Downův syndrom - rozpoznání kdy?

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anett07
28.12.12 11:38

Děkuju moc holky :andel: já taky doufám, že je v pořádku. A nevíte jak te´d tu fotku smazat?

• Citovat
  • Upravit
9879
28.12.12 11:53

Mě malá přijde úplně normální je v pořádku jen vyhublá neboj. Mám okolo sebe asi 4 páry co mají takto postižené děti a věř mi že to jde hned poznat.

Jinak s tim nechutebstvim. Přesně tohle měl můj streja on prostě jako mimino nejedl. Pak doktorka poradila krmit ve spaní. Prostě když usnul hned mu šoupli mlíko. Klidně po dvou hodinách. Když byl starší tak kaši a prý žil jenom z toho. Trvalo to asi do roka. Nakonec se z toho dostal ale málem šel do nemocnice protože prostě nepřibíral a prý by umřel hlady.Zkus malou krmit ve spaní kdykoliv usne tak jí šoupni lahev. At vypije 60ml ale po dvou hodinách. V noci to bude asi náročné ale kdyby to pomohlo se vyhnout nemocnici byla by to výhra. Moc vám držim palce at se to zlepší a malička začne papat pěkně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.12.12 11:57
@Anett07 píše:
Děkuju moc holky :andel: já taky doufám, že je v pořádku. A nevíte jak te´d tu fotku smazat?

To je hezká holčička :srdce:
Zkus napsat adminovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.12.12 12:15

HELE A CO OPIČÍ RÝHA V DLANI? kOUKNI JÍ DO RUKY. normálně tam máme dvě jednu z leva a jednu zprava, opičí rýha je jedna přes celou dlaň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
28.12.12 12:19
@Anett07 píše:

Chci tě uklidnit. :hug: můj syn špatně prospíval do toho mu rostla hlavička rychleji než tělo byl hubený a měl těžkou hlavu, nepásl a jeho psychomotorický vývoj byl dost opožděný, v roce nám doporučili genetické testy kde chtěli vyloučit i DS, má širší kořen nosu kulatou hlavu… genetické testy ukázali to že je uplně v pořádku :srdce: ty nervy nepřeju nikomu. :? Uplně vím jak se cítíš. kolik Váží maličká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
28.12.12 12:33

@terinka4444 Ano, máš pravdu. Ale tento znak může mít člověk i zdravý. Říká se tomu stigma, jestli si dobře vzpomínám. To samé platí pro nízko posazené uši. Miminko na fotce na první pohled jako down rozhodně nevypadá. Zakladatelko, nepozoruj malou a počkej na seriozní vyšetření, i když je to těžké. Takhle se nervuješ a stejně nic nevyvěštíme :?. Přeju, ať máte výsledky brzy a je vše ok :hug: :hug:. Zkus to krmení ve spánku. Fotku smažeš, když na ni klikneš. Někde na obrazovce bys měla mít Smazat fotku, nebo tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anett07
29.12.12 10:59
@oblacek píše:
Chci tě uklidnit. :hug: můj syn špatně prospíval do toho mu rostla hlavička rychleji než tělo byl hubený a měl těžkou hlavu, nepásl a jeho psychomotorický vývoj byl dost opožděný, v roce nám doporučili genetické testy kde chtěli vyloučit i DS, má širší kořen nosu kulatou hlavu… genetické testy ukázali to že je uplně v pořádku :srdce: ty nervy nepřeju nikomu. :? Uplně vím jak se cítíš. kolik Váží maličká?

maličká váží te´d na 3 měsících 4230 a porodní měla 3320 :-( takže žádná sláva

• Citovat
  • Upravit
Anett07
29.12.12 11:00
@terinka4444 píše:
HELE A CO OPIČÍ RÝHA V DLANI? kOUKNI JÍ DO RUKY. normálně tam máme dvě jednu z leva a jednu zprava, opičí rýha je jedna přes celou dlaň.

Tak to nemá

• Citovat
  • Upravit
11620
29.12.12 12:05
@Anett07 píše:
maličká váží te´d na 3 měsících 4230 a porodní měla 3320 :-( takže žádná sláva

No tak to fakt není žádná sláva. Držím palce ať je ok. Až teď jsem si všimla, že píšeš jako anonymní uživatel, takže sama fotku opravdu nesmažeš. Jediná možnost je tak obrátit se na adminy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.12.12 15:54

Ahojky držím pěstí at jste zdraví jinak malá když se narodila měla 3360g a ne 3měsících 4150g taky nic moc spousta vyšetření :nevim: snad každá UM vyzkoušená a nic doktoři taky na nicnepřišly tak do tet nevíme proč tot ak bylo jinak tet jí je 11let a je zdrá jak rybka a dlabe za 2děti ale pořád hubenounká má 148cm a 30kg myslím že jsou prostě lidi kteří nikdy byculatí nebudou a jsou takoví od miminka ;).koukala jsem i na foto hodně jsme o DS přečetla jelikož jsme měli taky podezření na malou od bratra a přišli stím na 6 měsíci měla nízko posazené uši šikmé očka a ž genetika ukázala že je v pořádku taky se všem ulevilo :dance: ale byla to muka, podle fotky prostě vypadá jako normální, krásné miminko :srdce:.tak se drž a moc otom nepřemýšlej radši počkat na doktory a nestresovat se malá to vše cítí :hug:,vím že se to lehce napíše nebo řekne nejde to jen tak hodit za hlavu :roll:.holky držte se yt vše dopadne jen a jen nejlépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
29.12.12 18:02

Nečetla jsem všechno…nicméně podle fotky teda podle mě DS nemá… Koukni na mé fotky do alba - mám downíka a ty rysy tam prostě jsou vidět… Na tvojem miminku na obličejíčku nic nevidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8268
29.12.12 21:24
@terinka4444 píše:
HELE A CO OPIČÍ RÝHA V DLANI? kOUKNI JÍ DO RUKY. normálně tam máme dvě jednu z leva a jednu zprava, opičí rýha je jedna přes celou dlaň.

já jí na ruce mám a ds rozhodně ne, takže to není tak důležitej znak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.12.12 21:27
Je to důležitý znak, dneska se chodí na genetiku ihned jako novorozeňátko, pokud je ta rýha na ruce, netvrdím a to nikdo, že každý, kdo ji má, trpí DS, ale bývá to časté.
@kikinka7550 píše:
já jí na ruce mám a ds rozhodně ne, takže to není tak důležitej znak ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8268
29.12.12 21:30
@terinka4444 píše:
Je to důležitý znak, dneska se chodí na genetiku ihned jako novorozeňátko, pokud je ta rýha na ruce, netvrdím a to nikdo, že každý, kdo ji má, trpí DS, ale bývá to časté.

i když tě%d mi došlo, že malej mě zvýšený šíjový projasnění a to je taky jeden znak ds ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
29.12.12 22:27

Znaků DS je spousta a spoustu z nich má i „normální“ člověk…
To co bije do očí už v porodnici neonatologa jsou šikmo posazené oči, kožní řasa ve vnitřním koutku, již zmíněná rýha, rohlíčkový malíček, menší níže postavená ouška, sploštělý obličej a hlavně celková hypotonie… Miminka s DS i jinak pláčou, jsou většinou takové hadrové panenky…jako umí zatnout svalíky, ale když spinkají jsou takové placičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí