Downův syndrom - rozpoznání kdy?

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.3.19 22:15

@Talitha doktorka mi právě říkala, že to je jen kosmeticka vada a že to má třeba dilip kankovsky. Říkala jsem ai zase, že kdyby měla podezření na DS, tak by mi doporucila udělat testy. Takhle mi jen řekla, že je to estetický. Viděl ho i primář nemocnice, protože si ho zavolala, nejdřív jsem myslela, že kvůli bronchtide, s kterou jsme tam byli, ale pak mi došlo, že mu koukal hlavně na oči a trepotal mu rukama. A poté, co odešel, tak se akorát zeptala, jestli ma někdo v rodině kožní řasu.

• Citovat
  • Upravit
11620
8.3.19 10:39

Na ŽÁDNÉ testy nechoď! DS se vyznačuje mnoha znaky, už by si toho lékaři všimli. Tvoje dítě se vyvíjí standardně, žádné potíže nemá, na co testovat? Teoreticky by mohl být mozaikou, jak tu někdo psal, ta pokud vím vznikne tak, když dítě pohltí během embryonálního vývoje své dvojče, které má DS. Pravděpodobnost tedy mizivá. Spíš má prostě jeden atypický znak - stigma, stejně tak jako jsou lidé s opičí rýhou na dlani a jsou zdraví. Klid matko :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.3.19 10:57
@Anonymní píše:
@Talitha doktorka mi právě říkala, že to je jen kosmeticka vada a že to má třeba dilip kankovsky. Říkala jsem ai zase, že kdyby měla podezření na DS, tak by mi doporucila udělat testy. Takhle mi jen řekla, že je to estetický. Viděl ho i primář nemocnice, protože si ho zavolala, nejdřív jsem myslela, že kvůli bronchtide, s kterou jsme tam byli, ale pak mi došlo, že mu koukal hlavně na oči a trepotal mu rukama. A poté, co odešel, tak se akorát zeptala, jestli ma někdo v rodině kožní řasu.

Klid. I doktorka ti říká, že je dítě v cajku, ne :kytka:
Kožní řasu má moje kamarádka a vystudovala dvě vysoké. Zřejmě nějaké zapomenuté asijské geny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
1.4.19 09:58

U nás vše probíhalo dobře. Screening riziko 2:3365, až u druhého screeningu zjištěna dilatace ledvinových pánvicek a doporučen odběr plodové vody. Prokázán Dawnuv syndrom. Porodila jsem ve 23 tt a nikomu nepreji tohle zažít. Jsem měsíc po revizi a stále vnitřně trpím :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
1.4.19 10:04
@Anonymní píše:
@Brokianaa taky mi to přišlo zvláštní. Hlavně jsme byli hospitalizovani kvůli bronchtide a vidělo ho celkem asi 5 lékařů a nikdo nic neřekl. Jen doktorka na příjmu, že si toho všimla hned. Když se dívám na jeho fotky, tak mi nekterych přijde, že ma rysy DS, ale pak je spousta fotek, kde bych řekla, že ty rysy nemá. Asi to hodně zkresluji ty šikmé oči. Přikládám i pár fotek. Dle mého laickeho oka vidím nějaké rysy DS pouze na první fotce,ale člověk tomu nerozumí, nikdy se s touto nemocí nesetkal.

Naprosto zdravé a krásné miminko. Klid maminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
3.5.19 05:09
@Leever píše:
U nás vše probíhalo dobře. Screening riziko 2:3365, až u druhého screeningu zjištěna dilatace ledvinových pánvicek a doporučen odběr plodové vody. Prokázán Dawnuv syndrom. Porodila jsem ve 23 tt a nikomu nepreji tohle zažít. Jsem měsíc po revizi a stále vnitřně trpím :,(

No vidis a ja mela riziko 1:35000 a mam downika :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí