Odměna od banky - příjem?

Malinovkaa
16.1.15 21:23

Odměna od banky - příjem?

Dobrý večer,
možná se vám to bude zdát vtipné, ale nejsem si úplně stoprocentně jistá.
Přivedla jsem svojí bance nové klienty za které jsem dostala finanční odměnu.
Mám ji dokládat ve čtvrtletním příjmu?
Smlouvu jsme žádnou neuzavřeli takže mi rozum radí, že to příjem není. :nevim:
Ale víc hlav víc ví :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4620
16.1.15 21:30

Podle me to prijem je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
16.1.15 21:36

Jakou formou ti to bylo vyplaceno?
bylo to jako příchozí platba na bankovním výpise?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malinovkaa
16.1.15 21:38

@subsomi ano příchozí platba, ale není u toho nic nepsané. Příchozích mívám hodně (proplacení nadst. pojišťoven, platby od kamarádek za něco atd)

• Citovat
  • Upravit
6842
16.1.15 21:56

Musí tam být něco napsáno :think:
pokud k tomu nemáš jak doložit, jak a za co jsi ty peníze obdržela, tak bys to měla vést jako příjem a řádně zdanit a počítat mezi příjmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malinovkaa
16.1.15 21:59
@subsomi píše:
Musí tam být něco napsáno :think:
pokud k tomu nemáš jak doložit, jak a za co jsi ty peníze obdržela, tak bys to měla vést jako příjem a řádně zdanit a počítat mezi příjmy

proč bych to měla někde dokládat? Dokládám čtvrtletní příjem, jsou tam jen napsané částky, nechcou výpisy z účtu. A zdanit to snad ne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6842
16.1.15 22:01

@Malinovkaa
když to nechceš dokládat tak ses neměla ptát a dělat si co se ti hodí, pokud ses zeptala dostala jsi 3× odpověď, že to příjem je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
16.1.15 22:04

Je to příjem.. Co by to mělo být jiného? Dostalas zaplaceno za nějakou službu. Pokud ti kamarádka zaplatí za to žes jí doucovala angličtinu, je to taky příjem.. Otázka je, kterej poctivec, nebo hlupák by to přiznával :) Ale pokud to není v hotovosti, ale na vypise, raději bych přiznala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malinovkaa
16.1.15 22:04
@subsomi píše:
@Malinovkaa
když to nechceš dokládat tak ses neměla ptát a dělat si co se ti hodí, pokud ses zeptala dostala jsi 3× odpověď, že to příjem je

tak pokud to příjem je tak to doložím nějak nechci mít problémy, musela bych dostat ale potvrzení s razítkem od banky že mi to vyplatili, výpis z účtu jim nestačí, musí to být v tom formuláři.
Myslela jsem, že to někdo třeba bude vědět jistě, domněnky máme všichni…

• Citovat
  • Upravit
Malinovkaa
16.1.15 22:05
@viccca píše:
Je to příjem.. Co by to mělo být jiného? Dostalas zaplaceno za nějakou službu. Pokud ti kamarádka zaplatí za to žes jí doucovala angličtinu, je to taky příjem.. Otázka je, kterej poctivec, nebo hlupák by to přiznával :) Ale pokud to není v hotovosti, ale na vypise, raději bych přiznala ;)

co by to mělo být jiného? třeba dárek za to co jsem pro ně udělala… nebyla jsem u nich zaměstnaná, udělala jsem to ze svojí dobré vůle :roll: bez smlouvy

• Citovat
  • Upravit
6021
16.1.15 22:05

Jaké dokládání čtvrtletního příjmu? To je pro účely DPH? Nebo co? Jsi podnikatelka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malinovkaa
16.1.15 22:07
@J_Doe píše:
Jaké dokládání čtvrtletního příjmu? To je pro účely DPH? Nebo co? Jsi podnikatelka?

nene kvůli sociální dávce, rozepisovat se raději nebudu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
325
16.1.15 22:09
@Malinovkaa píše:
co by to mělo být jiného? třeba dárek za to co jsem pro ně udělala… nebyla jsem u nich zaměstnaná, udělala jsem to ze svojí dobré vůle :roll: bez smlouvy

No tak pokud to byl jakoby dárek od cizí osoby, je povinnost ho taky danit :D Daň darovaci sice uz neni, ale spadá to pod daň z příjmů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malinovkaa
16.1.15 22:11
@viccca píše:
No tak pokud to byl jakoby dárek od cizí osoby, je povinnost ho taky danit :D Daň darovaci sice uz neni, ale spadá to pod daň z příjmů..

myslíš jako když mi babička dá místo dárku k narozeninám peníze na účet tak je mám zdanit? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
325
16.1.15 22:12
@Malinovkaa
@Malinovkaa píše:
nene kvůli sociální dávce, rozepisovat se raději nebudu :kytka:

Aha, tak to neres když to není do podnikání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák