tam dojížděla, vozila mlíko…
10. den jsme přecházely z JIRP na JIP a tam jsme byly něco přes 2 měsíce. Juditka měla dlouho problémy s dýcháním, ale byla zase hodně šikovná na jídlo (to je pořád
), takže všechno rychle dohnala… Domů nás pouštěli v 38.týdnu s váhou 2,65kg…
Nejradši vzpomínám na ten týden, kdy už jsme přešly z JIPky na IMP, tam už mě ubytovali, takže jsem měla malou celý dny u sebe a konečně jsme mohly trénovat kojení… ![]()
Pro mě bylo asi nejtěžších těch prvních pár dní na JIRP a potom když byla Juditka větší a chytla nějakou infekci, to měla 6 dní ATB, tenkrát to na mě za celou dobu asi nejvíc dolehlo… naštěstí to bylo jen pár dní…
Já teda ani moc nebrečela, měla jsem z malé spíš radost, i když obavy teda taky, pořád jsem přepočítávala týdny a dny do TP… Hlavně to bylo celé „o čekání“… Moc jsem se těšila, až si ji budeme moct odvézt domů…
Petul, tak to mě mrzí, to jsou byrokrati fakt ![]()
Odsávačku jsem měla Medelu mini electric, u těch elektrických máš regulaci toho stlačení, takže mně to připadlo mnohem lepší. Mám bohužel dost citlivý bradavky, na začátku jsem to s tím odsáváním přepískla a pak se mi udělaly prasklinky
A bojovala jsem s něma docela dlouho, než si ty prsa opravdu zvykly, ono i to kojení není zrovna jemňučké, takže jsem fakt musela zezačátku zatínat zuby
Ale zvládli jsme to. Určo si pořiď Bepanthen na ty bradavky, fakt pomáhá ![]()
no odsavacka bude zdrejme az v nedeli ci v pondeli jestli nejakou sezenu, nejsou penizky bohuzel uz jsme dali do toho vseho tolik penez a to jeste bude
ja si chci koupit bud od avetu manualni a nebo od lovi
a ještě jsem koukala od tomi tipie, nemuzu do toho bohuzel vrazit moc penizek nejsme na tom financne nejlepe a musime mit jeste na benzin na malou ![]()
Machalka píše:
Petul, tak to mě mrzí, to jsou byrokrati fakt
Odsávačku jsem měla Medelu mini electric, u těch elektrických máš regulaci toho stlačení, takže mně to připadlo mnohem lepší. Mám bohužel dost citlivý bradavky, na začátku jsem to s tím odsáváním přepískla a pak se mi udělaly prasklinkyA bojovala jsem s něma docela dlouho, než si ty prsa opravdu zvykly, ono i to kojení není zrovna jemňučké, takže jsem fakt musela zezačátku zatínat zuby
Ale zvládli jsme to. Určo si pořiď Bepanthen na ty bradavky, fakt pomáhá
Peti tak my na tom byli úplně stejně.To dojíždění každej den,bylo fakt dost náročný,teda hlavně finančně.Koukla jsem se ti do profilu odkaď jsi
taky to nemáte zrovna kousek,my bydlíme kousek od Blanska.
Mně tu odsávačku koupila mamka,je fakt docela drahá.
Ale hlavně že je Anetka v poho,vono se to vždycky nějak udělá ![]()
jo tak moje mamka se taky snaží pomáhat jak může ale taky nejsou na tom finančně nejlépe, tedka si koupili byt takže splácí hypoteku, takže to taky mají na doraz a já navíc nechci s ní ždímat peníze
jsme 34 km od Brna, ale jelikož tedka jeste busem jezdit nemuzu sama, eusla bych to a s tim tlakem tak musime jezdit autem a to se jeste vice prodrazi no ikdyz ono to vyjde i na stejno za bus bychom taky dali ta jednu cestu 100kc na osobu ![]()
goldii píše:
Peti tak my na tom byli úplně stejně.To dojíždění každej den,bylo fakt dost náročný,teda hlavně finančně.Koukla jsem se ti do profilu odkaď jsitaky to nemáte zrovna kousek,my bydlíme kousek od Blanska.
