Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dělala jsem v ústavu, Downa většinou poznají hned po narození, protože má dost typické vnější znaky.. jinak vyplazování jazyka nic neznamená, to dělají všechna mimina…
spíš jsou mimča, kterým prostě nechutná, najdeš tu víc takových diskuzí, zkus pohledat o nejedlících…
Ty jejich obličejíky jsou už v miminkovském věku nezaměnitelné, myslím, že by si toho už všimla lékařka nebo i ty.
@martina.se píše:
Dělala jsem v ústavu, Downa většinou poznají hned po narození, protože má dost typické vnější znaky.. jinak vyplazování jazyka nic neznamená, to dělají všechna mimina…spíš jsou mimča, kterým prostě nechutná, najdeš tu víc takových diskuzí, zkus pohledat o nejedlících…
Já už hledala i v diskuzích o nejedlících a nic…:-( malá má 3 měsíce a nemá od porodu ani kilo na hoře
a doktoři mě straší vším možným a já jen doufám, že prostě nemá potřebu jíst, že jí to stačí
Jo ještě že prý má nízko posazený uši
holky můžu dát fotku a juknete na ni ![]()
Jsou případy, kdy se to pozná v porodnici a jsou případy, kdy se na to přišlo klidně i v roce věku dítěte…
Šupni fotku, nebo pošli jako zprávu… jinak záleží na mnoha dalších věcech - kolik zbaští a pod…
@Anett07 píše:
Ahoj holky potřebovala bych poradit. Má dítě s downovým syndromem problémy s jídlem? Nechutenství, nebo prostě nechce jíst a tím pádem neprospívá? Mám 3měsíční holčičku s neprospíváním, pořád se neví proč…po novém roce máme nástup do nemocnice na vyloučení metabolockých vad a právě i k vyloučení downova syndromujá teda na ni nevidím nic jiného
ale mám strach a šílenej. Do této doby nikdo o downu nemluvil. Nevím jak to poznat.Jak třeba vypadí kožní řasa u oka.Jo a malá mi začala vyplazovat jazyk
ale to je tak týden
a kojíš??? nebo čím ji krmíš…ale asi už jsi toho vyzkoušela víc že? když ani doktoři nevědí
Váha teda nic moc ale na DS bych to neviděla, možná nějaká alergie
. DS poznají hned, to je tak nezamněnitelné že to je poznat na první pohled. Fotku dej ![]()
Tak třeba tady jedna fotečka. Jsme na UM a vyzkoušela jsem opravdu všechno ale ona sní 60 a má dost
@Michaela1982 píše:
Neřekla bych, že má DS. Pro klid jděte na genetické testy
3 ledna máme nástup do nemocnice
a testy nám udělají
Viděl ji neurolog a ten nic neříkal
Panejo, ten Jiří Šedý… To jsem netušila, že lidé s downem mají takové možnosti se vypracovat (ve smyslu, že tam někdy ten potenciál je).
Znám jenom herečku, která hraje downíky. Myslela jsem si, že ji nějak maskují (nojo, ty staré názory), ale ona fakt downík je http://www.youtube.com/watch?…
@Brokianaa Dobře, že o tom mluvíš. V mé generaci to bylo tabu.
A fakt neexistují nějaké „mírnější formy“? Co třeba ta herečka? Připadá mi dost v pohodě.
Mám kamarádku, která má v pěstounské péči holčičku. Vypadá trochu jako downík, ale prý není. Je ale přesně na hranici retardace (já bych to nějak nepoznala, za mých mladých let se říkalo, že „moc rozumu nepobrala, ale je hodná“)
@Anett07 píše:
Tak třeba tady jedna fotečka. Jsme na UM a vyzkoušela jsem opravdu všechno ale ona sní 60 a má dost
nevypada, neboj se
JÁ si to tedy netroufám odhadnout, znám tři dětičky, a na těch je to vidět na první pohled.Ale ,dcera s nimi občas pracuje a tvrdí, že tvoje miminko to nemá.