Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky. Moje dcera od narození ráda zaspává s plinkou u obličeje. Jednou jsem se na ni došla podívat, jestli už spí a měla plinku přes celý obličej, a celá se třásla a vydávala takové zvláštní zvuky
. Přijde mi to, jak kdyby se „ráda bála“. Nevím, jak to popsat lépe
.Tak jsem jí tu plinku dala z obličeje pryč. Ale jak je větší, a umí si ji dát sama kam chce, tak to dělá třeba i 10krát za sebou. A já jen chodím jak blázen a sundávám jí tu plinku z obličeje, protože se bojím, aby se neudusila
. Nevíte, co to může být??? Nemáte s tím nějaké zkušenosti??? Díky moc
ale to mají mimča rády
dělaly to obě ségry děti, dělá to i moje, ale bez zvuků
no, spíš bez ní špatně usíná, někdy chce i pevněji sevřít s plenkou přes obličej a pak usne na to šup
Myslím, že jim to dává pocit bezpečí, jako v bříšku.
U nás se to mu říká „chumlačka“.
Dělal to Libča, Linda ji taky má. Příjde mi, že jsou s tím jako v bezpečí. Šmudlaj si to po obličeji.
Libča ji měl skoro do 4 let
Dneska ještě když mu není nějak dobře nebo je mu smutno, sebere ji Lindě ![]()
Ježííííš už teď si připadám jako blázen. Já myslela, že má malá nějakou úchylku a ono to miminka mají rády
. Mně spíš přijde divné, že u toho vydává takové zvláštní zvuky, ale co? Neplače, dělají to ostatní miminka, tak ji nechám
.
Ahoj, tak naše malá nejen plínku, ale cokoli hadrovýho, třeba když jí na přebalováku svléknu pyžamko a beru třeba novou plínku, sáhne si pro to pyžamko a dá si ho na hlavu
Plenku si cpe na hlavu skoro pořád.. Někdy u toho tak divně funí a když jí chci plínku stáhnout, koukám, že si jí strčila do pusinky a drží ji dásněma
Tak jsem ráda, že to dělají i jiná miminka! ![]()
Jéé to u nás taky zabírá. Akorát jsme postupem času vyměnily plenku za takového toho speciálního muchláčka z DM
Je to takovej mazlicí hadřík do postýlky. U nás se tomu říká „chmoustalka“.
Misburko a to třesení a zvuky dělá nějak pravidelně? Nebyla to jen shoda okolností. U nás probíhá muchlání potichu, maximálně s běžným broukáním.
honey_star píše:
Jéé to u nás taky zabírá. Akorát jsme postupem času vyměnily plenku za takového toho speciálního muchláčka z DMJe to takovej mazlicí hadřík do postýlky. U nás se tomu říká „chmoustalka“.
Misburko a to třesení a zvuky dělá nějak pravidelně? Nebyla to jen shoda okolností. U nás probíhá muchlání potichu, maximálně s běžným broukáním.
Težko říct, třeba je to jen výraz spokojenosti, každé miminko je jiné. Když zkusíš pod tu plínku opatrně nakouknout, vypadá klidně a šťastně? Jestli se jeví spokojená, tak bych to neřešila.....
..tak u nás je to to samé,taky má ráda plínku i kdyz jsem jí koupila na žmoulání žmoulacího medvídka
A když s nikčou blbnu a jakoby přes ní tu plínku hazím,tak to má ráda..taky klepe nozickama i ručičkama a směje se tomu ![]()
honey_star píše:
Težko říct, třeba je to jen výraz spokojenosti, každé miminko je jiné. Když zkusíš pod tu plínku opatrně nakouknout, vypadá klidně a šťastně? Jestli se jeví spokojená, tak bych to neřešila.....
když nad tím tak uvažuji,tak malá ze začátku,taky házela ručičkama,když si plínku hodila přes obličej,jakoby zkoušela co to udělá,ale po chvíli si jí sama sundala a smála se.jinak teda zvuky u toho nevydávala.
Ahoj,my nemáme plínku,ale už dlouho polštářek…bez něj prostě neusne,neuklidní se nic…mudlá ho,dává si ho na obličej…musí ho prostě mít a to i za cenu,že je právě vyndaný z pračky a mokrý…
nic úchylného nebo neobvyklého to určitě není, neboj. Miminka mají prostě tyhle hadříky rády ![]()
mě to taky dělali obě děti, sice bez zvuků, ale dělali, s krásně u toho usnuli..