Mně tu odsávačku koupila mamka,je fakt docela drahá.
Ale hlavně že je Anetka v poho,vono se to vždycky nějak udělá
Ahoj holky, já sice nemám doma nedonošeňátko, ale nadalo mi to a přečetla jsem vaši diskusi. Chtěla bych jen poradit Pettul, ten rodičák si vyřiď poštou. Já bydlím 400 km od místa trvalého bydliště a udělala jsem to tak, že jsem si tady u nás vyzvedla papíry, doma vyplnila, poslala notářsky ověřené kopie mojí občanky, rodného listu a rodného listu malé a bylo. I porodné jsem takto vyřizovala. Snad Ti ta informace maličko pomůže.
![]()
beckie děkuji moc za radu, nevěděla jsem že to takto půjde moc děkuji ![]()
beckie píše:
Ahoj holky, já sice nemám doma nedonošeňátko, ale nadalo mi to a přečetla jsem vaši diskusi. Chtěla bych jen poradit Pettul, ten rodičák si vyřiď poštou. Já bydlím 400 km od místa trvalého bydliště a udělala jsem to tak, že jsem si tady u nás vyzvedla papíry, doma vyplnila, poslala notářsky ověřené kopie mojí občanky, rodného listu a rodného listu malé a bylo. I porodné jsem takto vyřizovala. Snad Ti ta informace maličko pomůže.![]()
![]()
Neděkuj není zač, jde to, já jim ještě posílala k tomu takový vysvětlující dopis, proč to posílám poštou, ale to není třeba. Informuj se v místě bydliště, uvidíš že Ti pomůžou abys nemusela zbytečně nikam jezdit.
Přeju Tobě i Tvé holčičce hodně sil a hlavně abyste byly co nejdříve spolu.
![]()
Petull, gratuluju k narození Anetky! Je krásná.. a určitě jí tu na světě čeká spousta skvělých věcí, když sem tak spěchala ![]()
Držím palce, ať dobře prospívá a ať ji máš co nejdřív u sebe.
Petul, no existují i půjčovny odsávaček, ale asi se to finančně nevyplatí
Taky můžeš koupit odsávačku z druhé ruky, pokud ti to nebude vadit. Já tu svoji už prodala dál, myslím, že se to děje běžně.
S tím dojížděním je to naprd, nemůžeš třeba u nějaké kamošky v Brně čas od času zůstat? ![]()
Tak snad se ti podaří aspoň to porodné a rodičák vyřídit na dálku ![]()
tak mi jedeme za beruškou, už se na ni moc moc těšíme na klubíčko moje malinkatý
snad uslyšíme zase samé jen dobré zprávičky ![]()
machy na to půjčovné jsem se ptala, musím dát tři tisíce záloha což je pěkná blbost protože kdybych ty tři tisíce měla tak si ji koupím a nebudu si ji půjčovat že jo
mě nevadí kdyby byla z druhé ruky ale vadí mi ta doba než to dojde, navíc když jsou tam dneska ještě ty svátky
bohužel kamarádku sice v brne mam a bydli tam ale na koleji v jednom kamrlicku takze to by asi neslo bohužel ![]()
Machalka píše:
Petul, no existují i půjčovny odsávaček, ale asi se to finančně nevyplatíTaky můžeš koupit odsávačku z druhé ruky, pokud ti to nebude vadit. Já tu svoji už prodala dál, myslím, že se to děje běžně.
S tím dojížděním je to naprd, nemůžeš třeba u nějaké kamošky v Brně čas od času zůstat?
Tak snad se ti podaří aspoň to porodné a rodičák vyřídit na dálku