Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dala jsem se do vypňování daňového přiznání. Mám. xls formulář. Jestli někdo používáte, prosím o radu.
ř. 45 (základ daně po odečtení ztráty) = ř.42.-ř.44 mi místo výsledku píše „LIMIT“.
Buňka je uzamčená pod heslem, nemohu spočítat manuálně ![]()
Nevíte, když ř.42 mi vychází 967.407,– jestli jsem mohla překročit nějaký limit? Nebo proč se mi výsledek nespočítá?
Díky moc.
Odkud máš stažený ten formulář? Někdy bývá zdarma verze jen pro nižší příjmy, a když máš základ daně vyšší, musíš si stáhnout placenou verzi
@aleba píše:
Odkud máš stažený ten formulář? Někdy bývá zdarma verze jen pro nižší příjmy, a když máš základ daně vyšší, musíš si stáhnout placenou verzi
Přesně tak, máš omezenou verzi. Příjem je vyšší než limit.
Jo, tak to bude ono, taky jsem to tam chtěla stahovat, ale zkouším najít jinde něco zdarma ![]()
A nevíte tu limitní částku? Vloni jsem na ř.44 měla 709.000,– a formulář normálně fungoval ![]()
Když obejvíte zdarma něco bez limiu, prosím, hoďte to sem ![]()
@kuti píše:
A nevíte tu limitní částku? Vloni jsem na ř.44 měla 709.000,– a formulář normálně fungoval
Když obejvíte zdarma něco bez limiu, prosím, hoďte to sem
Myslím 800000,–. a základ daně do 400000,–. Ale na prvním listě toho formuláře by to mělo být napsané.
@mall1976 máš pravdu
omezená verze do 800tis.
Vůbec mě nenapadlo na první list koukat
Díky ![]()
@Třešnička1 pomoooc! nevyplňovala jsi ten interaktivní formulář, cos na něj posílala odkaz?? Nepřenáší se mi v něm sleva na vyživované dítě. Vypíši RČ, počet měsíců, ty se mi dole v tabulce sečtou za obě děti, ale řádek 72 „daňové zvýhodnění na vyživované dítě“ uvádí 0 ![]()
Už jsem na to přišla, formulář je chytřejší než já
Základ zdanitelných příjmů z pronájmu (daněno paušálem) je vyšší než základ zd. příjmů ze závislé činnosti, proto slevu na děti nemůžu uplatnit… ![]()
@kuti tak jedině, aby děti uplatnil manžel nebo někdo další žijící ve stejné domácnosti.