Koupaliště

38
2.7.10 12:07

Koupaliště

Ahoj maminy,mám měsíční mimčo a chtěla jsem se zeptat od kdy jste začali chodit s mimčem na koupaliště (samozřejmě do stínu) mě to příjde ještě moc brzy,mám strach aby se nepřehřál a nedošlo k dehydrataci.Mám ještě 7,5 letého hošana a ten je nešťastný když mu řeknu,že na bazén ještě malý Honzík nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
2.7.10 12:15

já loni nechodila ale protože jsem to nezvládla :lol: :lol: pokud v pohodě kojíš tak bych klidně vyrazila pokud tedda budem tak do 30 stupňů pak už by tam na něj asi bylo fakt teplo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
2.7.10 12:19

Měsíční miminko bych na koupaliště nebrala.
Je to určitě nefér vůči staršímu, ale stejně si nedovedu představit, jak bys dávala pozor na 7-leté dítě a přitom se ještě věnovala malému a kontrolovala ho.
Nemáš možnost staršího na koupák poslat s tatínkem nebo s babičkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
2.7.10 12:24

jo jo půjde s tatínkem at se chlapi vyřádí ikdyž tatínek ta vedra vyloženě miluje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.7.10 12:32

Ještě jestli můžu poradit, zkus se vyhnout zdůvodnění, že malý tam nemůže (aby to ten starší nebral tak, že nemůže kvůli bratříčkovi). Zkus najít jiný důvod ;) . Ono taky zaleží na tom, kde byste tam byli a jak máte doma. Když byla Anežka malinká, bydleli jsme v centru Prahy a doma bylo rozhodně hůř než venku ve stínu. V šestinedělí bych asi nikam mezi větší množství lidí nechodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
2.7.10 12:40

Já jsem loni na koupaliště s prckem chodila. Malý mi tam krásně spal a já se tak mohla věnovat staršímu. Ale je pravda,že jsme chodili na malé koupaliště a taky se tam hodně známe, takže když jsem byla se starším ve vodě, tak známá koukla na prcka a když se např. chrul, tak na mě zavolala.
S těma teplotama je to těžké, tak třeba aktuálně máme venku ve stínu 27st. a doma v obýváku 28st., takže jsem stejně s dětma skoro celý den venku. Tam se alespoň trošku"hýbe"vzduch.
Jinak samozřejmě jsme nechodili přes poledne. Většinou buďto dopoledne před spaním a nebo odpoledne po spaní (to bylo tak kolem třetí).
Letos už je to horší, oba chtějí být ve vodě, nespí ani jeden a to hlídání je děs. Ale i tak se to dá zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
2.7.10 12:48

Přesně na tohle jsem se chtěla zeptat i já. My jsme měli měsíc před 4dny a taky pořád přemýšlím kdy už by se tam dalo jít. Já teda nemám starší děťátko kvůli kterýmu bych tam chtěla,chci tam kvůli sobě,miluju vodu a trpím když si nemůžu zaplavat:( Určitě si říkám,že až po 6nedělí a zajímalo by mě co mi na to řekne doktorka,jestli už bych se pak mohla vykoupat. Máte některá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
2.7.10 12:54
pomni píše:
Přesně na tohle jsem se chtěla zeptat i já. My jsme měli měsíc před 4dny a taky pořád přemýšlím kdy už by se tam dalo jít. Já teda nemám starší děťátko kvůli kterýmu bych tam chtěla,chci tam kvůli sobě,miluju vodu a trpím když si nemůžu zaplavat:( Určitě si říkám,že až po 6nedělí a zajímalo by mě co mi na to řekne doktorka,jestli už bych se pak mohla vykoupat. Máte některá zkušenost?

Pommi, já ti nevím, asi nejsem stejné povahy, já naopak koupaliště k životu nepotřebuji, naposledy jsem na něm byla před dvěma lety (ještě jako těhotná).
Já bych si netroufla měsíc po porodu jít na koupák, jednak jsem měla děsně vytahané břicho a taky bych měla strach z infekce. Přijde mi, že „spodek“ ještě není úplně zahojený, ono na tom 6-nedělí asi něco bude.
Max jsem se chodila zchladit do bazénu k našim.
Uvidíš, co ti řekne Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
2.7.10 12:59

Já osobně bych do vody měsíc po porodu nevlezla. Nejdřív po šestinedělí (po kontrole u gynekologa, abych si byla jistá, že už je vše v pořádku) a jedině do kontrolované vody.
Ale na otázku jestli s mimčem na koupaliště nebo ne se spíš zeptám, chodíš na procházky? Jakej je rozdíl mezi „procházkou“ a „koupalištěm“? Podle mě totiž žádnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.7.10 13:06
Ywett píše:
Ale na otázku jestli s mimčem na koupaliště nebo ne se spíš zeptám, chodíš na procházky? Jakej je rozdíl mezi „procházkou“ a „koupalištěm“? Podle mě totiž žádnej.

Něco podobného jsem chtěla napsat - jestli je na koupališti stín, tak nevidím žádný problém. My máme zahradu a Samík prospal pod stromem celé minulé léto. A jestli je pod stromem doma na zahradě nebo na koupališti mi přijde úplně jedno (a tomu mimču zřejmě taky) :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
2.7.10 13:08
Angua píše:
Ywett píše:
Něco podobného jsem chtěla napsat - jestli je na koupališti stín, tak nevidím žádný problém. My máme zahradu a Samík prospal pod stromem celé minulé léto. A jestli je pod stromem doma na zahradě nebo na koupališti mi přijde úplně jedno (a tomu mimču zřejmě taky) :lol: :lol: :lol:

V tom případě závidím stín na koupališti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
2.7.10 13:09

Ahoj, my byli asi 14 dni po porodu a dnes jdeme zase. Se starsim byl manzel, mimi v kocaru ve stinu celou dobu spalo, 1× kojeni.
Byli jsme na Petynce v Praze, kde je kolem les, u nas nebyli zadni lidi. ja ve vode teda nebyla, nejdu ani dnes.
Sama bych ale nesla, pac bych draka dvouletaka neuhlidala :mrgreen:

Příspěvek upraven 02.07.10 v 13:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.7.10 13:12
Cappy píše:
Angua píše:
Ywett píše:
Něco podobného jsem chtěla napsat - jestli je na koupališti stín, tak nevidím žádný problém. My máme zahradu a Samík prospal pod stromem celé minulé léto. A jestli je pod stromem doma na zahradě nebo na koupališti mi přijde úplně jedno (a tomu mimču zřejmě taky) :lol: :lol: :lol:
V tom případě závidím stín na koupališti

Tak zakladatelka psala, že bude ve stínu, z toho jsem vyšla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
2.7.10 13:15
Angua píše:
Tak zakladatelka psala, že bude ve stínu, z toho jsem vyšla :mrgreen:

Já jsem, co se týče, koupaliště, asi až moc úzkostlivá, vždy mi v hlavě vyskočí milion důvodů, proč tam s malým dítětem nejít no :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.7.10 13:19

Cappy, to já bych měla spíš strach teď, než s miminkem - to leží v kočárku a když je někde mimo „hlavní trasu“ ve stínu, tak je mu to podle mě jedno. Snad jedině kdyby tam hrála nějaká hlasitá hudba, to by mi vadilo.

Já teda na koupaliště taky nějak nechodím bo mě to tam nebaví, když tam nic není (myslím, že je tam jenom bazén s vodou bez „atrakcí“), ale pamatuju si odpadky, vajgly, pobíhající děti… Teď bych měla strach, že mi tam Samík něco pojí nebo ho nějací honící se šílenci pošlapou. S ležákem ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí