Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
petullle píše:
machy na to půjčovné jsem se ptala, musím dát tři tisíce záloha což je pěkná blbost protože kdybych ty tři tisíce měla tak si ji koupím a nebudu si ji půjčovat že jomě nevadí kdyby byla z druhé ruky ale vadí mi ta doba než to dojde, navíc když jsou tam dneska ještě ty svátky
bohužel kamarádku sice v brne mam a bydli tam ale na koleji v jednom kamrlicku takze to by asi neslo bohužel
Machalka píše:
Petul, no existují i půjčovny odsávaček, ale asi se to finančně nevyplatíTaky můžeš koupit odsávačku z druhé ruky, pokud ti to nebude vadit. Já tu svoji už prodala dál, myslím, že se to děje běžně.
S tím dojížděním je to naprd, nemůžeš třeba u nějaké kamošky v Brně čas od času zůstat?
Tak snad se ti podaří aspoň to porodné a rodičák vyřídit na dálku
No, tohle byla zrovna investice, která se u nás hodně vyplatila… Teda především, že jsem malou mohla plně kojit a ještě kojím (už má 20m., 17k.v.)… Ale samozřejmě se mi to i finančně mnohonásobně vrátilo… Já si koupila tu nejdražší odsávačku od aventu a udělala jsem moc dobře…
S medelou jsem odsávala v porodnici, vždycky když jsem byla u malé na návštěvě a musím říct, že to je přece jen trochu rozdíl… Ale když někomu jde odsávání snadněji, tak asi medela stačí… ![]()
tak jsme se vrátili a máme jen samé dobré zprávičky ![]()
beruška naše bojuje, pan doktor nás moc potešil, beruška je bez problémů, potravu už začala přijímat dobře, už papáme 12ml co 2 hodinky, a blížíme se k hraniční standartní dávce mlíčka a v brzkých dnech nám odeberou výživu kanylkou, kterou máme zavedenou do pupíčku a bude papkat už jen mlíčko ![]()
jsem moc moc ráda ![]()
přidala jsem fotečky do své fotogalerie
jednu tu dám na ukazku
jak spokojeně spinká, zrovna dostala mlíčko ![]()
Petul, neznala jsem přímo ty podmínky půjčení, ale takhle je to fakt na palicu, to je moc velká záloha
Tak zkus mrknout třeba na MMB nebo Aukro, třeba by se ti poštěstilo najít i někoho z Brna a mohla bys mít tu odsávačku doma skoro hned ![]()
Gratuluju k dobrým zprávám, Anetka je šikulka
![]()
Peti, to jsou krásné zprávičky a Anetka vypadá den ode dne líp, mám radost za vás ![]()
Koukni, tady jsem na MMB něco našla, je to v Brně, tak bys ji mohla mít snad brzy, já mám medelu mini elektric a jsem nadšená, mám i ruční medelu, tu jsem používala u Vincenta, ale teď mám málo mlíka, tak jsem si pořídila tu mini elektric a neměnila bych za ruční.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Petulli,
napsala jsem Ti SZ + posílám Ti odkaz,kde jsme my ![]()
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Anetka,
je kouzelná a velká bojovnice.Úžasně to zvládá
Krásné fotky! Jen tak dál!
Nám se narodil Kristiánek v květnu 2008, ve tt 29, s PH 1300g.K.chytal jednu infekci za druhou a byl na to velmi špatně.Dnes je K.čipera kluk ![]()
Určo se ozvi na BC či FB vše v SZ ![]()
Peti Anetka je šikulka
a móc pěkná.Já už jsem skoro zapomněla že i náš byl takovej drobek.
A na to odsávání je lepší elektrická,přece jenom budeš odsávat zruba 2měs a ruční to moc dobře nejde,měla sem jí půjčenou,pak sem právě kupovala tu elektr.
tady je Ráďa čerstvě po narození
tak dnesni zpravicky :
ahojky tak jsme se vratili domu
a musim hlasit jen same skvele zpravicky, anetka je dle doktoru na jipru nejhodnejsi miminko, a taky prvni adept na to aby ji predelali na oddeleni pro mene rizikove miminka, ktere nejspise nastae mozna uz zitra a nebo tento tyden
kde už si konečně budu moct pochovat moji berušku
a muzeme zacit s klokankovanim ![]()
beruska zacla krasne papkat, vcera ji zvysili mlicko na 12ml cely den a vsechny krasne prijmula, dneska už zvysili na 13ml a vecer pry daji 14ml, pribrala už ze včerejška 10g čili nyní má 790g ![]()
už dýchá bez jakkykoliv podpory kyslíku, cili dycha uplne stejny vzdousek jako my ![]()
neuverite mi ale ona se normalne usmála
to bylo krasny asi tak 4×, manža ji lechtal na nosánku
nevěřila bych že tak maličké miminečko se umí smát ![]()
a je to taky cestovatel dneska byla nějaká akční, v inkubatoru se svym zeprenim posunula zcela o 10cm dolu, a nezdá se to ale v ruckach ma opravdu silu a hlavicku zvedala jakoby pasla konicky, uz takhle malicka, bylo na ni videt ze je uz nevrla ze ma hladik, chuderka malicka pak s toho dostala jeste na 10 minut skytavku a bylo slyset az ven z inkubatoru to jeji krásný skytani, uplne jsme se smali prdelce bylo to tak rozkosný ![]()
fotečky budu mit az zitra manzel odjel zase hrat a fotky nechal v mobilu ![]()
ty jo rada měl taky tolik vlásků ![]()
goldii píše:
Peti Anetka je šikulkaa móc pěkná.Já už jsem skoro zapomněla že i náš byl takovej drobek.
A na to odsávání je lepší elektrická,přece jenom budeš odsávat zruba 2měs a ruční to moc dobře nejde,měla sem jí půjčenou,pak sem právě kupovala tu elektr.tady je Ráďa čerstvě po narození
Peti Anetka je fakt šikulka.No vono se říká že holky jsou větší bojovnice ![]()
A můžu se zeptat kde malá teď leží? protože píšeš že ji už brzo přeloží,a náš teda byl v inkubátoru na jipce asi 1měsíc.Pak byl už přeložený přímo do postýlky.
Je to v prvním patře hned ty první dveře u výtahu? Nebo je tam ještě nějaký oddělení?
Petul, to je super, že se Anetce tak daří, na intermediárce si ji víc užiješ
Taky mám vyfocenou malou, jak se v inkubátoru směje, ale není to ještě vědomé ![]()
Ahoj Petuli,
nakukuju a jdu te podpořit..mám chlapečka bude mu 17 mesícu a narodil se ve 28+3 tt..váha 1280g 38 cm..
čtu žer řešíte odsávačku..já ze začatku mela ruční Aventku..bolí sice časem ruce,ale vytahla jsem i to,co elektrickou nešlo..
používala jsem ji i soubežne s elektrickou..
dobrý je tA Medela .. já koupila BABY ONO..vyšla cenove nejlíp,kolem 1200 kč..taky jsme řešili v té dobe finance..je toho moc na vyřizovaní a placení a to dojíždení stojí hodne penízku..
odsávala jsem do 11 mesícu..plné dávky a vozila jsem ješte do neonatologie u nás mimískum..a to díky té ruční odsávačce..pak jsem chytla tak desný zánet a tekla mi čistá krev 14 dní,že mi to dr zakázal a dal léky na zastavení laktace..
jak píšeš je Anetka moc šikovná holčička a zvládá to víc než dobře,tak přeju at se Vás drží už jen samé štestí ![]()
jinak se potkáme určite na BC diskuzi ![]()
ahojky holky jsem tu jenom na rychlo ale jsem přeštastna dneska jsem poprvé drzela v naruci svoji berusku to bylo strasne tak nadherny , uz ji vyndali kanylku a papa uz jen mlicko po 15 ml dnes cely den, pribrala od vcerejska neuveritelnych 40g cili uz ma 830g a brzičko pujde na intermediar, jinak klokankovat uz bude kazdy den
nestiham podat vice informaci mam tu mamku musim se ji venovat ale chtela jsem abyjste o tom vedeli
dělá nehorázné rychle pokroky šikulka moje ![]()
krásná fotka..uplne se mi vybavilo naše první klokánkování..uvydíš ted jaké budou pokroky..jak ji to nastartuje a pomuže..malá je nádherná princezna a fakt moc šikovná..tak tuky tuk ![]()