DPČ při rodičovské dovolené

50
13.9.17 18:50

DPČ pri rodicovske dovoleine

Holky chtela jsem poprosit o radu. Jsem na rodicaku a chodím si privydelavat na DPČ. Měsíčně mam tak kole 60 hodin. Je nekde omezeno kolik hodin mužu dělat ročně? Jedna paní mi tvrdila ze 300 hodin ročně. Což uz mam urcite presvihle.:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8491
13.9.17 18:51
@sloniiik píše:
Holky chtela jsem poprosit o radu. Jsem na rodicaku a chodím si privydelavat na DPČ. Měsíčně mam tak kole 60 hodin. Je nekde omezeno kolik hodin mužu dělat ročně? Jedna paní mi tvrdila ze 300 hodin ročně. Což uz mam urcite presvihle.:(

300 hodin je limit pro DPP, limit pro DPC je tusim 20 hodin tydne.

PS - z DPP prijmu pokud mas do 10 tis. mesicne se neplati dane ani pojisteni. Nevyplatilo by se ti aspon tech 300h odpracovat kazdy rok na DPP a pak teprve prejit na DPC? Pokud mas mesicni prijem >10 tis., tak nic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
13.9.17 19:05

Není omezeno kolik hodin si můžeš vydělat na rodičáku, jen se potom částka nad 10 000 daní ale v tom bych problém neviděla. Každý zaměstnanec přece odvádí daně ;-) ale o rodičák nepřijdeš jestli ti jde o tohle, o ten bys přišla jen kdybys dítě do dvou let dávala do jeslí dýl než 20hodin měsíčně ;-) jinak když máš zajištěné hlídání a nebo dítě už starší tak žádné omezení není ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
13.9.17 19:45
@Korculalala píše:
Není omezeno kolik hodin si můžeš vydělat na rodičáku, jen se potom částka nad 10 000 daní ale v tom bych problém neviděla. Každý zaměstnanec přece odvádí daně ;-) ale o rodičák nepřijdeš jestli ti jde o tohle, o ten bys přišla jen kdybys dítě do dvou let dávala do jeslí dýl než 20hodin měsíčně ;-) jinak když máš zajištěné hlídání a nebo dítě už starší tak žádné omezení není ;-)

To co píšeš, není pravda. Daně se platí v každém případě (jen pokud je podepsané prohlášení poplatníka, tak se uplatňuje sleva na dani a pak při nízkém výdělku vyjde daň = 0 Kč). Limit 10 tis. Kč se týká DPP a platby sociálního a zdravotního pojištění. A druhou špatnou informací je, že dítě nesmí být v jeslích více než 20 hodin - limit je 46 hodin měsíčně.

@sloniiik Zakladatelko, při rodičáku není žádné omezení výdělku ani počtu odpracovaných hodin, je omezená jen docházka do jeslí nebo obdobného zařízení u dítěte mladšího 2 let na 46 hodin měsíčně. Na DPČ můžeš pracovat v průměru max. 20 hodin týdně (ale klidně jeden týden 10 h a druhý týden 30 h). Sociální a zdravotní se odvádí od výdělku 2500 Kč. A s tou DPP je to pravda, že by se ti mohlo vyplatit ji využít na těch 300 hodin, jelikož se sociální a zdravotní odvádí až od výdělku vyššího než 10 tis. Kč. Ale s tou daní je to jak jsem psala výše, ta se odvádí vždy, jen je možné uplatnit slevy, pokud podepíšeš prohlášení poplatníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
15.9.17 11:37

@Lendeš a zase ona… Já se opravdu sporadicky přihlásím ale tebe vidím diskutovat a opravovat holky snad v každé diskusi ???????? to tě opravdu baví trávit život na emiminu?
omlouvám se, 46 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
15.9.17 11:45

@Korculalala Tak chybne fakticke informace by mely byt opravene, co je na tom spatneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
15.9.17 23:49
@j.a.n.i1 píše:
@Korculalala Tak chybne fakticke informace by mely byt opravene, co je na tom spatneho.

Souhlas, @Lendeš vse napsala vecne a spravne. @Korculalala neni treba se hned vztekat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat